MAT PÅ SMAKS

Hos oss får barna et måltid hver dag. Vi ønsker å gi barna et variert og næringsrik mattilbud som er sunt og spennende. Barna får brød en gang i uken, knekkebrød to ganger i uken og yoghurt med havregryn og forskjellige toppings. Vi prøver å variere pålegg tilbudet så godt vi kan. Ting vi har er: salami, skinke, servelat, baconost, skinkeost, gulost, brunost, makrell i tomat, leverpostei, kaviar, smør, agurk og paprika, m.m.

På fredager har vi servert blant annet: pizza, rundstykker, grove lapper/vafler, grønnsakssuppe, tomatsuppe, pastasalat, pasta, fiskepinner, taco, ostesmørbrød, pølser, boller, nachos, gryteretter, osv. I ferier får barna to måltider. Den første består av knekkebrød og den andre av «god mat».

Barn med allergier/spesielle behov får også mat (for eks. glutenfritt) etter avtale mellom foresatte og Smaks. Kontakt oss gjerne så kan vi bli enige om alternativer og tilpasninger.

FRUKT & GRØNT

Frukt hver dag! Hos oss får barna Eple, Pære, Gulrot, Appelsin, Klementin/Mandarin og Bananer litt etter hva som er i sesong. Vi har en avtale med leverandør som leverer masse frukt hver mandag og onsdag så det er fersk og fin frukt. I tillegg har vi 4 plommetrær og 2 epletrær i skolehagen. Det er også gule, røde og lilla bringebær som barna ofte får plukke sen-sommer og høst på morgensmaks. Solbær og rips bruker vi til saft og vi presser epler til nydelig eplemost. Frukt er viktig og hos oss er det masse!

Om høsten er det tid for å nyte alle de gode grønnsakene barna har vært med å plante på våren. Her har du en oversikt over alt vi har i skolehagen stort sett hvert år.
- Gulrot - Knutekål - Grønnkål - Hodekål - Poteter i forskjellige sorter
- Epler - Plommer - Gresskar - Squash - Purre
- Rødløk - Kepaløk - Tomater - Agurk - Mangold Salat
- Chili - Urter (6) - Prydbønne - Persillerot - Rødbete
- Paprika - Solbær - Stikkelsbær - Rips - Bringebær
- Jordbær - Blåbær