SMESTAD AKTIVITETSSKOLE

Velkommen til Smestad Aktivitetsskole, også skjent som SMAKS. Vi er en privat Aktivitetsskole i Oslo hvor barn blomstrer og fokuset ligger på lek, undring, eksperimentering, kurs og aktiviteter. 

Vi mener selv vi er Norges beste Aktivitetsskole, bare se på vår flotte kurskatalog med alle de spennende kursene vi tilbyr. Få kan slå dette!

Les gjerne mer "om oss"

VELKOMMEN TIL SMAKS SKOLEÅRET 2023/2024

Vi er i gang med å planlegge neste år på Smaks og her følger litt informasjon.

Hos oss er det god tradisjon på at «alle går på SMAKS» og det er gøy. På den måten har vi også muligheten til å gjennomføre alle de spennende kursene og aktivitetene vi brenner sånn for og som barna elsker. 

 

I år har vi gjennomført rundt 20 kurs i uka innen mange idretter, kunst, turgruppe, læringsstøttende aktiviteter, keramikk, musikk, skolehage og matlaging. Dette gir et godt innhold i hverdagen til barna etter skoletid og vi har det gøy sammen.

 

Her på SMAKS kan barna prøve ut om de liker cheerleading eller eksperimenter, skolehage eller frisbeegolf.  Dette er en fantastisk måte å prøve nye aktiviteter på mens dere foresatte er på jobb. Vi øver daglig på sosiale ferdigheter og liker å ha tett dialog med dere foreldre.  

 

Etter skolestart vil dere motta kurspåmelding. Kursene holder på fram til stengetid 16.30. 

 

I skoleåret 2023/2024 vil Oslo kommune subsidiere noen timer for alle barn som går i 1.-4.klasse.  Det er supert og en fulltidsplass på Smaks vil da kun koste 1108,- i mnd. Da får dere tilbud om alle kurs som vi har for trinnet, mat/ frukt hver dag, fri bruk i alle ferier og inneklemte dager, samt kunne være med på alle arrangement i Smaksregi.

Ved deltidsplass vil man kun kunne benytte Smaks 12 timer i uken, jevnt hver dag etter skoletid. To satte dager i ferier og en halv dag på inneklemte dager. Deltidsplass koster ingen ting. På kurs, turer og arrangementer vil vi prioritere de som går fulltid. Dette for å kunne fortsette å holde det unike tilbudet her på SMAKS.

I august har vi oppstart onsdag 2.august. Vi holder åpent 07.30-16.30 hver dag, fram til skolestart 21.august. Husk planleggingsdag mandag 14. august.

Det kommer imidlertid egen påmelding for dette til de som har sendt søknadsskjema til SMAKS. 

 

NB: Vi oppfordrer alle til å være raske med påmeldingen da vi er helt avhengige av den for å vite hvor mange ansatte vi behøver. Dette er med på å sikre en god oppstart og et godt innhold. Vi kommer til å ta en oppsummering 1.juni for å sikre at vi er nok ansatte i august.

 

Alle dere som allerede går på Smaks, der vil avtalen fortsette å gå ut 4.klasse og dere må selv gjøre eventuelle endringer og oppsigelser. Men dere trenger da ikke å søke om plass på nytt. Endring fra heltid til deltid kan gjøres to ganger i året; 30. juni og 30. november.


Redusert pris?

Hvis husholdningen (de som bor sammen med barnet) har en inntekt som kan medføre nedsatt oppholdsbetaling, (under 6 ber vi dere fylle ut egenerklæringsskjema for dette og levere til Benedicte Lütken, Aks leder. Aktivitetsskolen har fått muligheten å innhente inntektsinformasjon direkte fra Skatteetaten i de tilfellene vi har mottatt søknad. Vi innhenter opplysningene i løpet av juni.


Planleggingsdag:

Vi har planleggingsdag 1.august og mandag 14.august, sammen med skolen.


PÅSKEFERIE OG  SKOLEHAGE 

Det nærmer seg fort påske og ta det med ro, påmeldingen kommer neste mandag i uke 11. Supermaxi er i full gang med å pynte til påske og påskeharen har vært innom og gjemt noen egg flere ganger! Noen mysterier og noen frempek til hva som skjer fremover. Fredagskakao var en stor slager og det ble god stemning ute i skolehagen. Full påskestemning hele veien til påske!

I skolehagen starter snart alt av forberedelser og neste uke er det allerede tid for å så tomater og mye annet inne. 4.trinn får lov til å være med på forkultiveringen og vi skal ha fullt opplegg med frø og planting på kommende fredag 10.Mars. 

HØSTFEST SMAKS

Vi vil takke alle sammen som deltok på vår aller første høstfest! Det var utrolig hyggelig at over 200 stk kom. Skolehagen er vårt hjerte og en viktig del av Smaks. Vi serverte grønnsakssuppe, lapper, hjemmelaget kryddersalt, eple råsaft, eplekompott, gresskarpai og selvplukk av både grønnkålchips og overskuddet av grønnsaker og andre ting fra skolehagen. En spennende ting vi også solgte var Bokashi som er utrolig godt gjødsel til plantene. Om dere er nysgjerrig kan dere lese mer om det her: Bokashi

Alle inntektene går rett tilbake til skolehagen og Simen gleder seg masse til å kjøpe spennende frø til neste sesong. Barna har spurt om mais og vannmelon så kanskje man skal prøve mer av dette! Det blir spennende å se. Anbefaler alle foresatte å ta en tur innom når sommeren kommer og skolehagen er på sitt mest frodige. Om det er noen foresatte som er nysgjerrige på skolehage, om tips og triks til egen hage og kanskje vil bidra litt er det bare å ta kontakt!  

ENDRINGER PÅ NETTSIDEN

For tiden jobbes det med endringer på denne nettsiden. Det vil fortløpende oppdateres info om betaling, heltid/deltid og annen viktig informasjon fra Oslo kommune som gjelder fra august. Dersom dere ønsker å lese mer nøye på Oslo kommune sine sider er det bare å trykke  på linken under.
OSLO KOMMUNE - AKTIVITETSSKOLEN

SMAKS + SKOLEN = SANT

"Det var et historisk sus over det ekstraordinære årsmøtet på SMAKS 24. januar. Da vedtok årsmøtet enstemmig at foreningen SMAKS vil opphøre fra 31.07, og at SMAKS fortsetter som en del av den kommunale Smestad Skole fra nytt skoleår. Både SMAKS-sjef Benedicte og Rektor Anton lovet et fortsatt SMAKS av høy kvalitet, og styreleder Vidar Lundberg fikk deretter æren av å klubbe gjennom vedtaket som satte et punktum for SMAKS som privat aktivitetsskole siden 1990. Takk for mange gode år — og flere skal det bli" - Anton Rygg, 31.01.2022.

Halloween

På fredag er det tid for Halloween på Smaks, med kostymer, oppgaver og fest. Da skal vi gjennomføre ulike aktiviteter, spise skummel mat og kose oss skikkelig. Det er ekstra gøy hvis barna har lyst til å kle seg ut! Når det gjelder kostymer, er det fint om elevene unngår å ha med seg ekstra ting utenom det kan ha på seg. Eksempler på dette er ulike plastvåpen, stokker osv, som kan føre til skade på andre medelever, og som vi ikke har kapasitet til å lete etter dersom det skulle bli borte. I tillegg tar vi på Smestad skole helt avstand serien Squid game, så det er ikke lov med kostymer relatert til denne serien.

Det er planlagt en skummel og spennende dag på alle avdelinger og de fleste er ferdig med opplegg rundt 15.30.
HAPPY HALLOWEEN! 

Høstferie

Uke 40 er det høstferie på Smaks og vi gleder oss til å finne på mange morsomme aktiviteter! Høsten er også tiden for å sanke inn alt av grønnsaker så de som kommer i høstferien får bli med på mye kos i skolehagen! Det er vell kanskje derfor det kalles høst, fordi man høster inn?

Andre ting som kommer med høsten er kaldere vær og regnfulle dager. Fremover nå kan det være lurt å ha med gode klær for all slags vær og kanskje et ekstra skift. Vi håper alle får en ekstra fin høstferie og koser seg både inne og ute!

God høstferie!
Hilsen alle oss på Smaks. 

SMAKS + READY = SANT

Vi kan endelig dele nyhetene om at et samarbeid mellom ready og Smaks har startet. Vi håper at mange gutter og jenter fra første og andre klasse ønsker å starte på dette kurset som holdes på den helt nye kunstgressbanen her på skolen vår.  Tirsdag og torsdag  er det mulig å melde seg på og det vil være maks 20 plasser på hver av dagene. 

Påmeldingen vil bli sendt ut på mail til første- og andreklasse foresatte i starten av uke 33. Fristen for påmelding er FREDAG 20.August (STENGT FOR PÅMELDING).  

"Tilbudet er i regi av Smestad Skole / Smestad Aktivitetsskole hvor Ready fotball stiller med trenere og utstyr. SMAKS styrer påmeldingen og organiseringen rundt, Ready står for det sportslige innholdet og aktiviteten med barna..."
(Ready. 2021 - Les saken her)

Skolehagen

Høsten er her og forberedelsene for neste sesong starter allerede nå! Å dyrke selv er tidkrevende, men så lærerikt og spennende!

Neste del i prosjektet er å få med barna på å samle løv som skal fordeles på åkeren. Jorden har ikke godt av å tørke ut og alle bladene brytes ned av insekter og mikroorganismer til jord. Denne jorden blir ekstra fin og næringsrik for planter!

Har dere et bedd hjemme som står tomt? Ta litt løv og dekk det til

SMESTAD AKS 

- En av Oslos BESTE! 

HURRA! VI ER EN AKTIVITETSSKOLE I TOPPKLASSE!!

Først vil vi si; Tusen takk for at så mange av dere med barn på SMAKS har tatt dere tid til å gå inn å svare på brukerundersøkelsen før jul. Det er faktisk hele 96% som har gitt sin tilbakemelding og vi kan med stolthet si at vi er en av de BESTE AKTIVITETSSKOLENE I OSLO. 

Hele 110 aktivitetsskoler i Osloskolen har deltatt i undersøkelsen – private og kommunale. Gjett om vi er fornøyd med at vi, de private aktivitetsskolene, har det beste snittet av alle aktivitetsskolene. Vi er enda mer stolt av å se at vi på Smestad Aktivitetsskole ligger jevnt høyt på alle spørsmålene. Totalt har vi tredje høyeste score av disse 110 skolene, og det er kort vei helt til topps.

Av undersøkelsen kan vi lese at svært mange av dere foresatte er fornøyd med jobben vi gjør og den tryggheten elevene opplever hos oss. Vi er glade for å se at det er stor tilfredshet over aktivitetstilbud og at vi som jobber her oppleves som imøtekommende og hyggelige.

Selv om vi scorer høyt på alle punkter i brukerundersøkelsen, vil vi at du skal føle deg trygg på at vi skal jobbe med å utvikle oss videre og, selvsagt, bli enda bedre!

SFO Nettverk på besøk!

Ny rammeplan for Aktivitetsskolene i Oslo

Oslo kommune har utviklet ny rammeplan for AKS og her kan dere lese litt om denne. Vi mener SMAKS er sterk på mange av disse punktene, men man kan alltid bli bedre. Gi oss gjerne feedback på hva som er bra, og hva dere ønsker SMAKS skal bli bedre på.