Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

SMESTAD AKTIVITETSSKOLE

Velkommen til Smestad Aktivitetsskole, også skjent som SMAKS. Vi er en privat Aktivitetsskole i Oslo hvor barn blomstrer og fokuset ligger på lek, undring, eksperimentering, kurs og aktiviteter.

Vi mener selv vi er Norges beste Aktivitetsskole, bare se på vår flotte kurskatalog med alle de spennende kursene vi tilbyr. Få kan slå dette!

Les gjerne mer "om oss"

Påmelding til skoleåret 2021/2022

Hei alle sammen!


Vi er nå i full gang med å planlegge neste SMAKSår og gleder oss enormt til å kunne drive mer normalt!

De supre ansatte lengter etter å gjøre spennende aktiviteter med barna og vi skal til med intervjurunder med nye ansatte. Vi bemanner etter antall barn som skal gå på Smaks og trenger derfor å vite hvor mange ansatte vi skal ha.Link til søknadsskjema finner dere her på nettsiden og deres oppførte mail hos oss.


Påmeldingsfris: 1.mai 2021


Det går selvsagt å melde på senere, da må dere ev. regne med en venteperiode så vi har ansatte på plass.


Ha en fin dag!


Ps:Påmelding til den inneklemte dagen 14. mai og 18.mai kommer neste uke.Mvh

Benedicte Lütken

Smestad Aktivitetsskole

Skolehagen

Høsten er her og forberedelsene for neste sesong starter allerede nå! Å dyrke selv er tidkrevende, men så lærerikt og spennende!

Neste del i prosjektet er å få med barna på å samle løv som skal fordeles på åkeren. Jorden har ikke godt av å tørke ut og alle bladene brytes ned av insekter og mikroorganismer til jord. Denne jorden blir ekstra fin og næringsrik for planter!

Har dere et bedd hjemme som står tomt? Ta litt løv og dekk det til

Skolestart 2020 - Kurs

17.August starter skolen igjen og smaks starter planleggingen av kurs så fort som mulig. Mange foresatte har lurt på hvordan det blir og vi kan fortelle at vi på gult og grønt nivå i smitteverntiltakene har vi mulighet for å gjennomføre kurs innad på hvert trinn. Tidligere år har vi kombinert trinn for å fylle opp plassene, men dette har vi dessverre ikke muligheten til og derfor vil noen av våre kurs ikke kunne gjennomføres.

Vi på kontoret har plan-dag om kursene Fredag 21.August og kort tid etter vil vi nok være klare med en ny kursplan med tilbud til barna. Vi gleder oss til å starte opp igjen med kursene og håper å være i gang før høstferien med de fleste kursene.

Nytt SMAKS år

Hei alle sammen! Nå gleder vi oss til å se dere igjen. Håper alle har hatt en fin sommer og er uthvilt og klar for et nytt skoleår og Smaks år.

Onsdag 5.August åpner vi dørene for de som er påmeldt og har planlagt forskjellige aktiviteter for de som kommer! Det blir noen morsomme dager fremover! Vi får også besøk fra noen studenter fra Oslo MET som skal ha alternativ praksis hos oss i uke 33.

SMAKS søker gode ansatte

Er du sporty og kreativ? Trives du med barn, liker å leke og kan sette grenser? Kan du jobbe mandag-fredag i tidsrommet 13.00-16.30 fra 1.august ?

Da trenger vi deg!

Smestad Aktivitetsskole / SMAKS er en privat Aktivitetsskole tilknyttet Smestad skole i Oslo. Vi er kjent for spennende aktiviteter og engasjerte voksne! I år har vi ca 350 barn fra 1.-4.klasse fordelt på 5 avdelinger. Vi har egne lokaler til alle og sambruker om gymsaler og spesialrom, med skolen. Vi tilbyr ca 25 kurs/aktiviteter i uken for barna og disse spenner seg over de fire temaområdene i rammeplanen.

Natur, miljø og bærekraftig utvikling

Kunst, kultur og kreativitet

Fysisk aktivitet

Mat og helse

Det er våre medarbeidere som gjennomfører aktivitetene og holder kurs for og med barna. Eksempler på kurs vi har: ballspill, newton, cheerleading, keramikk, matlaging, kunst og skolehage. Så om du for eksempel kan parcour, har vi parcouranlegg, har du "grønne fingre" -har vi skolehage eller liker du spennende eksperimenter? Hos oss har vi flere avdelinger og ulike barn, vi er på jakt etter:

-assistenter/barneveiledere

-assistenter til enkeltbarn

-assistenter til Monolitten - en til en arbeid med barn innen autismespekterforstyrrelser.

-muligheter for jobb også i skolen.

Spesifiser interessefeltene dine i søknaden, kom med ideer til hva du kunne tenkt deg av aktiviteter og skriv om hvordan du vil være et forbilde og engasjere barna her på Smaks. Arbeidstiden er hver hverdag i tidsrommet ca 13.00-16.30. Tilsammen i overkant av 15 timer i uken. Jobben er fin å kombinere med studier eller om du for eksempel er idrettsutøver eller utøvende kunstner. Du må kunne ta initiativ til aktiviteter både ute og inne, ha glede av og utholdenhet til å leke med barna i tre timer. Du vil jobbe både selvstendig og i team.

Den som ansettes må gi sitt bidrag til et godt arbeidsmiljø og være med å ivareta og videreutvikle kvaliteten i Aktivitetsskolen. Arbeidsdagen er i all hovedsak i en travel atmosfære sammen med barn. Du skal være et forbilde og bidragsyter til barnas utvikling sosialt og faglig.


Kvalifikasjoner og egenskaper

 • Vi vektlegger personlige egenskaper.

 • Erfaring fra lignende arbeid er ønskelig

 • Medarbeiderne er med på å sikre informasjonsflyten, derfor er gode kommunikasjonsevner på norsk viktig

 • utdannelse eller bakgrunn innen fysisk aktivitet/kunst/ernæring eller realfag er en fordel.

 • evne til å se barnas behov

 • engasjert og ønsker å bidra med din fagkompetanse og interesser

 • kan gjennomføre aktiviteter med rundt 20 barn innen ditt felt

 • tar imot veiledning og lærer fort

 • tåler høyt arbeidstempo, takler stress og daglige utfordringer.

 • Godt humør, serviceinnstilt og løsningsorientert

 • politiattest er påkrevd


Arbeidsoppgaver

 • Planlegge og delta i barnas aktiviteter

 • praktiske oppgaver

 • holde oversikt over hvor barna er

 • veilede barna i lek

 • oppfølging av enkeltbarn


Vi tilbyr

 • et ungt og godt arbeidsmiljø

 • varierte arbeidsdager

 • 30-50% stilling

 • faglige diskusjoner

 • aktiv hverdag ute og inne

 • mulighet til å forme innholdet i Aktivitetsskolen

 • opplæring og veiledning

 • mulighet til å holde kurs/aktiviteter innen ditt interessefelt

 • lønn etter avtale


Vi ser også etter assistenter til Monolitten, vår minste avdeling- med 6 barn innen autismespekterforstyrrelser. Der har barna både skole og aktivitetsskoletilbud. Det er et tett samarbeid med skolen, da barna følger dagsplaner og har en til en oppfølging.

Merk søknaden med Monolitten-hvis det er den avdelingen du ønsker.

Søknad sendes på mail: smaksansatt@gmail.com


Byrådet har foreslått å utsette utvidelsen av gratis deltidsplass i AKS

På grunn av revidert budsjett i forbindelse med koronautbruddet er det foreslått å utsette utvidelsen til gratis deltidsplass i AKS for 2. trinn i bydelene Nordstrand, Østensjø, St.Hanshaugen, Frogner, Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern. Endelig beslutning blir tatt av bystyret i løpet av juni.

Vi holder dere informert om saken og har du noen spørsmål, ta kontakt med Benedicte Lütken - Belua003@osloskolen.no

Dere kan lese mer om deltidsplass 2020/2021 Her! https://www.oslo.kommune.no/skole-og-utdanning/aktivitetsskolen/gratis-deltidsplass/

SMAKS på Facebook

Hei SMAKS barn og foreldre

Klar for en liten overraskelse?

Smestad aktivitetsskole er nå på FACEBOOK. Vi har mange aktiviteter vi ønsker å dele med dere der hjemme og har landet på at facebook gjør formidlingen av bilder og video lettere og mye mer familievennlig. Vi som jobber på SMAKS er i full gang med å planlegge aktiviteter, matlaging, kunstprosjekter, påskekrim, leker, fysisk aktivitet osv som egner seg for små og store familier. Vi vil by på latter, puls og svette, matopplevelser, lek, moro, mestring og læringsmotivasjon i det vi tilbyr. I tillegg håper vi at noen av aktivitetene skal gi dere foreldre noen minutter ro på hjemmekontoret

Vi ber alle SMAKSforeldre følge oss på facebook. Det er lov å kommentere og dele egne bilder. Samtidig vet vi at dere er gode rollemodeller for barna, så NETTVETT står sterkt og NETTTROLL blir kastet ut. Personlige beskjeder om barn, henting, levering, kurs skal SELVSAGT kun foregår på mail og telefon.

Søk opp Smestad Aktivitetsskole (eller trykk på linken under), og lik siden!

https://www.facebook.com/smestadaktivitetsskole


Hjemmesiden vil selvsagt også oppdateres, så alt du finner på facebook vil du også finne her:

Info om fakturering av AKS-plass under stenging

I tråd med hva regjeringen og kommunen gikk ut med, tirsdag 17.03.2020, skal foresatte slippe å betale for opphold så lenge AKS er lukket. Foresatte bes om å betale allerede utsendt faktura for mars. Eventuell kompensasjon for lukkede dager i mars vil bli ordnet i ettertid på senere regninger.

Dersom dere har spørsmål om dette, ta kontakt med AKS leder på e-post

Benedicte: benedicte.lutken@osloskolen.no

Hei alle sammen!

Som kjent holder alle Skoler og Aktivitetsskoler stengt fra 13. mars til og med 27. mars.

Noen foresatte har jobber som defineres som samfunnskritiske og har behov for at egne barn får tilsyn mens de er på jobb. Foresatte som har samfunnskritiske funksjoner og som trenger bistand til tilsyn mens de er på jobb bes ta kontakt med oss. Vi ønsker å vite i hvilket klokkeslett det er behov- altså når barnet kommer og når barnet hentes/går hjem selv. Vi har tett dialog med skolen og de skal selvsagt også ha beskjed.

Benedicte: benedicte.lutken@osloskolen.no

SMESTAD AKS

- En av Oslos BESTE!

HURRA! VI ER EN AKTIVITETSSKOLE I TOPPKLASSE!!

Først vil vi si; Tusen takk for at så mange av dere med barn på SMAKS har tatt dere tid til å gå inn å svare på brukerundersøkelsen før jul. Det er faktisk hele 96% som har gitt sin tilbakemelding og vi kan med stolthet si at vi er en av de BESTE AKTIVITETSSKOLENE I OSLO.

Hele 110 aktivitetsskoler i Osloskolen har deltatt i undersøkelsen – private og kommunale. Gjett om vi er fornøyd med at vi, de private aktivitetsskolene, har det beste snittet av alle aktivitetsskolene. Vi er enda mer stolt av å se at vi på Smestad Aktivitetsskole ligger jevnt høyt på alle spørsmålene. Totalt har vi tredje høyeste score av disse 110 skolene, og det er kort vei helt til topps.

Av undersøkelsen kan vi lese at svært mange av dere foresatte er fornøyd med jobben vi gjør og den tryggheten elevene opplever hos oss. Vi er glade for å se at det er stor tilfredshet over aktivitetstilbud og at vi som jobber her oppleves som imøtekommende og hyggelige.

Selv om vi scorer høyt på alle punkter i brukerundersøkelsen, vil vi at du skal føle deg trygg på at vi skal jobbe med å utvikle oss videre og, selvsagt, bli enda bedre!

SFO Nettverk på besøk!

Ny rammeplan for Aktivitetsskolene i Oslo

Oslo kommune har utviklet ny rammeplan for AKS og her kan dere lese litt om denne. Vi mener SMAKS er sterk på mange av disse punktene, men man kan alltid bli bedre. Gi oss gjerne feedback på hva som er bra, og hva dere ønsker SMAKS skal bli bedre på.