De fotostudio

Toen ik, begin van dit millenium, fotografie ging studeren aan een kunstacademie werd de nood aan een eigen fotostudio alsmaar groter. Zo kon ik de geleerde technieken oefenen en verfijnen en kon ik ook de opgelegde oefeningen op een eigen tempo tot een goed einde brengen.

Aanvankelijk werd de eerste versie van de studio in mijn garage gemaakt. Die werd toch niet gebruikt om een wagen in te zetten, dus werd die ruimte omgebouwd.

Na mijn studies aan de academie kwam er een periode dat ik thuis heel wat fotografiecursussen gaf en dus werd die fotostudio al snel (veel) te klein.

Iets gaan huren en telkens met al het materieel heen en weer sleuren, leek me niet practisch. Daarenboven kon ik nooit maanden vooraf aan de verhuurder medelen of een cursus wel of niet zou doorgaan.
Daar komt ook nog bij dat die cursussen bij mij thuis in de living gegeven werden. Dat mag voor de cursisten wel heel gemoedelijk en fijn geweest
zijn, maar hierdoor moest de rest van mijn gezin bijna iedere weekdag de avond boven op de kamers doorbrengen.

Door al die practische bezwaren werd na enkele jaren toch maar beslist om dan maar een stuk aan het huis bij aan te bouwen om als leslokaal/fotostudio te fungeren.

Sinds 2010 werk ik dus in een volledig onafhankelijke maar eigen fotostudio die bij het huis is aangebouwd.

Mijn fotostudio bevindt zich te Brecht (Belgie) vlak bij de grens met Nederland, nabij Breda. Klik op de kaart hieronder om naar Google Maps te gaan en je route te laten uittekenen.

Brecht ligt ten noorden van Antwerpen langs de autosnelweg naar Breda. Kom je van Antwerpen of Breda, neem dan de uitrit Brecht / Noorderkempen.

Kom je via de A13 (Herentals) en wil je de drukte van Antwerpen mijden, verlaat dan de autosnelweg aan de afrit Massenhoven en volg de richtingaanwijzers naar Oostmalle. In het centrum van Oostmalle ga je aan de lichten linksaf en onmiddellijk weer naar rechts, richting Brecht.

Kom je vanuit Turnhout (A21), verlaat dan de autosnelweg t.h.v. Lille-Wechelderzande (uitrit 21) en vervolg je weg via Wechelderzande naar Oostmalle. In het centrum van Oostmalle ga je aan de lichten linksaf en onmiddellijk weer naar rechts, richting Brecht.

De parking bevind zich vlak voor het donkerbruine gebouw, de fotostudio.