Magyar közlekedési klub

maradhat(na) a személyvonati közlekedés budapest és tatabánya között

UPDATE: Válaszolt a MÁV - na nem nekünk, hanem a 444.hu-nak -, a választ, valamint az erre adott reakciónkat a cikkben találjátok.

Ahogy azt már írtuk az előző ütemnél, a MÁV a kapkodva szervezett vágányfelújítás miatt lényegében pótlóbuszozásra kényszeríti a nyugati agglomeráció utasainak zömét. Most azt is megmutatjuk, hogy létezne olyan menetrendi megoldás, ahol erre nem lenne szükség. Ahogy a Fehérvár - Komárom vasútvonal esetében - ahol az utasforgalom szintén áldozatul esett a felújításnak - már bemutattunk egy javaslatot, ami legalább részben megtartotta volna az utasforgalmat, úgy az 1-es vasútvonal kapcsán is megtesszük javaslatunkat. Részletek itt, illetve a képre kattintva.

Régebbi cikkeinket a blog-on lehet megtalálni, illetve ide kerülnek fel a közepesen hosszú írásaink is.

A Facebook oldalunkon találhatók a "gyorsreagálású" és rövidebb cikkeink, de természetesen hosszabb cikkeinkről is hírt adunk itt egy-egy rövid ajánlóval.

Elcseszett vasútállomások

Hazánkban az elmúlt 20 évben óriási összegek mentek el vasútfejlesztésre, megújult a nemzetközi fővonalak jelentős hányada. Mivel ma a vasút fő profilja Magyarországon is a személyszállítás, elsődleges kérdés, hogy vajon az utasok ténylegesen realizálták azokat a hasznokat, amelyeket a projetektől joggal elvárhattak. Spoiler: nem realizálták. A részleteket egy többrészes cikksorozatban fejtettük ki, amely most egyben, egy cikként is elolvasható a fenti képre, vagy ide kattintva.

Teljes csőd a MÁV pályafenntartásnál

A minap napvilágot látott a MÁV-START segélykiáltása, amelyben a vasúti pályák olyan mértékű romlását vetítik előre jövő évre, hogy túlzás nélkül állítható a vonatközlekedés összeomlása. Közkeletű tévhit, hogy ezeket a problémákat a MÁV alulfinanszírozottsága okozza, holott erre legutoljára talán a 2000-es évek közepén lehetett valójában hivatkozni. Részletekért kattints a képre, vagy ide.

21 civil szervezet közös sikere az átjárható Lánchíd

Közlekedéssel, urbanisztikával, és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezeteink azért fogtak össze és kezdeményezték tavaly ősszel, hogy a Lánchíd - a teljes felújítást követően - dugómentes és a fenntartható közlekedési eszközök számára átjárható terület maradjon. Köszönet és teendők a bővebb hírben itt.