ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


Μια αιτία είναι φέρατε το Παπικό και Προτεσταντικό  στοιχείο στην Ορθοδοξία. Σχίσατε την Εκκλησία !!!

Η εν τοις ουρανοις θριαμβευουσα Εκκλησία , και επί της γης στρατευομενη αποτελούν την μια και αδιαιρετον Εκκλησίαν. Αλλά και η ορατή Εκκλησία , η στρατευομενη επί της γης , δεν επεδεχεται διαιρεσιν . Το σύμβολον της πίστεως ομιλεί περί <μιας , αγίας , και καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας>.

Οξύς χωρισμός μεταξύ αοράτου και ορατής Εκκλησίας οφείλεται εις τον Θωμά  τον Ακινατον (1225-1274). Ο Θωμάς υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος της διαιρέσεως της Εκκλησίας.

Την παρέλαβε έπειτα εκ Σχολαστικής Θεολογίας και ο Λούθηρος την προσάρμοσε στον αντί παπικό αγώνα , έπειτα μπήκε και στις πολυάριθμες προτεσταντικές παραφυάδες.

επί της γης στρατευομενη=ο πιστός λαός , το ποίμνιο

από το βιβλίο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΣ του Αρχιμ. Σπυρίδων Μπιλαλη Ορθόδοξος Τύπος 1969 σελ 35, 36, 37

Μια άλλη αιτία που έρχεται πάλι από τον Παπισμό είναι  ο Ακίνδυνος.


Ο Ακίνδυνος συνχωνευε την σαβελλιανη και την ευνομιανη αίρεση   κατασκεύασε σαν κάτι μίγμα δηλητηρίου (Γρηγ. Παλαμά Λόγος Αντιρρητικός κατά Ακίνδυνου  Α,7,45)

Γρηγόριος Παλαμάς Λόγος Αντιρρητικός Α,7,14

Ο τότε Ακίνδυνος και οι οπαδοί του ,  με βάσει όσα  εδογμάτισαν …άνοιξαν τη θύρα για να εισέλθουν όλες γενικώς οι πονηρές αιρέσεις από την αρχή.(ο τότε Οικουμενισμός)

Το ίδιο έκανε ο  Πατριάρχης  ο Αθηναγόρας και οι οπαδοί του , άνοιξε τη θύρα για να εισέλθουν όλες γενικώς οι πονηρές αιρέσεις από την αρχή.(ο σημερινός Οικουμενισμός)

Γρηγόριος Παλαμάς Λόγος Αντιρρητικός Γ,5,12

Ο  δε Ακίνδυνος λέγει ότι αποβλήθηκαν από την Εκκλησία αυτοί που βεβαιώνουν αυτά τα πράγματα  δεν είναι λοιπόν φανερό ότι προσχωρεί στην Εκκλησία των δυσσεβών ; Από αυτήν βέβαια την Εκκλησία του όποιος συμφωνεί με τους ιερούς Πατέρες και ορθοτομεί το λόγο της αληθείας έχει αποβληθεί. Επομένως και από τους λόγους κατακρίνεται , που είναι συνήγοροι της από αυτόν πρεσβευόμενης κακοδοξίας.

Τα ίδια ακριβώς ,  μας λένε και σήμερα και  οι Οικουμενιστες άμα δεν ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας τότε είμαστε εντός Εκκλησίας δηλ. μαζί τους  , αλλιώς είμαστε εκτός της Εκκλησίας άμα συμφωνούμε με τους ιερούς Πατέρες μας .

Τα ίδια λέτε στο ποίμνιο ,  όποιος σας  ελέγχει σε θέματα πίστεως , τους βρίζετε τους διώκετε  τους απειλείτε  .κ.α… βλέπε Ορθόδοξος Τύπος  Αρ. Φύλλου 2135  σελ. 4η <<Η συνχυσις των καιρών ως συνοδός και αρωγός της παναιρέσεως του Οικουμενισμού>> του Αδαμάντιου Τσακιρογλου

Τρίτη αιτία είναι ο σημερινός μοντέρνος Διοκλητιανός.

Υποκλιθήκατε στον μοντέρνο Διοκλητιανό  και αφού βγήκαν οι μάσκες σας σύμφωνα  την ορθοδοξία είστε Lapsi .

Διατάγματα και μέτρα τότε από :

Δυο ευσεβείς ειδωλολάτρες της εποχής εκείνης ο Βαλεριανός και ο Διοκλητιανός.

Ο πρώτος ήθελε από όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας , αν χρειαζόταν να το αποδείξουν εμπράκτως ότι θυσιάζουν στα είδωλα.

Ο δεύτερος απαγόρευσε με διάταγμα την συνάθροιση των Χριστιανών , την τιμωρία όλων των κληρικών , την δημευσιν της περιουσίας των πλουσίων , απαγόρευσε την χριστιανική λατρεία , καταστροφή δια πυρός τα χριστιανικά βιβλία , την καταστροφή των ναών .

Επέβαλε την προσφορά της θυσίας επί ποινή θανάτου.

Ήθελε να εκμηδενίσει τον εσωτερικό εχθρό και την ανύψωση του imperium romanum.

Στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν απαγορευόταν η συμμετοχή στην ξένη ή νέα θρησκεία αρκεί οι χριστιανοί να θυσίαζαν σε κάποιο είδωλο . Έπρεπε και να αποδεχτούν τους Θεούς των Ρωμαίων και ας πίστευαν στον Χριστό. Όσοι προσκυνούσαν τα είδωλα θεωρούνταν πεπτοκοτες αρνηται της πίστεως . Οι αρνηται δεν έπεφταν στα μαρτύρια . Ο τότε Οικουμενισμός ή συγκρητισμός.

Παράδειγμά του Αγίου Πολυκαρκου Σμύρνης . Ο Μάρτυς και και Άγιος έλεγε όταν δεν ζημιώνεται η πίστις να ακούμε τις αρχές και εξουσίες . Επίσης όταν ο κάποτε συνάντησε τον Άγιο Πολύκαρπο ο Μαρκίων , από τον οποίο προέρχονται οι λεγόμενοι Μαρκιωνισται , του είπε του Αγιου <αναγνώρισε μας Πολυκαρπε > Τι απάντησε ο Άγιος εις τον Μαρκιωνα <αναγνωρίζω , αναγνωρίζω , αναγνωρίζω τον πρωτότοκον του Σατανά >βλέπε Εκκλησιαστική ιστορία Ευσέβιου Καισαρείας Δ' 14, 6-10 σελ.43  Επίσης ο Ιωάννης ο μαθητής όταν ήταν ο Κηρυνθος στα λουτρά έλεγε να φύγουμε χωρίς να λουσθει μην πέσει πάνω του το λουτρό .Επειδή ήταν μέσα ο Κηρυνθος ο εχθρός της Αληθείας.

Αυτά ας τα δείτε εσείς , να πάρετε παράδειγμα από τον Άγιο , εσείς που αναγνωρίσατε τα βαπτίσματα των αιρετικών και γενικώς όλα τα Μυστήρια τους.

Πάμπολλα παραδείγματα έχουμε αν διαβάσουμε την Εκκλησιαστική Ιστορία , τα Μαρτυρολόγια , τους βίους Αγίων. Περισσότερα διαβάστε τα Μαρτύρια των αρχαίων Χριστιανών ν Εκδόσεις <Γρηγόριος Παλαμάς Θεσσαλονίκη 1978 > Ε.Π.Ε 30 Παναγιωτου κ.Χρήστου.

Οι διωγμοί είχαν και έχουν  διπλή φύση. Ο πόλεμος των ιδεών και ο πόλεμος της ύλης.