Historisch Abbekerk en Lambertschaag

Dit is de website van Stichting Historisch Abbekerk en Lambertschaag.

U kunt deze site altijd bereiken via de link:

www.historischabbekerk.nl

Welkom op onze website.

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen onze site te bezoeken. U vindt hier veel informatie over Abbekerk en Lambertschaag en over de activiteiten van onze historische vereniging.

Met behulp van deze site kunnen wij u meer informatie geven. We bereiken hiermee niet alléén onze donateurs maar een ieder die belangstelling heeft voor de historie van Abbekerk en Lambertschaag en geïnteresseerd is in het reilen en zeilen in beide dorpen.

Jan Waterdrinker (webmaster)

Bestuursleden

Hiernaast vindt u een link naar het ZCBS: Het Zijper Collectie Beheer Systeem. In deze digitale beeldbank worden alle historische foto's van onze collectie duurzaam bewaard. Het systeem is in bewerking en dus gedeeltelijk gevuld met foto's uit onze collectie.

Klik op een foto of op de link.

Ontbrekende dorpskranten:

De stichting werkt aan het archiveren van alle dorpskranten van afgelopen jaren. Helaas ontbreken er een aantal in ons archief. Hiernaast een lijst met de ontbrekende kranten. Wie kan ons helpen ??


Overzicht ontbrekende dorpskranten dd 2020-03-05.docx
historisch gidsje 2020 versie 02-01-2020 docx.pdf

Verhalen van weleer

Heeft u een mooi verhaal te vertellen over de geschiedenis van onze dorpsgemeenschap Abbekerk en/of Lambertschaag? Schroom dan niet, schrijf het op en wij publiceren het in ons jaarboek geïllustreerd met foto’s. Ook mooie familie verhalen zijn welkom. Misschien heeft u familie ooit geëmigreerd naar een ver land die graag hun verhaal willen vertellen. Denkt u “dat is wel een goed idee maar ik ben niet zo’n schrijver”, geen nood wij hebben alle deskundigheid op dat gebied in huis om u daarbij te helpen.

Hieronder kunt u navigeren naar de andere pagina's