Forfaitaire praktijk

Forfaitair systeem sinds 1 maart 2017

Wat houdt dit in voor jou? Wanneer je de huisarts ziet, zal je de raadpleging niet meer moeten betalen. De praktijk ontvangt rechtstreeks een maandelijks bedrag van jouw ziekenfonds. Dit geldt ook voor verpleegkundige zorgen, zowel in de praktijk als thuisverpleging.

Waarom kiezen we hiervoor? Hierdoor kunnen we een groter aanbod van zorg aan bieden, je uitnodigen voor specifieke preventieve onderzoeken, tijd maken om te overleggen met de andere zorgverleners in ons netwerk,... Dit alles om de zorg meer op maat te maken voor iedereen.

In deze informatiebrief vindt u alle nodige info. Mocht u toch nog vragen hebben mag u ons die steeds stellen en dan proberen wij het voor u te verduidelijken.

U kan zich best persoonlijk komen inschrijven in de praktijk. Breng zeker uw identiteitskaart mee.

Mocht u ooit beslissen om uit te schrijven, dan gebruikt u dit uitschrijvingsformulier.

Gezien we merken dat er toch wat onduidelijkheid bestaat over het forfaitaire systeem hebben we een verduidelijkende tekst opgesteld.

Kort samengevat komt het erop neer dat wij consultaties bij andere huisartsen of verpleegkundigen alleen terugbetalen indien ze plaatsvonden tijdens een wachtdienst (nacht of weekend) of na expliciet akkoord van iemand van de praktijk.

Onderstaand artikel verscheen op 29 maart 2017 in de Standaard.

Een pleidooi voor het forfaitaire systeem door 2 artsen die er al enkele jaren ervaring mee hebben.

Professor Roy Remmen is Professor huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen.

2017.03.29 Een win-win voor arts en patiënt - De Standaard.pdf