Welkom

Zoek Gezond

Nieuwe app ZoekGezond

als betrouwbaar alternatief voor Dokter Google

Gezondheid en Wetenschap, de Cebam-website met betrouwbare gezondheidsinfo voor de patiënt, heeft de nieuwe app ZoekGezond gelanceerd. Deze app is gebaseerd op de duizend patiëntenrichtlijnen die Gezondheid en Wetenschap online heeft staan. Dankzij deze gratis app kunnen patiënten nu eenvoudig betrouwbare gezondheidsinfo raadplegen. De app wordt mee ondersteund door Domus Medica.

Lees meer ...

NIEUWE WETGEVING !!

Ziektebriefjes schoolkinderen

Voor een afwezigheid van school van minder dan 4 dagen van een ziek kind volstaat een schriftelijke verantwoording van de ouders.


Een medisch attest is enkel nodig als uw kind:


Alle info vindt u ook in onderstaande folder publicaties.vlaanderen.be/view-file/25777 

Consultaties Dr Ruth Maes

Graag willen we wat extra toelichting geven ivm de drukte en dus ook de wachttijden in de agenda van Dr Ruth Maes. Meer info vindt u hier

Ontstaan

Eind jaren 70 startten Walter Maes en Hilde van Kerkhove als jong koppel hun huisartsenpraktijk in de Molenstraat in Nijlen. 

Ongeveer in die tijd werd ook Ruth Maes geboren die hen in 2008 vervoegde om de groeiende praktijk te versterken. 

In 2012 volgde Filip Goossens, levensgezel van Ruth Maes sinds 2004, de pensionerende pater familias op. 

Toen de groei van de praktijk niet te stuiten bleek was ruimtelijke uitbreiding niet te vermijden. 

Daarom verhuisde de familiepraktijk in april 2014 naar de Paashoekstraat waar meerdere artsen parallel kunnen werken en dus de groeiende patiëntenpopulatie correct verder geholpen kan worden. 

Na het pensioen van Hilde Van Kerkhove in april 2019 werken we in de praktijk momenteel met 3 vaste artsen en 1 huisarts in opleiding.

Visie

Naast de 3 vaste artsen hebben wij ook een huisarts-in-opleiding (HAIO) in de praktijk (zie tekst 'Opleidingspraktijk').

De aanwezigheid van deze jonge arts houdt ons kritisch waardoor we dagelijks onze kennis en vaardigheden proberen bij te schaven overeenstemmend met de laatste inzichten op medisch vlak.

Wanneer uw 'vaste' huisarts afwezig is of wanneer zijn/haar afspraken volzet zijn, dan kan een andere arts van onze praktijk u steeds verder helpen.

Doordat wij constant uw patiëntendossier up-to-date houden kunnen alle collega's uw voorgeschiedenis en reeds voorgeschreven medicatie probleemloos raadplegen.