Welkom

Covid 19

Heeft u symptomen en denkt u getest te moeten worden, ga dan naar https://mijncoronatest.be/. Indien u een positieve test heeft kunnen ook hoogrisicocontacten via deze weg doorgegeven worden.


Voor het vastleggen van een PCR-test voor reizen en evenementen kan u ook terecht op https://mijncoronatest.be/


Voor andere vragen rond Covid kan u steeds ook terecht op het telefoonnummer van de overheid 078/78 78 50

Agenda terug beschikbaar

We hebben onze agenda's terug open gezet zodat online boekingen weer gemaakt kunnen worden.
Heeft u echter luchtwegklachten die mogelijks kunnen wijzen op COVID willen we toch vragen om te bellen voor een consultatie om besmettingsgevaar te minimaliseren.
Boeken kan op de site van Beoogo

Consultaties Dr Ruth Maes

Graag willen we wat extra toelichting geven ivm de drukte en dus ook de wachttijden in de agenda van Dr Ruth Maes. Meer info vindt u hier

Dr Leen Breugelmans

In november 2021 zal Dr Leen Breugelmans een vaste collega worden in het artsenteam.

Leen was reeds HAIO hier de praktijk en zal dus voor vele onder jullie reeds een bekend gezicht zijn.Ontstaan

Eind jaren 70 startten Walter Maes en Hilde van Kerkhove als jong koppel hun huisartsenpraktijk in de Molenstraat in Nijlen.

Ongeveer in die tijd werd ook Ruth Maes geboren die hen in 2008 vervoegde om de groeiende praktijk te versterken.

In 2012 volgde Filip Goossens, levensgezel van Ruth Maes sinds 2004, de pensionerende pater familias op.

Toen de groei van de praktijk niet te stuiten bleek was ruimtelijke uitbreiding niet te vermijden.

Daarom verhuisde de familiepraktijk in april 2014 naar de Paashoekstraat waar meerdere artsen parallel kunnen werken en dus de groeiende patiëntenpopulatie correct verder geholpen kan worden.

Na het pensioen van Hilde Van Kerkhove in april 2019 werken we in de praktijk momenteel met 3 vaste artsen en 1 huisarts in opleiding.

Visie

Naast de 3 vaste artsen hebben wij ook een huisarts-in-opleiding (HAIO) in de praktijk (zie tekst 'Opleidingspraktijk').

De aanwezigheid van deze jonge arts houdt ons kritisch waardoor we dagelijks onze kennis en vaardigheden proberen bij te schaven overeenstemmend met de laatste inzichten op medisch vlak.

Wanneer uw 'vaste' huisarts afwezig is of wanneer zijn/haar afspraken volzet zijn, dan kan een andere arts van onze praktijk u steeds verder helpen.

Doordat wij constant uw patiëntendossier up-to-date houden kunnen alle collega's uw voorgeschiedenis en reeds voorgeschreven medicatie probleemloos raadplegen.