Punts forts

Àrea Infraestructura i Equipament

Després d'analitzar les dades obtingudes a partir de l'enquesta SELFIE, destaquem els bons resultats l'àrea d'Infraestructura i Equipament. Aquesta àrea es centra en l'existència d'una infraestructura adequada, fiable i segura (per exemple, equips, programari, recursos informàtics, connexió a Internet, assistència tècnica o espai físic). Aquests elements poden permetre i facilitar l'ús de les eines digitals, tant a l'aula com a la tasca docent i organització i comunicació del centre. 

Els ítems més ben valorats en aquesta àrea són el C1 C2 i C3, que es corresponen amb Infraestructura, Dispositius digitals per a l'ensenyament i Accés a Internet, respectivament. Es considera per part de l'alumnat, equip docent i equip directiu que el centre recolza l'ensenyament i aprenentatge amb tecnologies digitals i també que el centre disposa de connexió a Internet per a l'ensenyament i aprenentatge.

Resultats de l'àrea Infraestructura i Equipament en l'Educació Primària

Resultats de l'àrea Infraestructura i Equipament en l'Educació Secundària

Àrea  Pedagogia: suports i recursos

Pel que fa a l'àrea de Pedagogia: suports i recursos (E), destaquem positivament els resultats que s'han obtingut en els ítems Recursos educatius en línia (E1), Ús d'entorns virtuals d'aprenentatge (E3) i Comunicació amb la comunitat educativa (E4). Aquesta àrea es relaciona amb la preparació per a l'ús de tecnologies digitals per a l'aprenentatge mitjançant l'actualització i la innovació de les pràctiques d'ensenyament i aprenentatge. D'una banda, s'ha valorat per tant que el professorat cerca recursos digitals per a implementar a l'aula i que, a més a més, també crea altres recursos amb eines digitals per a reforçar la eva tasca docent i el mètode d'ensenyament. D'altra banda, es considera un punt fort el fet que el centre disposi d'un EVA (actualment el Classroom) i l'utilitza per compartir material amb l'alumnat, així com d'altres vies digitals per a reforçar i facilitar la comunicacio amb la resta de la comunitat educativa.

Aquesta àrea, en general, ha estat valorada positivament per part de l'equip docent i l'equip directiu (i també per l'alumnat en el cas de l'educació secundària). Tanmateix, s'han detectat forces diferències en les valoracions de l'equip de primària i l'equip de secundària, tal com es pot veure en les imatges següents. Aquestes distincions són degudes a les diferències entre l'alumnat cada etapa. Els alumnes de secundària tenen més recursos digitals a l'aula, ja que tots disposen d'un ordinador portàtil a través del qual fan treballes amb eines de Google, envien correus, consulten el Classroom, etc. En canvi, l'alumnat de primària, a part de no tenir els recursos a l'aula, tampoc són prou autònoms com per promoure l'ús de les eines digitals a l'aula.

Resultats de l'àmbit Pedagogia: suports i recursos en l'Educació Primària

Resultats de l'àmbit Pedagogia: suports i recursos en l'Educació Secundària

Altres punts forts

Cal també destacar altres punts forts relacionats amb altres àrees. De l'àrea de Lideratge, destaquem positivament els resultats relacionats amb Noves modalitats d'ensenyament (A3), on tant l'equip docent com l'equip directiu ha considerat que el centre dona suport a l'exploració de noves formes d'ensenyament amb tecnologies digitals. A més a més, també considerem important que l'ítem Debat sobre l'ús de la tecnologia (B2) de l'àrea Col·laboració i xarxes (B) hagi resultat ser un punt fort del centre ja que considerar els avantatges i desavantatges de les tecnologies digitals en l'àmbit educatiu i acordar-ne i establir-ne l'ús és primordial per avançar i complir amb els objectius de l'Estratègia Digital de Centre.