Recursos didàctics

Recurs per a treballar i reflexionar a l'aula:

A continuació us presentem aquesta activitat perquè els alumnes reflexionen sobre l'ús de les xarxes socials.

CADA COMENTARI COMPTA!

En alguns casos, les xarxes socials es fan servir negativament entre els menors per atacar o fer mal a altres usuaris fora de l'horari escolar. Poden arribar a normalitzar i justificar aquestes conductes o usos inadequats i poc ètics, generant passivitat davant de situacions més greus. El ciberassetjament sovint comença per un comentari ofensiu o violent, o una publicació inadequada, que es podria haver evitat. Fomentar entre nens, nenes i adolescents l'ús positiu d'aquestes eines de comunicació és la millor prevenció. 

Aquí teniu l'enllaç editable per poder duu a terme l'activitat:

https://docs.google.com/document/d/1oOme6fh3U79ecm9KQw-QGQFaRcJv_ORBIre-R7F13jA/edit


psicologia (1).pdf
CADA COMENTARI COMPTA (1).pdf

Posa't a prova!

Com saber si ets addicte al mòbil i què ho pot provocar?

Pots saber si pateixes addicció al mòbil coneixent els seus símptomes més freqüents.

1. Perds la noció del temps

Sigui per encadenar una partida després d’una altra d’un joc o perquè se te’n va la tarda a les xarxes socials sense adonar-te’n: moltes vegades no ets conscient de la quantitat d’hores que passes enganxat al teu telèfon.

2. Atens el mòbil constantment

No pots passar molt temps sense revisar-lo: el consultes diverses vegades al llarg de la teva jornada laboral o escolar, interromps converses en persona per respondre missatges, ets incapaç d’enfocar-te en el que estàs fent i viure el present perquè el mòbil et distreu, etc.

3. Et sents malament quan no disposes del teu telèfon

Si se t’oblida el mòbil a casa, tornes a buscar-lo, fins i tot si en realitat no el necessites. En el cas de no poder fer-ho, sents ansietat i no et podràs relaxar fins que el recuperis. També et poses de mal humor o t’angoixes quan no tens cobertura o se t’acaba la bateria.

4. T’emportes el mòbil d’una habitació a una altra

Sempre necessites tenir el teu telèfon molt a prop. Per això carregues amb ell fins i tot dins de casa teva, portant-lo amb tu cada vegada que canvies d’estança.

5. Fas servir el mòbil en situacions en què no ho hauries de fer

Ets conscient que no està bé; però no pots evitar utilitzar-lo mentre condueixes, al cinema, caminant pel carrer, en llocs on es prohibeix expressament el seu ús, a classe o a la feina, etc.

6. Et costa relacionar-te i comunicar-te amb els altres en persona

El telèfon mòbil intel·ligent és una eina de comunicació molt poderosa. Per això mateix, un senyal evident que no ho estàs fent servir bé és adonar-te que t’està aïllant dels teus familiars i amics: just el contrari pel qual va ser concebut.

7. Has cregut escoltar el mòbil quan en realitat no sonava

Si has desenvolupat dependència del mòbil, pots patir aquesta al·lucinació auditiva. Es deu a l’estrès que et genera estar contínuament pendent d’ell per por de perdre’t una notificació o trucada.


Font: Centre de tractaments d'addiccions | Craving Girona   

Estàs enganxat al mòbil? 33 preguntes per saber-ho i consells per deixar-ho d'estar.

https://www.ccma.cat/324/estas-enganxat-al-mobil-33-preguntes-per-saber-ho-i-consells-per-deixar-ho-destar/noticia/3203311/