Conclusions

Assoliment dels objectius

Objectius

Conclusió de l'objectiu 1:

A les conclusions que hem arribat d'acord amb les enquestes realitzades a Primària, 1r d'ESO, 4t d'ESO, 1r de Batxillerat i professorat és que les xarxes més usades en general són: Instagram, YouTube, WhatsApp i TikTok. D'altra banda, les menys usades són Facebook, BeReal, Twitter, Twitch i altres…


Conclusió de l'objectiu 2:

Pensem que hem assolit l'objectiu 2 que ens vam plantejar en aquest treball, ja que hem explorat i identificat l'ús prioritari de les xarxes socials. La nostra conclusió és que l'ús prioritari de les xarxes socials són utilitzades principalment per connectar amb altres persones, compartir informació i experiències, així com per a promoure marques, productes i serveis. També són una font d'entreteniment i educació per a moltes persones. 

En conclusió, la nostra recerca ha assolit l'objectiu plantejat i ha fet que puguem profunditzar més amb l'ús de les xarxes socials. 


Conclusió de l'objectiu 3:

Hem assolit el 3r objectiu a partir de les enquestes enviades, ja que hem vist que el grau de dependència les xarxes socials del jovent és més elevat que al de les persones amb més edat.


Conclusió de l'objectiu 4:

Hem assolit el 4t objectiu a partir de les xarrades als nens i nenes de 6è de primària mitjançant infografies fetes per nosaltres, les quals podeu trobar en l'apartat d'Infografies, i sumant-li una petita posada en comú amb els nens parlant sobre els riscos, experiències.


Conclusió de l'objectiu 5:

Un recurs que es pot usar per reduir la mitjana d'ús del mòbil, en el cas dels més petits, la millor opció és utilitzar una aplicació amb aquesta funció, si no, aplicar el "control parental" a través de la configuració del dispositiu electrònic.


Conclusió de la Metodologia

Respecte a la metodologia que ens vam proposar al començament del treball, opinem que hem assolit els objectius i el procés d’aquesta d’una manera adequada. 

Tot i això, pensem que haguéssim pogut fer algunes millores com per exemple la forma d’organització a l’inici del treball, ja que creiem que va ser un poc caòtica.

En l’aspecte pràctic, l’enquesta realitzada als nens i nenes de 6è de primària, pensem que haguessin pogut ser molt més àmplia, referint-nos a la inclusió de més alumnes d’altres cursos inferiors de l’escola.


Canviaríem alguna cosa del treball?

Sí, milloraríem la part de les enquestes pel fet que les vam portar a cap amb poc temps, ja que el tercer trimestre de segon de batxillerat és prou curt. I, per tant, no vam poder profunditzar tant la recerca com ens hagués agradat, sabent l'opinió personal de l'alumnat enquestat.


Conclusió final de les enquestes

Hem pogut observar que els nens de primària no són conscients que passen molt de temps a les xarxes socials i això repercuteix que en un futur els nens s'acostumin a utilitzar abusivament les xarxes socials. En relació amb el comentat anteriorment com els nens de primària ja estan acostumats a utilitzar excessivament les xarxes socials les generacions següents com poden ser els alumnes de 1rESO també continuen fent el que feien a primària que és utilitzar abusivament les xarxes socials i això va passant en les generacions següents com poden ser els alumnes de 4 ESO i 1r de Batxillerat. Ja que, també continuen fent el que feien en un passat i a part al créixer t'hi fixes més en els likes i aquestes coses i això fa que encara uses més les xarxes social. Finalment el grup del professorat