Tasques

La tasca és l'apartat més potent i per on es gestionarà la part més importat de la feina de l'alumnat dins de l'entorn. És la segona icona desplegable que apareix quan cliqueu al botó +.

Un cop cliqueu al botó, us apareixerà una finestra on formularem la tasca i afegireu aquells documents i/o elements necessaris per a la seva compleció.

Haureu de posar un nom a la tasca, una descripció (opcional) on podeu especificar unes instruccions concretes, i una data de lliurament que podeu precisar fins a l'hora i el minut (quan obriu el desplegable, trobareu també l'opció Sense data límit d'entrega).

Igual que amb les notificacions, amb les tasques podeu adjuntar un document pujat des del vostre ordinador, des del vostre Drive, inserir un vídeo de Youtube o adjuntar un enllaç.

Per afegir un vídeo procedent de Youtube, podeu inserir una url, o si no la sabeu, disposeu d'un cercador.

Podeu afegir un document del vostre Google Drive.

En aquest document, un cop inserit al Google Classroom, disposareu de tres opcions de distribució entre el vostre alumnat:

    • El alumnes només poden veure el document (és com un recurs més de l'activitat).
    • Els estudiants poden editar el document. És aquesta una eina col·laborativa molt important. És un únic document, però a on tothom té drets d'edició. El document es construeix entre tots.
    • Crea una còpia per a cada alumne. Aquí el treball serà individual. Es generarà una còpia amb permisos d'edició al Google Drive del alumne.

Aquesta opció és interessant combinar-la amb complements com Doctopus-Goobric, que us permetran una avaluació amb rúbrica molt més rica.

Un altre element interessant és afegir un enllaç.

Un cop afegits tots els materials, ja tenim la tasca preparada.

Sempre podeu desar l'esborrany de la feina per continuar en un altre moment. Quan considereu la feina preparada, la publicareu clicant a Crea una tasca. Actualment també existeix l'opció Programa que farà que la tasca només sigui visible pels alumnes a partir d'una data.

Un cop lliurades les tasques, el professor veurà quins alumnes han acabat la feina i qui les té pendents de realitzar.

Si cliqueu a sobre de la tasca creada s'obrirà una nova finestra amb dues pestanyes:

    • Instruccions. A on trobareu la tasca que acabeu de publicar, i de d'on podreu editar-la si voleu modificar o afegir alguna cosa.
    • Tasques de l'estudiant. On podreu fer el seguiment de la feina de l'alumnat, i també avaluar-la. Per defecte, serà una avaluació numèrica en base 100, però aquest criteri es pot canviar.

Si clique a sobre de la tasca, amés a més d'avaluar-la podreu també afegir algun comentari privat de la mateixa.

Des de la icona de Configuració que trobareu a l'extrem dret superior, trobareu la possibilitat de descarregar l'avaluació mitjançant un fitxer csv. Google Classroom no disposa d'un quadern d'avaluació, però si que podeu copiar totes les notes a un full de càlcul de Google. En aquest full s'aniran afegint totes les notes de les diferents tasques que exportem.