Europese Unie AI Act
Hoe zit het met de classificatie van AI-risico’s? Wat zijn de verantwoordelijkheden van aanbieders en gebruikers? En welke stappen moeten bedrijven nemen om aan de nieuwe EU AI Act te voldoen? Deze en tal van andere praktische vragen komen aan bod in de Praktische gids voor de EU Artificial Intelligence Act.
Klantcontact.nl en Pegamento hebben gezamenlijk deze gids samengesteld om organisaties te ondersteunen bij het naleven van de nieuwe AI-wetgeving. Dit is de eerste uitgebreide regulering van kunstmatige intelligentie binnen de EU. Met de toename van AI-adoptie door bedrijven, is het cruciaal om een heldere juridische basis te hebben voor het gebruik van deze technologieën.
De gids werd gepresenteerd tijdens de Contactbrouwerij bij Pegamento en biedt een uitgebreide handleiding voor bedrijven die AI-systemen ontwikkelen, gebruiken of verkopen binnen de EU.
Deze vragen worden in de gids beantwoord:
Waarom moet het gebruik van AI gereguleerd worden?
Verschillende risico’s binnen AI-systemen
Welke organisaties vallen onder de AI Act?
Wanneer moet je voldoen aan de AI Act?
Verboden AI-systemen
AI-systemen met hoog risico
Zorgplichten voor aanbieders en gebruikers van hoog-risico AI
AI-systemen met beperkt en minimaal risico, en algemene AI-systemen (GPAI)
Wat zijn de sancties?
Wie kan melding maken van overtredingen?
Internationale standaard voor AI Act-naleving: ISO 42001:2023
Stapsgewijze handleiding voor AI Act-naleving
Checklist voor de AI Act
Met deze praktische gids ben je goed voorbereid op de EU AI-wetgeving. Vraag vandaag nog jouw exemplaar aan en zorg dat jouw organisatie compliant is met de nieuwste regelgeving!