Glassvegg til besvær

En studie i NTNUs inkompetente kompleksitet

Bakgrunn

Ultimo 2019 (?) bestemte kontormajor Kjell Ove Slutås ved Institutt for konstruksjonsteknikk at kontorlandskap var fremtiden for instituttet.

Påfunnet var kanskje tenkt å ramme alle vitenskapelig ansatte, men i første omgang var det emeriti og noen andre løsarbeidere som ble utsatt …

Blant annet ble et areal avdelt fra korridoren på sørsiden av bygget (Rom 3-215?) ved hjelp av en massiv glassvegg med skyvedør. I glassburet ble det plassert et dusin kontorpulter og -stoler til fri (dvs. tvungen) avbenyttelse …

Problem

For oss svaksynte kunne glassveggen volde besvær idet den ikke hadde noen form for markering med unntak av metallhåndtak i kant av skyvedøren.

Jeg støtte borti kanten av glassveggen et par ganger idet jeg svingte inn døren, dog uten annen  skade enn blåmerker.

En enkel markering (papirark i A4-format med påskrevet mønster limt opp med limbånd) fungerte utmerket som markører, men de ble raskt fjernet av uvedkommende (jeg antar av Daghavende Kontormajor)

Varsling

Jeg fant at Byggteknisk forskrift (TEK17) med veiledning, har en bestemmelse om merking av slike glassvegger (§ 12-17. Vindu og andre glassfelt), og at forskriften ikke var fulgt av NTNU ved montering av glassveggen.

Jeg foretok derfor (mest for  ergre kontormajoren) en formell registrering av hendelse i NTNUs HMS-meldesystem for slike saker.

Saken er visstnok så følsom at den er "Unntatt offentlighet jf. Offentlighetsloven § 14"…

Sakens forløp i NTNUs digitale kompleksitet er en direkte følge av Tjoras formel


Forløp-

Tiltak

Tiltak

Sånn går no dagan i NTNUs byråkrati etter at man har 

"digitalisert administrasjonen"…

Involverte personer

Natascia Manderioli, HMS-koordinator

Arve Johansen, HMS-rådgiver

Kjell Ove Slutås, Kontorsjef

Karl Vincent Høiseth, Professor, Instituttleder

Bernd Schmid, Leder for laboratorier og verksteder - Senioringeniør

Karoline Bjørgum, HMS-koordinator

Toril Aune Rørvik, Førstekonsulent


Vurdering av effektivitet

I en svunnen tid var det vaktmester i bygget. Det var en vennlig og hendig mann som effektivt tok seg av alle dagligdagse problemer som kunne oppstå, så som defekte lyspærer og -rør, tette avløp, etc.

Han ville nok ha merket glassveggen på forskriftsmessig vis  i løpet av et kvarter med pakketeip… (pakketeip 50mm x 66m  kr 39.90 hos Clas Ohlson).

I NTNUs digitale effektivitet har intet skjedd etter 20 måneder, men fristen har blitt utsatt sju ganger, og saken har fått ny ansvarlig seks ganger… (det blir arbeidsplasser av slikt).

Jeg antar at tiltaket "Bestille merking av glass" vil foranledige  en anskaffelse, og dermed involvering av nye systemer, avdelinger, personer, budsjetter, mmm.…‽

Byråkratisk tryllekunst

Saksbehandlingstiden for det marginale  avviket har vært 603 dager (1 år 7 måneder og 25 dager), og har involvert 7 personer.

Iht. det byråkratiske trylleri er kostnad=0

Ergo: dette var GØY og det er GRATIS; slikt kan vi gjøre MYE MER AV


Akronymet DATA har gjenvunnet sin betydning: 

Dobbelt Arbeid Til Alle