Des del Servei de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Safor es treballa de forma cooperativa amb el Personal Tècnic de Joventut de les Ajuntaments i Equips d'Orientació dels IES per tal de fomentar la participació juvenil i estudiantil i millorar el desenvolupament als centres de secundària.

Mitjançant diferents accions amb alumnat dels IES, es treballa perquè aquest últim esdevinga protagonista i membre actiu, se'ls dota de formació, recursos i suport, perquè puguen crear i gestionar un projecte de base participativa, on la implicació de cadascun d'elles i la responsabilitat amb si mateixos i amb el col·lectiu és la clau de l'èxit.

Per què?

Amb aquest procés, l'Alumnat Actiu aprèn de manera vivencial a gestionar i desenvolupar l'activitat fonamentada en uns valors i principis ètics i respectuosos amb les persones i el seu entorn. Aquest treball els permet ampliar el seu horitzó i descobrir diferents possibilitats a l'hora d'emprendre i d'iniciar un projecte de vida democràtica, participativa i preocupada per la millora de l'entorn on s'ubica.

Què aporta?

En primer lloc es tracta d'un projecte vivencial on l'alumnat viu de primera mà el procés on el seu grau d'implicació i compromís és clau per a l'èxit del projecte. D'altra banda, els permet treballar continguts amb una metodologia pràctica.

Aquesta metodologia de treball permet empoderar als alumnes i disposar d'uns coneixements que els facilite poder emprendre els seus propis interessos i alhora disposar d'uns coneixements inicials per poder crear i gestionar.

Estem davant d'un programa que està perfectament consolidat a altres territoris i que té unes molt bones perspectives de futur.

[Programes Alumnat Actiu]