Medietanken 2019

Projektets slutseminarium - Medietanken 2019 - hålls 21.11.2019 på Åbo Akademi i Vasa och riktar sig till lärare, lärarutbildare, lärarstuderande, bildningsdirektörer, rektorer och alla som berörs av lärande och digitalisering. Spara datumet!

#medietanken2019

Keynote 1

Vi är glada att presentera vår första keynote-talare. Hon heter Mia Kleregård och talar under rubriken Framtidens arbetsmarknad skapar nya möjligheter för skolan.

Den teknologiska utveckling som just nu pågår utmanar vårt sätt att tänka och vårt sätt att leva och kanske inte minst vårt sätt att leda. Mia har nyfiket studerat de stora trenderna och bl.a bidragit som expert i Trygghetsrådet arbete med deras nyligen publicerade rapport: Framtidens Arbetsliv Är Här. Samtidigt som vår samhällsstruktur utvecklas och förändras i snabb takt så växer också en annorlunda arbetsmarknad fram, en miljö där det livslånga lärandet är en av de viktigare nycklarna. Vad betyder den här utvecklingen för ledarskapet, och för dig som leder och engagerar både lärare och unga i deras lärande. Vilka nya yrken, säger experterna, kommer skapas upp till våra unga när de ska ut i arbetslivet?

Mia är framtidsanalytiker. Hon inspirerar och utmanar våra föreställningar om ledarskapet i denna spännande tid av kraftig samhällsförändring.