Spejderne

Vil du gerne være spejder?

Du skal være hjertelig velkommen til at komme på besøg og prøve, hvordan det er at være spejder. Tag fat i en leder og få mere information, se lederinfo til højre. De første tre møder betragtes som prøvetid, før du skal tage stilling og indmelde dig her på siden.

Se her, hvilken gren du vil passe ind i:

Bæverflokken 0.-1. klasse

De yngste spejdere kalder vi bævere. For bæverne er spejderarbejdet leg med mening. Bæverne lærer at færdes i og passe på naturen. Og bæverne oplever en masse af de aktiviteter, som også de større spejdere arbejder med, blot tilpasset deres egen aldersgruppe. Bæverne er inddelt i, hvad vi kalder familier, så der kan laves aktiviteter i mindre grupper.

Ulveflokken 2.-3. klasse

Ulveungerne oplever en masse spændende eventyr, og når de optages i ulveflokken ved fuldmånemødet, får de også et ulvenavn. Ulvene leger og opholder sig oftest udendørs. De tager på ture – og det store højdepunkt er sommerlejren, hvor hver eneste dag er fyldt med spænding og oplevelser. Vi arbejder bl.a. med knob, koder, kort, kompas, førstehjælp og dolk, så hvis det lige er noget du synes er sjovt, så kom og vær med! Ulveungerne er inddelt i bander, med bandeleder og bandeassistent, som en forsmag på patruljesystemet.

Juniortroppen 4.-5. klasse

Juniortroppen er delt i patruljer på 5-6 spejdere. Hver patrulje har en patruljeleder samt patruljeassistent, så her arbejdes med demokrati og ansvar i praksis. I juniortroppen er meget af arbejdet rettet i mod at styrke spejdernes og patruljens selvstændighed frem mod livet som tropspejder. Juniormøder er både sjov og læring og kan handle om alt fra knob, koder, kort, kompas til førstehjælp, stjernebilleder og mad over bål.

Spejdertroppen 6.-8. klasse

Spejdertroppen fortsætter arbejdet med patruljer. I troppen forventes det i stadig højere grad, at patruljerne tager ansvar for at arrangere deres egne aktiviteter. Spejderliv kan beskrives med ord, men kan kun opleves i virkeligheden. Spejderliv foregår i et nært fællesskab med spejderkammeraterne.

Seniortroppen 9. klasse og op

En seniorpatrulje planlægger og gennemfører deres aktiviteter selv, men har en leder på sidelinien som sparringspartner. Der er derfor en høj grad af frihed til at lave alt fra store pioneringsprojekter, skøre mærker og ture i ind- og udland.