Program 2024

Tidsrom: 25.06 - 28.06.

Elevmedvirkning, Hvilke workshop ønsker du  i 2025?

Hva ønsker du å ha med - Science Camp 2025.


Sted: NTNU Campus Kalvskinnet, Auditoriet i kjeller etg. (på kuben- Akrinn)Dag: Torsdag 27.6.
Alder: 4.-10. trinn (fødselsår 2014-2008).Tid: 15:00 - 15.15Type: Idemyldring for alle elever i ca 15 min sammen med SC leder.Forhåndskunnskaper:Deltatt eller ønsker å delta på Science Camp.
Antall elevplasserAlle er velkommen for å si sin mening
Beskrivelse: Alle elever som har lyst til å komme med forslag om workshop og foredragsholdere for neste år, samles i auditoriet for en felles drodling om neste års Science Camp. Når dette møtet er ferdig kan du velge å bli igjen, og få med deg en fantastisk framføring fra ungdommene i Hell Robotics som ble OL-mestere i klassen ungdom i programmering.

Små ting kan løse store utfordringer

Timini - Linjeforeningen for nanoteknologistudiet ved NTNU.

Sted: NTNU Gløshaugen, Kjemiblokk 1. NB! Oppmøte hovedinngangen Realfagsbygget, se kart 
Dager og alder: 7.-10. trinn, tirsdag 25.6. og/eller torsdag 27.6. (fødselsår 2011-2008).Dager og alder: 5.-7.  trinn, onsdag 26.6. og/eller fredag 28.6. (fødselsår 2013-2011).
Tid: 09:00 - 14.00Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser:  24 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Beskrivelse: Lær hvordan vi kan manipulere atomer og molekyler for å lage materialer med de egenskapene vi ønsker, slik at vi kan løse de viktigste teknologiske utfordringene vi står ovenfor. Lær hvordan nanoteknologi kan bidra til bedre medisiner, mindre forurensning og til å skape et bærekraftig samfunn for en bedre framtid. Les mer

LydLab på ROCKHEIM

Sted: Rockheim Dag: Tirsdag 25.6 - fredag 28.6.
Alder: 6.-10. trinn (fødselsår 2012-2008).Tid: 09:00 - 11:45Type: ½ -dags tilbudForhåndskunnskap: Ingen
Antall elevplasser: 10 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk   
BeskrivelseLydlab er en aktivitetsutstilling på Rockheim der vi har lagt til rette for at du skal kunne lage og utforske elektronisk musikk uten musikkteoretiske forkunnskaper. Rommet består av synther, trommesequensere, effekter og dj-utstyr. Dette er lagt ut på en pedagogisk måte som gjør at du kan gå fra stasjon til stasjon rund i rommet og lage en låt. De ulike musikalske funksjonene har sitt «sted» i rommet. Vi benytter digitale hjelpemidler for å gi deg rammer som gjør at du ikke trenger musikkteoretiske eller instrumenttekniske forkunnskaper. Lydlab er ikke skjermbasert men du benytter sanseinntrykk ved berøring. Kanskje du ender opp med noe helt annet enn det du hadde tenkt i starten? Kanskje du ender opp med å lage en hitlåt? Les mer

Hjernen og musikk

Visuellkunst verksted 

Sted: Brygga (Kjøpmannsgata 63) - KulturskolenDag: onsdag 26.6 til fredag 28.6.
Alder: 5.-7. trinn (fødselsår 2013-2011).Tid:  09:30-11:30 eller 12:30-14:30Type: ½ -dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 10 elever per ½ -dags tilbud. Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk, serbisk, kroatisk, bosnisk, makedonsk, og forstår litt russisk.

Beskrivelse: I workshopen « Hjernen og musikk », inviterer kunstneren Kristina C. Karlsen til visuell kunst, hvor du skal få lære om hukommelse og illustrere en sang gjennom trykk og trykketeknikken monotypi. Prosjektet tar for seg problemstillingen som fargeblanding, trykk og tegning.

Undervisningstilbudet er praktisk og du får utfordre deg i å være kreativ og utforskende. Vi kommer til å lære om hukommelsen og hvordan musikken, teksten eller bilder påvirker oss eller nærmere inspirerer til å skape kunst. Vi jobber med fargeblanding, lærer om trykketeknikken som heter monotypi og tegner/illustrerer en sang vi husker. Her vil du også bli introdusert til abstraksjon og forenkling, samtidig som assosiasjonen vil ta stor del av det å se noe på bildet og bygge det/tegne videre til det endelige resultatet. 

Les mer

Det fantastiske verdensrommet

med Vitensenteret i Trondheim

Planetariefilm: «Phantom of the univers»


Sted: Vitensenteret i TrondheimDager: Tirsdag 25.6.
Alder: 7.-10. trinn (fødselsår 2011-2008). Samt foresatteTid9:00 - 10:00. Det er mulig å bli igjen i utstillingen til 12:00.
Type: Tilbudet er 1-times tilbud og passer best for de eldste elevene med spesiell interesse innen elementærpartikler, partikkelfysikk og mørk materie.
Foresatte: Her kan foresatte med spesiell interesse for faget, få delta sammen med eleven. Foresatte må sende inn egen påmelding.
Forhåndskunnskaper: God kunnskap om protoner, nøytroner, elektroner og atomets oppbygging. Passer best for de som har en ekstra stor interessert for hvilke partikler som fins i universet og hvordan disse virker på hverandre.
Antall elev/foresatte-plasser: 58 per visning per dag inkl. foresatte.
Undervisningsspråk: NB! Planetariefilmen er på engelsk
Beskrivelse
«Phantom of the Universe» tar oss med på en reise fra universets begynnelse og tilbake til nåtiden, hvor forskere over hele kloden er på jakt etter en dypere forståelse av hvordan verden er bygd opp. I sentrum av jakten finner vi mørk materie, en flyktig partikkel som omgir oss hele tiden, men som enn så lenge har unngått forskerne.Les mer

Det fantastiske verdensrommet

med Vitensenteret i Trondheim

Planetariefilm: «Unveiling the Invisible Universe»


Sted: Vitensenteret i TrondheimDager: Fredag 28.6.
Alder: 7.-10. trinn (fødselsår 2011-2008). Samt foresatteTid:  9:00 - 10:00. Det er mulig å bli igjen i utstillingen til 12:00.
Type: Tilbudet er 1-times tilbud og passer best for de eldste elevene med spesiell interesse innen elementærpartikler, partikkelfysikk og mørk materie.
Foresatte: Her kan foresatte med spesiell interesse for faget, få delta sammen med eleven. Foresatte må sende inn egen påmelding.
Forhåndskunnskaper: God kunnskap om protoner, nøytroner, elektroner og atomets oppbygging. Passer best for de som har en ekstra stor interessert for astronomi og de usynlige delene av universet. Er ekstra nysgjerrig på  hvordan krefter virker på hverandre i universet og ønsker kunnskap om forskjellige type strålinger og  materie.
Antall elev/foresatte-plasser: 58 per visning per dag inkl. foresatte.
Undervisningsspråk: NB! Planetariefilmen er på engelsk
Beskrivelse: I tusenvis av år observerte menneskene lyset på nattehimmelen kun med øynene. Gjennom teknologiske fremskritt som Galileos’ teleskop, raketteknologi og rombaserte sonder har vi fått enda mer kunnskap om verdensrommet. Denne fulldomefilmen forteller historien fra de tidlige oppdagelsene til hvordan vi i dag, gjennom banebrytende eksperimenter, stadig åpner nye dører ut til kosmos
Les mer

Det fantastiske verdensrommet

I planetariet med Vitensenteret i Trondheim

Live planetarievisning og Filmvisning 


Sted: Vitensenteret i TrondheimDager: Onsdag 26.6. og/eller torsdag 27.6.
Type: Begge tilbudene er 1-times tilbud. Det er mulig å bli igjen i utstillingen til 12:00.Forhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 58 Undervisningsspråk: Norsk        Planetarieguide behersker også: Engelsk   Live planetarievisning onsdag 26.6. kl. 9:00-10:00Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).«Fra Galileo Galilei til James Webb»Beskrivelse: Etter 25 års ventetid er det endelig duket for nestegenerasjonsteleskopet til NASA og ESA, James Webb Space Telescope (JWST) skal kunne ta oss med tilbake til universets begynnelse. Dette nyutviklede planetarieshowet forteller historien fra de tidligste teleskopene og helt frem til JWST. Du vil få et innblikk i hvilken kunnskap teleskopene har gitt oss og hva forskerne ønsker å lære av dette teknologiske miraklet.
Planetariefilm torsdag 27.6. kl. 9:00-10:00Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).«Korallrevenes verden»Beskrivelse: Bli med under vann og lær om korallrevenes eventyrlige verden. Visste du at korallrev støtter over 25% av alt marint liv på jorden? I løpet av denne 360-filmen skal vi utforske hvordan koraller vokser, spiser og reproduserer, og se på hvordan klimaendringer, overfiske og ødeleggelse av habitat påvirker livet i havet. Denne passer godt for deg som er opptatt av havet og hvorfor livet i havet er viktig for oss og hva vi kan gjøre for å bevare det.
Les mer

Dagsbillett - Vitensenteret i Trondheim

Sted: Vitensenteret i TrondheimDager: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid: 12:00-17:00
Type: Dagsbillett - Vitensenteret i TrondheimForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 15 Undervisningsspråk: Norsk Planetarieguide behersker også: Engelsk
I løpet av dagen gjennomføres sommerprogrammet til ViT:2 stk. verksted  Vitenshow

Guidet planetarievisning, Live planetarievisning eller Filmvisning  av disse:

«Månesafari»«Making Magic»«Vårt kosmiske nabolag»«Hallo Jorden»
I tillegg kan du være i utstillingen, forske og forhåpentligvis få mange Aha! opplevelser på senteret. 
Beskrivelse av  filmene, læringsutbytte, dager og tid - Les mer

Lydlab på Vitensenteret 

Lyd- og Låtproduksjon - Studio er kult! Skaperverksted med Vitensenteret i TrondheimSted: NTNU Campus KalvskinnetDager: Onsdag 26.6. og/eller torsdag 27.6.
Alder: 7.-10. trinn (fødselsår 2011-2008).Tid: 12:30-14:00Type½ -dags tilbudForhåndskunnskaper: IngenAntall elevplasser: 24 elever
Beskrivelse: Har du noen gang blitt grepet eller begeistret av musikken mens du ser på en film? Bli med Vitensenteret i Trondheim for å sette din egen musikk til et filmklipp. Delta og utfold kreativiteten din ved å skape et unikt samspill mellom lyd og bilde. Du får muligheten til å kombinere ulike lydklipp (samples) og komponere din egen musikk. Med musikkverktøyet Soundtrap vil du få muligheten til å lage egne komposisjoner for å lydsette et filmklipp. Du vil få full kreativ frihet til å utforske, samarbeide, programmere, og til slutt presentere musikken din for andre deltakere.
Les mer

Rett i Band

Kulturskolen i Trondheim

Sted: Bispehaugen skole -  Kulturskolebygget Dag: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 5.-8. trinn (fødselsår 2013-2010).Tid:  10:00 - 15:00  Type:  1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen.Forarbeid: Gi informasjon om du har spilt noen av disse instrumentene: gitar, bass, keyboard/piano, trommer eller vokal/sang. Hvor lenge?
Antall elevplasser: 15 elever per dagUndervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk   
Beskrivelse: Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er vårt tilbud i kulturskolen med samme navn, “Rett I Band” hvor man kan velge dette som egen disiplin. Det er ment å være en introduksjon til musikkfaget og instrumentopplæring ved at man skal kunne lære om, og prøve seg på, de ulike instrumentene som tradisjonelt brukes innenfor pop/rock, og at læringen i all hovedsak foregår gjennom samspill. Vårt “RIB”-tilbud på Science Camp vil være en komprimert smakebit på hvordan dette kan foregå i praksis.Les mer

Lag en musikkvideo

Bilde, video og musikk blir til film.

Sted: Bispehaugen skole -  Kulturskolebygget Dag: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 6.-10. trinn (fødselsår 2012-2008).Tid: 12:00 - 14:3Type½ -dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen.
Antall elevplasser: 4 eleverUndervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk   
BeskrivelseDu blir instruert i bandfotografering og musikkvideoproduksjon. Vi vil bruke proft utstyr til bilde- og videotakning og Mac med Final Cut Pro til redigering. I løpet av dagene er du med på å produserer en musikkvideoer, til bandet som deltar på workshopen "Rett i band".  Vi starter dagen med fotografering/filming og jobber deretter med å legge opptakene til musikk. Den ferdige musikkvideoen vil elevene få tilsendt.Les mer

Fridykk ned i havets hemmeligheter

Trondheim fridykkerklubb

Sted: Østmarkneset v/LadekaiaDager: Tirsdag 25.6, onsdag 26.6. eller torsdag 27.6.
Alder:  7.-9. trinn (fødselsår 2011-2009).Tid: 09:00 - 15:00 Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Må være svømmedyktig og i god fysisk form.Behov for medbragt utstyr: Badetøy. Hvis du har våtdrakt, dykkermaske, snorkel eller svømmeføtter, ta det medForberedelse: Send inn størrelse! Etter du har fått bekreftelse på booking, les viktig info og lever egeninformasjon som etterspørres (i les mer).
Antall elevplasser: 12 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk  
Beskrivelse: Fridykking og snorkling er en fantastisk måte å bli kjent med havet på. Med enkelt utstyr kan man se spennende fisk, svømme gjennom tareskogen og være vektløs under vann. En fridykker dykker uten luft på flaske, og må derfor vite hvordan man kan holde pusten på en trygg måte. Dette skal vi lære, og samtidig skal vi finne ut hvor like mennesker og sjøpattedyr er når det gjelder akkurat dette. Vi skal selvfølgelig ta en tur i vannet og undersøke hva vi finner av liv i Trondheimsfjordens grunnere deler. Godt kvalifiserte fridykkerinstruktører kommer fra Trondheim fridykkerklubb, og de gleder seg til å ta imot dere med interesse for havet!Les mer - VIKTIG INFO til deg som er påmeldt. Klikk her

Internett-styrt robot-bil

Engasjerende arduino-programmering med CoT!

Sted: NTNU Campus KalvskinnetDager: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 6.-10. trinn (fødselsår 2012-2008).Tid:  09:00 - 15:00Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Engasjement :-)
Antall elevplasser: 15 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Veiledere: Tre engasjerte studenter fra oppstartselskapet Company of Things.
Kontaktpersoner CoT i uke 26:Adrian Heyerdahl -984 53 353. Beskrivelse: Med god hjelp fra våre tre erfarne veiledere skal du i løpet av dagen programmere bilen slik at du kan styre den med mobilen eller utdelt PC. Den skal også programmeres til å kunne kjøre helt på egenhånd! Avslutningsvis kjører vi bilene gjennom en racerbane, som tar i bruk alt du har lært i løpet av opplegget.

Hvis du tidligere har deltatt som elev på robot-bil men synes det var gøy, så kan veilederne forsøke å gi deg nye oppgaver og utfordringer med robot-bilen om du deltar igjen!

Les mer

First Lego League (FLL)- 

Programmering av roboten SPIKE Prime


Sted: Stavset skole Dager: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 5. - 10. trinn oppdelt i grupper etter alder (fødselsår 2013-2008).Tid: 09:00 - 14:00 Type: 1-dags tilbud
Forhåndskunnskap: Alle fra nybegynnere til viderekomne. Trenger ikke å ha forkunnskaper om programmering.Tirsdag og onsdag kjøres to grupper med til sammen 40 elever med nybegynnere. Torsdag og fredag kjøres en nybegynnergruppe og en videregående gruppe, og du gir selv beskjed hvilken gruppe du ønsker å delta på.Behov for medbragt utstyr:  Elevene trenger ikke å ha med noe utstyr selv. 
Antall elever: 40 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Beskrivelse: Alle får mulighet til å lære seg å programmere en SPIKE Prime robot som vil bli brukt på FLL turneringene. Lær mer om blokkprogrammering. Du vil lære å programmere roboten til å utføre ulike oppdrag. Oppdraget disse dagene vil være å løse ulike utfordringer på FLL sitt LEGO-bord. Ved hjelp av enkel programmering og bruk av sensorer kan dette bli en spennende og svært lærerik uke. Du kan melde deg på flere dager og workshopholderne vil sørge for at du får progresjon. Les mer 

mBot-Workshop 1

Grunnleggende robotbygging med MakeBlock, med Hell Robotics

Sted:    NTNU Campus KalvskinnetDager: tirsdag 25.6 + onsdag 26.6
Alder:  6.-10.trinn (fødselsår 2012-2008).Tid:       09:15 - 14:00Type: 2-dagerstilbudForhåndskunnskaper: Ingen forkunnskaper er nødvendig! Antall elevplasser: 24 eleverUndervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Beskrivelse: Har du lyst til å bygge en robot? I løpet av 2 dager vil du få muligheten til å lage en robot fra bunnen av med god veiledning av Hell Robotics. Du får både designe, bygge og kjøre roboten. Den siste dagen skal vi få robotene til å utføre forskjellige spennende oppgaver ved hjelp av fjernstyring. Vi bruker MakeBlock (mBot) byggesett for roboten. Roboten har en størrelse på ca 30cm x 30 cm.Det er bare å glede seg, dette kommer både til å bli lærerikt og gøy! Les mer:

mBot-Workshop 2

Videregående 1, robotbygging med MakeBlock robotsett og programmering med sensorer.

Sted:    NTNU Campus KalvskinnetDager: torsdag 27.6 + fredag 28.6.
Alder:  6.-10.trinn (fødselsår 2012-2008).Tid:       09:15 - 14:00Type: 2-dagerstilbudForhåndskunnskaper: Kunne litt  programmering fra før eller deltatt på mBot-Workshop 1.
Antall elevplasser: 15 eleverUndervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Beskrivelse: Har du lyst til å bygge og programmere en robot? I løpet av to dager vil du både designe, bygge og programmere en robot. På denne videregående workshopen vil du bruke sensorer sammen med programmering. Hovedfokuset vil være programmering. Har du deltatt på mBot-Workshop 1 kan du bruke samme robot som du bygget der, og få enda bedre tid til å fordype deg i programmering. Les mer:

mBot-Workshop 3

Videregående 2 robotbygging med MakeBlock robotsett og programmering med sensorer.

Sted:    NTNU Campus KalvskinnetDager: torsdag 27.6 + fredag 28.6.
Alder:  6.-10.trinn (fødselsår 2012-2008).Tid:       09:15 - 14:00Type: 2-dagerstilbudForhåndskunnskaper: Kunne programmere i Scratch eller Arduino C fra før. Dette er ikke for nybegynnere!
Antall elevplasser: 15 eleverUndervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Beskrivelse: Har du lyst til å programmere en robot? I løpet av to dager vil du både designe, bygge og programmere en robot. På denne videregående workshopen vil du bruke sensorer og annen elektronikk sammen med programmering. Hovedfokuset vil være programmering. Her vil du få god tid til å fordype deg i programmering sammen med andre elever som også har programmert før.Les mer:

Hell Robotics forteller om "OL" seieren i robotbygging

More than robots   

Hvordan klarte fem medlemmer fra Hell Robotics å vinne «OL» i robotbygging for ungdom i 2019 i Dubai? Kom og se den utrolige historien om ungdommene som vant en av de aller største robotkonkurransene i verden! 

Sted:    NTNU Campus KalvskinnetDager: Torsdag 27.6
Alder4.-10.trinn (fødselsår 2014-2008).Tid:       ca.15:15- ca.16:00 (rett etter elevenes fellesmøte)Type: Foredrag  40-60 min.Forhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: Alle er velkommen Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Beskrivelse: Dette er fortellingen om robotikk-laget Hell Robotics fra Stjørdal som viser at man med nysgjerrighet, ståpå-vilje, kameratskap og samarbeid kan skape fantastiske opplevelser. Laget startet med deltakelse i FIRST LEGO League på Stjørdal og endte opp med å gå helt til topps og vinne gullmedalje i den internasjonale robotikk konkurransen FIRST Global Challenge i Dubai. Vi vil vise mange kule videoer som vi håper kan bidra til økt interesse for teknologi og robotikk. Vi ønsker å vise at ALT er mulig om en bare har lyst, engasjement og stå-på vilje. 
Link "OL" i robotbygging 2019 

Improteater med Martin

Æ fliremæjæl


Sted: NTNU Campus KalvskinnetDager:Tirsdag 25.6 + onsdag 27.6 ellertorsdag 27.6 + fredag 28.6.
Alder: 6.-10. trinn (fødselsår 2012-2008).Tid10:00-15:00 Type: 2-dagerstilbudForhåndskunnskaper: Ingen, men vær forberedt til å si mye ja og latterkramper! 
Antall elevplasser: 14 elever per 2-dagerstilbud.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk  Beskrivelse: Har du en drøm om å stå på teaterscenen, men syns alt dette med replikker og koreografi er vanskelige greier? Bli med på et lærerik, morsom, leken og kreativ undervisningsopplegg, der improvisasjon står i høyt i kurs. Vi fokuserer på å spille hverandre god og bruker hverandres innspill til å lage en unik forestilling som tilhører dere. Du kan forvente å lære morsomme leker og teknikker for improvisasjon, og på slutten så kjører vi en maestro-forestilling hvor vi får prøvd ut alt det vi har lært! Møt opp, si JA!

Veileder: Martin Skorstad Skorstad@live.no | Mob: 472 79 515


Les mer

USB-lampe. 

Lær å lodde med CoT !

Sted: NTNU Campus KalvskinnetDager: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid09:00-11:30 og/eller 12:30-15:00Type: ½ -dags tilbudForhåndskunnskaper: Engasjement!
Antall elevplasser: 20 elever per ½ -dags tilbud. Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk, Tysk
Veiledere: Tre engasjerte studenter fra oppstartselskapet Company of Things.
Kontaktpersoner CoT i uke 26:Adrian Heyerdahl 984 53 353 

Beskrivelse: På denne workshopen skal du lodde din helt egen USB-lampe! Vi har først en kort innføring i hva strøm, spenning og LED-dioder er. Deretter vil du lære hvordan du trygt kan lodde. Til slutt lodder du din helt egen lampe! Lampen får strøm gjennom en vanlig USB-kabel, har justerbar farge, og kan tas med hjem – en perfekt gave altså!


Les mer 

Skaperverksted med Laserkutting.

Design/redesign av treprodukter

Sted: NTNU Campus KalvskinnetDager: Tirsdag 25.6. - torsdag 27.6.
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid:  09:15 - 15:00  Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 15 elever Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk

Beskrivelse laserkutting: Design dit eget motiv i et tegneprogram på PC.Du får lære å tegne digitalt i et 2D tegneprogram av ypperste klasse. Du kan for eksempel bruke geometriske figurer ved speiling, rotasjon, forskyvning ol.  Du kan forminsker figuren og lager deg et mønster. Du kan også velge å tegne et bilde som vi scanner. Så blir ditt design laserkuttet på Kryssfiner eller Trepapp.  Du kan også ta med deg noe du vil re-designe, en brødfjøl eller lignende i tre, som mønsteret ditt kan graveres på. Vi gleder oss til å se hva du har med. Les mer 

Skaperverksted med Vinylkutting.

Design/redesign av tekstiler.

Sted: NTNU Campus KalvskinnetDager: Tirsdag 25.6., onsdag 26.6. og/eller fredag 28.6.
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid:  09:15 - 15:00  Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: IngenForberedelse: Husk å ha med deg egne tekstiler (rene/nyvasket)
Antall elevplasser: 24 eleverUndervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk

Beskrivelse laserkutting: Design dit eget motiv i et tegneprogram på PC.Du får lære å tegne digitalt i et 2D tegneprogram av ypperste klasse. Du kan for eksempel bruke geometriske figurer ved speiling, rotasjon, forskyvning ol.  Du kan forminsker figuren og lager deg et mønster. Så blir ditt design skjært ut i vinyl med Vinylkutteren. Du bestemmer hva du vil lage.  Ta med deg noe du vil re-designe, en T-skjorte, en veske eller lignende. Helst i bomull.  Husk at alle tekstiler du tar med må være rene/nyvasket. Vi gleder oss til å se hva du har med. Les mer 
Lær å kode i MinecraftSted: NTNU Campus Kalvskinnet.Dager: Tirsdag 25.06. eller onsdag 26.06.2024
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid:  09:00 - 15:00 Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen

Antall elevplasser: 10 elever per dag.Undervisningsspråk: Norsk Veiledere behersker også: Engelsk og kodespråk!
Utstyr: Ta med godt humør og nysgjerrighet – vi stiller med utstyr ogprogramvare!
BeskrivelseDe fleste tenker at Minecraft er et sandkassespill med uendelig muligheter,men de har virkelig ikke sett alle mulighetene, det kan vi love! Når man oppdager at mankan kode i Minecraft, vil man merke at man kan få de forunderligste ting til å skje. Vi fårkyllinger til å regne fra himmelen, roboter til å løse hinderløyper, og hus til å dukke opp påbare noen få sekunder! Minecraft Education Edition er en perfekt arena for å merke at koding– det er noe jeg virkelig må lære. Det er både spennende og lærerikt å teste ut koding!Les mer:
Bli en spillutvikler med RobloxSted: NTNU Campus Kalvskinnet.Dager: Torsdag 27.06. eller fredag 28.06.2024
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid09:00 - 15:00  Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 10 elever per dag.Undervisningsspråk: Norsk Veiledere behersker også: Engelsk og kodespråk!
Utstyr: Ta med godt humør og nysgjerrighet – vi stiller med utstyr ogprogramvare!
BeskrivelseDe fleste vet hva Roblox er, men visste du også at det går an å kode i Roblox? Allede beste Roblox-spillene du har testet, bruker koding i Roblox Studio. Det er sånn man fårspillene til å bli interaktive og spennende! Her får du prøve å lage dine helt egne koder ogditt helt eget spill, som du til slutt vil publisere på Roblox, slik at alle vennene dine kanspille det! Aldri har det vært så enkelt og så spennende å lære koding og spillutvikling.Les mer:

3D tegning

Sted: NTNU Campus Kalvskinnet.Dager: Tirsdag 25.6. og/eller onsdag 26.6.
Alder: 5.-10. trinn (fødselsår 2013-2008).Tid:  11:00 - 15:00  Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen,men det er lurt å kunne litt om koordinatsystemet (x-, y- og z-akse).
Antall elevplasser: 20 elever per dag.Undervisningsspråk: Norsk Veiledere behersker også: Engelsk
Utstyr: Ta med Chromebooks dersom du ikke har levert den inn på skolen. Husk brukernavn og passord.
Beskrivelse: Her kan du lære å tegne i 3D.  Vi benytter oss av OnShape.comLes mer:

3D-printing

Crash Course 

Sted: NTNU Campus Kalvskinnet.Dager: Tirsdag 25.6. - fredag 28.6.
Alder: 5.-10 trinn (fødselsår 2013-2008).Tid:  10:00 : 1500  Type: 1-dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 15 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Utstyr: Ta med Chromebooks dersom du ikke har levert den inn på skolen. Husk brukernavn og passord.
Beskrivelse: Hvis du vil prøve å lage spennende ting på en 3D-skriver, hvis du vil prøve å lære deg å konstruere forskjellige ting på datamaskinen for så å skrive de ut i 3D må du melde deg på dette 1-dags tilbudetTilbudet er beregnet for nybegynnere og gir en introduksjon til 3D-printing og programvaren «TinkerCAD».  Det består av en teoridel og en praktisk del. Her kan du lære å lage din egen prototype! Du kan også delta hvis du er viderekommende i 3D-printing. 
Bli med! Dette blir gøy! 
Les mer

3D-printing med resin printer og figurbygging

Sted: NTNU Campus Kalvskinnet.Dager: Torsdag 27.6. eller fredag 28.6.
Alder: 5.-10 trinn (fødselsår 2013-2008).Tid9:00 : 11:30Type: ½ -dags tilbudForhåndskunnskaper: Ingen
Antall elevplasser: 15 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk
Utstyr: Ta med Chromebooks dersom du ikke har levert den inn på skolen. Husk brukernavn og passord.
Beskrivelse: Her kan du få 3D-printet en figur du har designet innen målene på tegningen (4 cm bred x 2 cm dyp x 3 cm høy). Kanskje du har deltatt på 3D-tegning før i uka og vil 3D-printe det du designet der? Vi prøver oss for første gang med resin 3D-printing i år. Printeren vil da stå i et laboratorie-ventilasjon og avtrekkskap. Du kan få se at den jobber gjennom et vindu. I mens du venter bygger du f.eks. en Orc, Goblin eller kanskje en soldat fra modellsett komponenter. Du får limt sammen figurene, men male må du i år gjøre hjemme. Du vil dermed i løpet av økten få lære to forskjellige metoder å lage figurer på.
Dette har vi ikke prøvd før, så dette får vi sikkert til.
Les mer

Sublimering

Grafisk design og AI

Sted: NTNU Campus Kalvskinnet.Dag: torsdag 27.6 eller fredag 28.6.
Alder: 6.-10. trinn (fødselsår 2011-2007).Tid:  10:30 - 14:30 Type: 1- dags tilbudForhåndskunnskaper: IngenForberedelse:  Du kan ta med artikler med 100% polyester belegg eller tekstiler i 100%polyester
Antall elevplasser: 12 elever per dag.Undervisningsspråk: NorskVeiledere behersker også: Engelsk og litt tysk
Beskrivelse: Her får du lære sublimering, bildedesign og litt om hvilke muligheter som finnes med kunstig intelligens (AI). Sublimering er en kjemisk reaksjon med polyester. Du designer et motiv til en Microfiberklut til brille for å trene deg på teknikken. Så får du utlevert et krus. På kruset designer du et nytt bilde/tegning (eller bruker den du laget på brillekluten).  Designet ditt skrives ut med en sublimeringsskriver og med en varmeprosess med kjemisk reaksjon med polyester vil designet være preget på koppen din. Koppene er spesiallagde i keramikk med et polyesterbelegg. I løpet av dagen lærer vi også litt om AI. Ser du, i bildet,  hva som er en muffins og hva som er en hund. Vi mennesker greier dette ganske lett, men per i dag så har en AI problemer med å se forskjellen. Les mer
E-posten betjenes i uke 13-27. Nettsiden er aktiv i uke 13-27 og vil etter uke 27 fryse innholdet til uke 13-15 året etter. Ansvarlig for pedagogisk innhold i undervisningstilbudene Anne Birgitte Belboe 

x

x

StedDagerAlderTid:  09:15 - 14:00  Se dagsplanTypeForhåndskunnskaper: IngenAntall elevplasser
Beskrivelse