Jäsentiedote ja vuoden tapahtumat

PALAA KOTISIVULLE

VIROLAHDEN PURSISEURA

Jäsentiedote 2 -2022


Lämmin ja aurinkoinen kesä on suosinut veneilyä ja vesillä olemista, ohessa vielä kuluvalle vuodelle muutamia Pursiseuraan liittyviä asioita:

 • Kormun syyskokoontuminen järjestetään lauantaina 3.9 alkaen klo 14. Ohjelmassa on meriaiheinen kisa sekä perinteisesti ratkotaan myös lätkäpeli- ja petankkimestaruudet. Lohisopan tai grillauksen lomassa saunotaan ja suunnitellaan tulevia tapahtumia. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu myös lipunlasku.

 • Seuran syyskokous pidetään perjantaina 11.11 klo 18. Virallinen kutsu ml. kokouspaikka tullaan lähempänä ajankohtaa julkaisemaan sekä Kaakonkulmassa että seuran nettisivuilla.

 • Tulevalle talvikaudelle on suunniteltu sekä saaristo- että rannikkolaivurikurssin järjestämistä. Tästä pyritään tiedottamaan lisää syksyn kuluessa, mutta asiasta kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä seuraan jo nyt, jolloin saadaan parempi käsitys mahdollisten osallistujien määrästä sekä sopivista kurssipäivistä.

 • Kuluvana kesänä on tarkoitus pitää vielä Kormussa sekä kaivon että grillikatoksen kunnostustalkoot. Lisäksi Ukkosaaren katonmaalaus olisi ensi vuonna heti alkukesästä.

 • Kormun saunassa on nyt uusi tehokas kiuas, kannattaa navigoida sinne testaamaan löylyt!

 • Jos sinulla on seuran toiminnasta kysyttävää tai muuten ehdotuksia/ideoita niin ota yhteyttä allekirjoittaneisiin (Marko Nieminen, p. 050 453 6276, Niko Eriksson p. 044 536 9513).

terveisin

Marko & Niko


Jäsentiedote 1 -2022


Hyvää alkavaa vuotta ja tulevaa veneilykautta!

Virolahden Pursiseuran syyskokous pidettiin 12.11.2021. Siellä sekä myöhemmässä hallituksen kokouksessa mm. hyväksyttiin alkuvuodelle ao. toimintasuunnitelma ja tapahtumaluettelo:

 • "Kipparin Kymppi" hiihto Kormuun on sunnuntaina 6.3 tai 13.3. mikäli jäätilanne sen järjestämisen mahdollistaa. Tästä tulee tarkempaa tietoa seuran nettisivulle (http://www.virolahdenpursiseura.fi) sekä Facebookin Virolahti ja Miehikkälä ryhmiin.

 • Koronatilanteen niin salliessa Kevätkokous järjestetään perjantaina 18.3.2022 klo 19. Kutsu tulee näkyviin myös nettisivuille sekä julkaistaan Kaakonkulmassa. Jos kokousta ei mahdollisten rajoitusten vuoksi voida keväällä järjestää, se todennäköisesti taas siirtyy syyskokouksen yhteyteen.

 • Kormun kevätsiivoustalkoot sekä lipunnosto järjestetään lauantaina 21.5., siivoustalkoot alkaen klo 9 ja lipunnosto klo 12. Ajankohta tullaan vahvistamaan nettisivuilla ja sähköpostitiedotteella.

 • Katsastukset on tarkoitus järjestää seuraavasti (nämäkin ajat vahvistetaan myöhemmin netissä ja sähköpostilla):

   • o Ukkosaari, sunnuntai 22.5 klo 16 sekä perjantai 27.5 klo 18,

   • o Leerviikki, perjantai 3.6 klo 18,

   • o muut ajat tarvittaessa suoraan katsastuspäälliköltä: Matti Mäki, p. 040 843 6837,

   • o myös perus-/runkokatsastukset on sovittava etukäteen katsastuspäällikön kanssa.

 • Luonnollisesti myös katsastuksen käytännön järjestelyt riippuvat vallitsevasta koronatilanteesta sekä siihen liittyvistä ohjeista ja määräyksistä.

 • Katsastus maksetaan pääsääntöisesti jäsenmaksun yhteydessä, joten mikäli aiemmin katsastettua venettä ei ole enää tarkoitus katsastaa tai olet tulossa ensimmäisen kerran katsastukseen, ota yhteyttä ja korjataan kohdallesi merkitty maksutieto.

 • Juhannuksena on perinteinen lipunnosto ja myöhemmin kesällä meriaiheinen kisa sekä lohisoppa/grilli-ilta kokoontuminen Kormuun. Näistä ja mahdollisista muista kesätapahtumista tiedotetaan myöhemmin.

 • Ensi kesänä on talkoita Ukkosaaressa mahdollisen katonmaalauksen sekä Kormussa grillikatoksen korjauksen merkeissä. Näistäkin tarkempi tiedotus myöhemmin.

 • Kevätkaudelle ei ole suunnitteilla koulutuksia, mutta syksyllä on ajatuksena järjestää taas laivurikurssi, mikäli löytyy riittävästi osallistujia.

 • Seuran lähieskaaderi on myös suunnitteilla kesälle 2022, riippuen sekä koronatilanteesta että osallistujien määrästä ja mielenkiinnosta. Kohteeksi on mietitty sekä Santio/Hurppu-vierailua että myös Huovaria ja lisäksi Mustamaakin näyttää taas mahdolliselta. Mikäli olet tästä kiinnostunut ja haluat osallistua tai vaikuttaa joko kohteeseen tai aikatauluun, niin ole yhteydessä Niko Tuominen joko sähköpostilla nptuominen@gmail.com tai puhelimitse 040 582 5654.

 • Lopuksi, mikäli sait tämän tiedotteen paperipostina, seuralla ei ole tiedossa sinun sähköpostiosoitettasi. Mikäli sellainen kuitenkin käytössäsi on, ilmoita se meille ja saat jatkossa tarkennukset tähän toimintasuunnitelmaan sähköpostitse. Näitä paperipostauksia lähetetään vain kerran vuodessa jäsenmaksun yhteydessä ja mahdolliset tarkennukset julkaistaan vain nettisivuilla sekä sähköpostilla. Voit myös tarkistaa näitä tietoja allekirjoittaneilta (Marko Nieminen, p. 050 453 6276, Niko Eriksson p. 044 536 9513).


Jäsentiedote 2 -2021

Lämmin ja aurinkoinen kesä on suosinut veneilyä ja vesillä olemista, ohessa vielä kuluvalle vuodelle muutamia Pursiseuraan liittyviä asioita:

· Koronatilanne esti kevätkokouksen järjestämisen maaliskuussa ja se päätettiin siirtää viimevuotiseen tapaan marraskuuhun syyskokouksen yhteyteen.

· Kormun syyskokoontuminen järjestetään lauantaina 4.9 alkaen klo 14. Ohjelmassa on meriaiheinen kisa sekä perinteisesti ratkotaan myös lätkäpeli- ja petankkimestaruudet. Lohisopan tai grillauksen lomassa saunotaan ja suunnitellaan tulevia tapahtumia. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu myös lipunlasku.

· Ukkosaaressa talkoiltiin etuseinän räystäslautojen vaihto sekä oikeanpuolisten pariovien pellitys. Säiden salliessa työt jatkuvat vielä katonmaalauksen merkeissä.

· Seuran lähieskaaderi kohteeksi on mietitty Santio/Hurppu-vierailua, mutta senkään järjestäminen ei korona-aikana oikein onnistu, joten palataan asiaan ensi vuonna.

· Tulevalle talvikaudelle on suunniteltu saaristolaivurikurssin järjestämistä. Tästä pyritään tiedottamaan lisää syksyn kuluessa.

· Jos sinulla on seuran toiminnasta kysyttävää tai muuten ehdotuksia/ideoita niin ota yhteyttä allekirjoittaneisiin (Marko Nieminen, p. 050 453 6276, Niko Eriksson p. 044 536 9513).

terveisin

Marko & Niko

Jäsentiedote 1 -2021


Hyvää alkavaa vuotta ja tulevaa veneilykautta!

Virolahden Pursiseuran syyskokous pidettiin 6.11.2020. Siellä sekä myöhemmässä hallituksen kokouksessa mm. hyväksyttiin alkuvuodelle seuraava toimintasuunnitelma:

 • · Venemessuja ei tänä vuonna järjestetä koronan vuoksi. Niiden sijaan on netissä tarjolla ”Vene 21 Båt verkossa” tapahtuma 12.-21.2.2021. Tästä löytyy tietoja esim. https://vene.messukeskus.com sekä www.venemessut.fi sivuilta.

 • · "Kipparin Kymppi" hiihto Kormuun on sunnuntaina 28.2. mikäli jäätilanne sen järjestämisen mahdollistaa. Tästä tulee tarkempaa tietoa nettisivulle (http://www.virolahdenpursiseura.fi) sekä Kaakonkulmaan (mikäli järjestetään).

 • · Koronatilanteen niin salliessa Kevätkokous järjestetään perjantaina 19.3.2021 klo 19. Kutsu tulee näkyviin myös nettisivuille sekä julkaistaan Kaakonkulmassa. Jos kokousta ei mahdollisten rajoitusten vuoksi voida keväällä järjestää, se todennäköisesti taas siirtyy syyskokouksen yhteyteen.

 • · Kormun kevätsiivoustalkoot sekä lipunnosto järjestetään lauantaina 22.5., siivoustalkoot alkaen klo 9 ja lipunnosto klo 12. Ajankohta tullaan vahvistamaan nettisivuilla ja sähköpostitiedotteella.

 • · Katsastukset on tarkoitus järjestää seuraavasti (nämäkin ajat vahvistetaan myöhemmin netissä ja sähköpostilla):

    • o Ukkosaari, sunnuntai 23.5 klo 16 sekä perjantai 28.5 klo 18,

    • o Leerviikki, perjantai 4.6 klo 18,

    • o muut ajat tarvittaessa suoraan katsastuspäälliköltä: Matti Mäki, p. 040 843 6837,

    • o myös perus-/runkokatsastukset on sovittava etukäteen katsastuspäällikön kanssa.

  • · Luonnollisesti myös katsastuksen käytännön järjestelyt riippuvat vallitsevasta koronatilanteesta sekä siihen liittyvistä ohjeista ja määräyksistä.

  • · Katsastus maksetaan pääsääntöisesti jäsenmaksun yhteydessä, joten mikäli aiemmin katsastettua venettä ei ole enää tarkoitus katsastaa tai olet tulossa ensimmäisen kerran katsastukseen, ota yhteyttä ja korjataan kohdallesi merkitty maksutieto.

   • Juhannuksena on perinteinen lipunnosto ja myöhemmin kesällä meriaiheinen kisa sekä lohisoppa/grilli-ilta kokoontuminen Kormuun. Näistä ja mahdollisista muista kesätapahtumista tiedotetaan myöhemmin.

  • · Ensi kesänä on talkoita ainakin Ukkosaaressa etuseinän räystäslautojen korjauksen sekä mahdollisen katonmaalauksen merkeissä. Näistäkin tarkempi tiedotus myöhemmin.

  • · Seuran lähieskaaderi on myös suunnitteilla kesälle 2021, riippuen sekä koronatilanteesta että osallistujien määrästä ja mielenkiinnosta. Kohteeksi on mietitty sekä Santio/Hurppu-vierailua että myös Huovaria ja lisäksi Mustamaakin näyttää taas mahdolliselta. Mikäli olet tästä kiinnostunut ja haluat osallistua tai vaikuttaa joko kohteeseen tai aikatauluun, niin ole yhteydessä Aki Rovasaloon joko sähköpostilla aki.rovasalo@fimnet.fi tai puhelimitse p. 050 374 7766.

  • · Lopuksi, mikäli sait tämän tiedotteen paperipostina, seuralla ei ole tiedossa sinun sähköpostiosoitettasi. Mikäli sellainen kuitenkin käytössäsi on, ilmoita se meille ja saat jatkossa tarkennukset tähän toimintasuunnitelmaan sähköpostitse. Näitä paperipostauksia lähetetään vain kerran vuodessa jäsenmaksun yhteydessä ja mahdolliset tarkennukset julkaistaan vain nettisivuilla sekä sähköpostilla. Voit myös tarkistaa näitä tietoja allekirjoittaneilta (Marko Nieminen, p. 050 453 6276, Niko Eriksson p. 044 536 9513).

Jäsentiedote 1 -2020


Hyvää alkavaa vuotta ja tulevaa veneilykautta!


Virolahden Pursiseuran syyskokous pidettiin 15.11.2019. Siellä sekä myöhemmässä

hallituksen kokouksessa mm. hyväksyttiin alkuvuodelle seuraava toimintasuunnitelma:


 • Venemessuille ei tänäkään vuonna järjestetä isompaa yleistä kuljetusta. Sen sijaan

kannattaa harrastaa omatoimisia kimppakyytejä.


 • Mikäli tästä talvi vielä tulee, niin jäätilanteen salliessa järjestetään "Kipparin Kymppi"

hiihto Kormuun 1.3.2020. Tästä tulee tarkempaa tietoa nettisivulle

(http://www.virolahdenpursiseura.fi) sekä Kaakonkulmaan (mikäli järjestetään).


 • Kevätkokous järjestetään pe 20.3.2020 klo 19 Miehikkälän Osuuspankilla. Kutsu tulee

näkyviin myös nettisivuille sekä julkaistaan Kaakonkulmassa.


 • Kormun kevätsiivoustalkoot sekä lipunnosto järjestetään (alustavasti) la 23.5,

siivoustalkoot alkaen klo 9 ja lipunnosto klo 12. Ajankohta tullaan vahvistamaan

nettisivuilla ja sähköpostitiedotteella.


 • Katsastukset on tarkoitus järjestää seuraavasti (nämäkin ajat vahvistetaan

myöhemmin netissä ja sähköpostilla)

 • o Ukkosaari, sunnuntai 24.5 klo 16 sekä perjantai 29.5 klo 18,

 • o Leerviikki, perjantai 5.6 klo 18,

 • o muut ajat tarvittaessa suoraan katsastuspäälliköltä: Matti Mäki, p. 040 843 6837,

 • o myös perus-/runkokatsastukset on sovittava etukäteen katsastuspäällikön

kanssa.


 • Katsastus maksetaan pääsääntöisesti jäsenmaksun yhteydessä, joten mikäli aiemmin

katsastettua venettä ei ole enää tarkoitus katsastaa tai olet tulossa ensimmäisen

kerran katsastukseen, ota yhteyttä ja korjataan kohdallesi merkitty maksutieto.


 • Juhannuksena on perinteinen lipunnosto ja myöhemmin kesällä meriaiheinen kisa

sekä lohisoppa/grilli-ilta kokoontuminen Kormuun. Näistä ja mahdollisista muista

kesätapahtumista tiedotetaan myöhemmin.


 • Ensi kesänä on talkoita sekä Ukkosaaren etuseinän korjauksen että Kormun

katonmaalauksen merkeissä. Näistäkin tarkempi tiedotus myöhemmin.


 • Seuran lähieskaaderin kohteeksi on mietitty Mustamaata.

 • o ViPS on käynyt tuossa suljetussa saaressa ilmeisesti n. 10 vuotta sitten. Sinne oli

vireillä retki muutama vuosi sitten, mutta aikatauluongelmien takia se raukesi.

Jos seuralaisilla olisi kiinnostusta lähteä tähän erikoiseen kohteeseen käymään,

asiaa voisi alkuvuoden aikana selvitellä eteenpäin. Viikonpäivä voisi olla ehkä

helpoiten jokin lauantai, ajankohta ehkä toukokuun loppupuoli, kesäkuun

alkuviikot tai elokuun alkupuoli.

 • o Ilmoitatko parin viikon kuluessa, olisitko periaatteessa kiinnostunut lähtemään

retkelle Mustamaahan ja onko ehdottomia aikatauluesteitä. Tämän alustavan

ilmoittautumisen voisi lähettää ViPS:n yhteyshenkilölle sähköpostissa

aki.rovasalo@fimnet.fi tai tekstiviestillä p. 050 374 7766.


 • Seuran perinnevene, Vipsi, on nykyisellään ilman käyttöä ja sen pitkäaikainen maissa

säilyttäminen ei tunnu järkevältä. Syyskokouksessa päätettiin tarjota sitä ostettavaksi

ensin jäsenistölle. Mikäli varteenotettavia tarjouksia ei saada omilta jäseniltä,

hallituksella on valtuudet myydä se myös seuran ulkopuoliselle ostajalle. Asiasta

kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Aulis Kurkoon, p. 0400 250 037.


 • Lopuksi, mikäli sait tämän tiedotteen paperipostina, seuralla ei ole tiedossa sinun

sähköpostiosoitettasi. Mikäli sellainen kuitenkin käytössäsi on, ilmoita se meille ja saat

jatkossa tarkennukset tähän toimintasuunnitelmaan sähköpostitse. Näitä

paperipostauksia lähetetään vain kerran vuodessa jäsenmaksun yhteydessä ja

mahdolliset tarkennukset julkaistaan vain nettisivuilla sekä sähköpostilla. Voit myös

tarkistaa näitä tietoja allekirjoittaneilta (Marko Nieminen, p. 050 453 6276).


terveisin

Marko & Aulis


Jäsentiedote 2 -2019

Hyvää kesän odotusta!

Virolahden Pursiseuran kevätkokous pidettiin 22.3.2019. Siellä sekä sen yhteydessä pidetyssä katsastuspalaverissa sovittiin toimintasuunnitelmaan tarkennuksia:

   • Kormun kevätsiivoustalkoiden sekä lipunnoston ajankohdaksi sovittiin lauantai 25.5, siivoustalkoot alkaen klo 9 ja lipunnosto klo 12. Toivotaan runsasta osallistumista!

   • Katsastukset järjestetään seuraavasti:

* Ukkosaari, sunnuntai 26.5 alkaen klo 16,

* Virojoki/kanoottilaituri, tiistai 28.5 alkaen klo 18,

* Leerviikki, perjantai 7.6 alkaen klo 18,

* muut ajat tarvittaessa suoraan katsastuspäälliköltä:

Matti Mäki, p. 040-8436837,

* myös perus-/runkokatsastukset on sovittava etukäteen

katsastuspäällikön kanssa.

   • Juhannuksena pidetään perinteinen lipunnosto ja muista kesätapahtumista tiedotetaan myöhemmin.

   • Seuraviirejä kahta eri mallia saatavilla kommodorilta.

terveisin

Marko & Aulis

Jäsentiedote 1 - 2019

Hyvää alkavaa vuotta ja tulevaa veneilykautta!

Virolahden Pursiseuran syyskokous pidettiin 16.11.2018. Siellä sekä myöhemmässä

hallituksen kokouksessa mm. hyväksyttiin alkuvuodelle seuraava toimintasuunnitelma:

· Seura on lähettämässä uusia katsastajia kursseille ja näillä näkymin katsastukset

hoidetaan perinteisesti touko-kesäkuussa. Niiden tarkemmat ajat selviävät

myöhemmin seuran nettisivuilta, sähköpostitse lähetettävästä tiedotteesta tai

kysymällä allekirjoittaneilta. Katsastus maksetaan pääsääntöisesti jäsenmaksun

yhteydessä, joten mikäli aiemmin katsastettua venettä ei ole enää tarkoitus katsastaa

tai olet tulossa ensimmäisen kerran katsastukseen, ota yhteyttä ja korjataan kohdallesi

merkitty maksutieto.

· Jäätilanteen salliessa järjestetään "Kipparin Kymppi" hiihto Kormuun 3.3.2019. Tästä

tulee tarkempaa tietoa nettisivulle (http://www.virolahdenpursiseura.fi) sekä

Kaakonkulmaan. HUOM!! tämä joudutaan perumaan jää- ja lumitilanteen vuoksi !!!

· Kevätkokous järjestetään pe 22.3.2019 klo 19 Miehikkälän Osuuspankilla. Kutsu on

näkyvissä myös nettisivulla sekä julkaistaan Kaakonkulmassa.

· Venemessuille ei tänäkään vuonna järjestetä isompaa yleistä kuljetusta. Sen sijaan

kannattaa harrastaa omatoimisia kimppakyytejä.

· Kevään lipunnoston ja Kormun kevätsiivoustalkoiden ajankohtaa (n. toukokuu) ei ole

vielä tarkemmin päätetty.

· Juhannuksena pidetään perinteinen lipunnosto ja muista kesätapahtumista

tiedotetaan myöhemmin.

· Kesäkaudelle on suunniteltu veneilyyn painottuvan hätäensiapukurssin järjestämistä,

myös muut kurssit ovat mielenkiinnon puitteissa mahdollisia. Mikäli sinulla on hyvä

ehdotus kurssiksi tai haluaisit johonkin osallistua, ota yhteyttä seuraan ja katsotaan

tilannetta.

· Ukkosaaren venepaikkojen käyttäjille sellainen ennakkotieto, että sisäpaikkojen

laskutusta on tarkoitus yksinkertaistaa ensi syksystä alkaen. Nykyisiin vuokralaisiin

ollaan yhteydessä talven/kevään aikana ja tarkempaa infoa tulee kesään mennessä.

Mikäli olet nyt siellä vuokralla ja sinuun ei olla yhteydessä, ota yhteyttä meihin

viimeistään toukokuussa.

terveisin

Marko & Aulis

Jäsentiedote 2-2018

Kormusaari roskattomaksi !

Seuran syyskokouksen päätöksen mukaisesti Kormusaaren siisteydessä siirrytään keväällä 2018 roskattomaksi, lipunnostosta alkaen. Tavoitteena on saada viihtyisämpi ja roskattomampi saari.

Tällä tarkoitetaan että saaressa kävijät toimivat niin ettei hänen/heidän jäljiltä jää saareen roskia.

Näitä ovat mm. tyhjät pullot ja purkit, grillissä valmistetut ja muut ruokailutähteet jne. Jokaisella on oltava mukana oma jätepussi johon kerää omat jätteet ja jonka vie mukanaan poistuessaan saaresta.

Saaresta poistetaan mm. roska-astiat. Saareen asetetaan 2-3 taulua joissa lyhyesti mainitaan roskattomuudesta. Hyvä sääntönä on: Kaiken mitä tuot , viet mennessäsi pois, laita paikat ainakin siihen kuntoon joissa ne olivat tullessasi saareen , jopa paremmaksi.

Yhteydet ja tiedottaminen

Seuran jäsentiedotetta täydennetään. Olethan antanut sähköpostiosoitteesi. Jäsenkyselyssä on kerrottu mitä tietoja seuralla on sinusta. Tiedot löydät tunnuksillasi myös Suulista. Seura tiedottaa pääsääntöisesti www.virolahdenpursiseura.fi sivuilla.

Lisäksi tärkeistä asioista myös sähköpostilla niille joiden osoitteet ovat seuralla.

Asioita täsmennetään myös Kaakonkulman seurapalstalla.

Virolahden Pursiseura ry:n Rekisteriselosteeseen pääset tästä linkistä.

Veneiden asiapaperit.

Muista pitää rekisteritodistus aina mukana. Katso lisää www.veneily.fi, www.trafi.fi.

Vakuutusasiaa.

Seuralla edulliset vakuutussopimukset Lähi-Tapiolassa, kun asioit Haminan tai Virojoen konttorin kanssa. Lisätietoa ko. vakuutuksen paikallisista toimipisteistä ja hallitukselta.

Hätämerkit ja välineet

Kevään koulutustilaisuuden yksi aiheista.

Kelpoisuus aika raketeilla ja soiduilla pakkaukseen merkitty aika.

Hätämerkeissä on viime vuodelta runsaasti muutoksia. Tutustu hätää ilmoittaviin merkkeihin. Kaikissa matkaveneissä suositellaan VHF radiota tai uudempana VHF-DSC laite.

Matkapuhelin on lähes jokaisella ja se kuuluu koko Suomen rannikolla. Jokaisen veneilijän kannattaa asentaa numerot mm meripelastuksen hätänumero, sekä yleinen hätänumero 112. yhteys. Olethan laittanut nämä.

Hätämerkeistä saat lisätietoa mm. vapaaehtoisen katsastuksen yhteydessä, tosin katsastettaessa ne on oltavakin kunnossa. Katso siis. www.spv.fi/seurat/katsastus. www.trafi.fi/veneily

Hätämerkin hävittäminen.

Hävittäminen toistaiseksi omakohtainen velvollisuus.

Yli 6v olevia raketteja ei suositella veneessä säilytettäväksi.

Liput ja viirit

Seuran perälipun voi omistaa vain seuran jäsen. Vesillä seuran perälippua voi käyttää vain katsastetut veneet. Perälipun koko määräytyy veneen koon mukaan. Seura viiriä voi käyttää seuran veneet. Seuran lippuja ja viirejä on seuralla vielä edullisesti.

Seuraviirejä on kahta laatua, seuran värejä kantava viiri jossa SPV:n jäsenyysmerkki, sekä ns. kolmionmuotoinen veneenomistajan viiri, jonka yläkulmassa on seuranlogo.

Lippua näyttää alus ajossa, tai siihen lähdössä. Kannata seuraa, hanki lippu vaikka seinällesi..

Veneen pituus lipun koko tangon korkeus €/kpl ( tanko ja lipun koko ohjeellisia)

4- 6m 26x42 70 sm 15,00

5- 6 m 33x54 80 sm 15,00

alle 7m 44 x72 100 sm 20,00

7-10 m 55 x 90 120 sm 22,00

10 - 12 m 66x108 145 sm 25,00

Viirit. kaikki alukset, käyttö yöllä ja päivällä.

Seuraviiri 22 x 36 3-värinen kaksikieleke, spv:n jäsentunnus 15,00 € Veneenomistaja viiri 26x50 kolmiomainen,sininen raita, seuran logolla 15,00 €

Virolahden Pursiseura pöytälippu, marmorijalka niklattu tanko 25,00 €

Dieselpolttoaine ja Diesel kerho

Dieselveneissä saa käyttää vain verollista dieseliä. Viranomaiset valvoo.Säiliö on seuran jäsenille, se sijaitsee monitoimikentän rannassa. Säiliössä on akkukäyttöinen mittarilla varustettu dieselpumppu. Jos haluat mukaan ota yhteys Diesel-kerhoon.

Koulutus

Seuran veneilypäivä pidetään Virojoella lauantaina 26.5. klo 12-14.

Aiheena mm. erilaiset määräykset, veneen turvallisuus ja ohjeet hätämerkeistä, magneettikompassin tarkistus ym. Ilmoittaudu 24.5. mennessä.

Eskaaderit Klamila 7.7. ja Mustamaa 21.7.

Klamilassa 7-8.7. sepra markkinat. Tavataan markkinoilla

Mustamaan eskaaderi, jos olet kiinnostunut ota yhteys varakommodoriin. Mustamaahan mukaan pääsee ennakko ilmoittautumalla. Ilmoittaudu vaikka heti, viimeistään 15. 7.2018

Ota kaveri mukaan. Vaatimus Suomen kansalaisuus.

Katsastus.

Vuoden teema: Kuinka saan "vesitiiviin" kännykän. Onko sinulla kännykässä meripelastusnumero ja 112 hätäilmoitusnumero .

Katsastus yleensä sunnuntaisin klo 18-19 ,

Leerviikissä klo 15-17. Pyri katsastamaan varsinaisena katsastuspäivänä.

27.5.2018 klo 18-19 Ukkosaaressa satama-alue.

3,6.2018 klo 18 -19 Virojoessa katsastus joella oleva alukset, kanoottilaituri.

17.6. 2018 klo 15 -17 Leerviikki alueella olevat alukset. Satama.

17.6. 2018 klo 18- 19 Ukkosaari satama-alue.

Varapäivä Kormussa 22.6.klo 21-22. 2-3 alusta. Varaa aika katsastajan kanssa.

Jos aika ei sinulle käy, sovi katsastajan kanssa ajankohta, kysy valmiiksi korvaus.

Lipunnosto 20.5. klo 12.00 Kormussa. Lippuvanhimmat kysyy hallitus.

Samalla talkoillaan Kormua kevätkuntoon.

Kilpailut 2018

Mustamaan – eskaaderin yhteydessä 21-7 Kultainen Sekstantti.

Köydet Irti kisa pidetään lauantaina 4.8. klo 14- 17. Molemmista kilpailuista tarkemmat ohjeet kesä-heinäkuussa netissä ja kaakonkulman seurapalstalla. Illan aikana pelataan seuran lätkäpelin mestaruus.

Seurakokoontuminen Illanvietto Kormussa 8.9. klo 14 – 17.00. Tarjoiluna keittoruoka + leipä + vesi.

Illan aikana pelataan Betanguen seuran mestaruus.

Muistathan.

Juhannuskokoontuminen Kormussa klo 20.00 alkaen

Haemme veneilijöitä, uusia jäseniä joukkoomme. Seuran katsastajaksi kouluttaa SPV.

Tarvitsemme pari harrastajaa, kunnostajaa, perinneveneen ja pienen puuveneen korjaustyö,

sekä polkuveneen tarkastukseen , korjaukseen.

Seuralla tarjolla puutavaraa, 2x4" ja 32mmx4" pituudet noin 4 m

Erilaisia liinoja-köysiä, paksua laivaköyttä, esim laiturin suojaksi, kaiteeksi jne.,

Tarvitsija - Ota yhteys vajanhoitajaan.

Sunnuntaina 9.9. 2018 lipunlasku klo 12.00 ja saaren talvikuntoon laitto.

VUODEN 2018 TAPAHTUMIA

Tässä esitetään kuukausittain toimintasuunnitelman mukaiset asiat Tapahtumia päivitetään seuraavan kerran huhtikuussa 2018.

TAMMIKUU

Puistellaan veneiden pressut, kiristellään niiden narut. Jos jääkeli sallii käythän kormussa .

Toimintasuunnitelman päivitys 1.1.- 30.1.2018

Yhteystiedot kuntoon. Jos sinulla on sähköpostiosoite ja käytät sitä, varmista että seuralla on ko osoitteesi. Lähetä viesti sihteerille tai varakommodorille.

HELMIKUU

Viikko 5-6 Seuratiedote 1-2018 postitus vuosijäsenille.

Vko 6 Venemeesuut helsingissä 2018.. Seuran bussimatkaa messuille ei järjestetä. Autoja Haminan ja Kotkan seuroista, sekä muita yhteyksiä. Hankkiudu kimppakyytiin.

Osallistu hiihtotapahtumiin.

Viikko 7 Navigoinnin karttatehtävät tilattavissa sähköisesti (katso seuran www.sivuilta) Seuraa seurapalstaa. Jäsen- ym maksut erääntyy 28.2.2018

Vko 8-9 Info veneenkuljettajakurssista, Katso seurapalsta ja seuran nettisivut.

MAALISKUU

Kipparin Kymppi ulkoilutapahtuma Kormuun 4.3. tai 11.3. sunnuntaina, jäätilanteen salliessa. varmistus ko. viikon. Kaakonkulman seurapalstalla ja netissä seuran sivuilla.

Poijujen tarkistus Kormussa jäätilanteen salliessa vko 10 -13. (Kaakonkulma)

Seuran Vuosikokous 24.3. lauantaina klo 14.00 Op Virojoki, Sääntöjen mukaiset asiat ja mahdolliset jäseniltä hallitukselle tulleet aloitteet. Kahvitarjoilu. Tervetuloa.

Veneilijäkurssi – Päällikkökurssi. Käynnistämisen päätös = milloin pidetään. kevät - kesä. Kurssille osanotto min. 6 henkilöä, max. 12 henkilöä.

Tarkasta raketit, soihdut ja sammuttimet. Selvitä niiden muutokset. Selvitä tarvitseeko veneesi perus- vuosikatsastuksen.

Tarkasta onko lippu, viirit ja kartat kunnossa, tilaa tarvittaessa uusia. Mahdollinen yhteistilaus. karttasarjassa

A –Viipuri – Helsinki ja karttalehdessä 13 Virolahti 1:50000 .

Ehdotukset yhteistilauksista hallitukselle.

Eskaaderin valmistelut. Eskaaderi kauemmaksi ja lähialueen (max 30 mpk) kohteeseen. Kohteiden ja ajankohdan valinta. Keskustelua käyty mm Saimaan

eskaaderista ajankohtana Juhannukselta - n.2 2 viikkoa. Tarkentuu lähtijöiden mukaan.

Olethan muistanut ulkoilla.

HUHTIKUU

Jäsenille veneilyn koulutustilaisuudet mahdollisen veneilykurssin yhteydessä Virojoella.

Aiheina mm. muuttuneet määräykset ja ohjeet, kerrataan tavanomaiset navigointiin liittyvät asiat. Venevero tilanne, Tilaisuuden arvioitu kestoaika kolme 3 tuntia.

Lähi - Tapiolan sammutinhuolto ko asiakkaille . Lappu Lähi-Tapiolastaja , ei päivärajoitusta, huolto Ollin Koneesta.

Karttaharjoitus – navigointitehtävät palautus, takarajana 26.4.

Seuratiedote 2/2017 viikolla 16-17. Tarkennetut ohjeet /ajat ja mm. yhteishankinnoista.

TOUKOKUU

Yhteistilaukset jätetään10.5.mennessä. Tee esityksiä.

Ulkoilusunnuntai, kohden nimetään seuratiedotteessa 2-2017.

Siivoustalkoot Kormussa .Rantojen puhdistaminen ja kaislojen poisto. Varaa sopivat vaatteet ja välineet. Seura tarjoaa makkarat + juomat. Infoa seuratiedotteessa ja seurapalstalla.

20. 5. Lipunnosto Kormussa. Lippuvanhimman kysyy hallitus.

Katsastukset sunnuntaisin (vain SPV:n /NavigatioL, kuuluville veneille)

Ukkosaari 27.5. klo 18.00 -19.00

Virojoki 3.6. klo 18.00 - 19.00 joella säilytettävät alukset.

Leerviikki 17.6. klo 15.00 -17.00

Ukkosaari 17.6. klo 18.00 - 19.00

Varapäivä Kormussa 23.6. klo 20.30 - 21.30. Ilmoittaudu Kormussa viimeistään klo 20.30

Toivomuksena on että mahdollisimman moni katsastaa veneensä em. 21.5- 11.6. aikoina.

Muuhun aikaan ja muualla tapahtuvasta katsastuksesta tulee veneenomistajan sopia erikseen katsastajan kanssa. Sovi samalla katsastajan mahdolliset kustannukset (matka jne.), joita ei veloiteta varsinaisen katsastuspäivän katsastuksista.

Vuoden katsastusteemana on aluksessa olevat hätätyökalut ja niiden käyttö.

Katsastus tulee suorittaa kesäkuun loppuun mennessä, pl. perustellut poikkeukset.

Eskaaderi kauemmaksi (tarkentuu toukokuussa)

KESÄKUU

Katsastukset su 3.6. ja 17.6. Virojoki, Leerviikki

Juhannusaatto 23.6. kokoontuminen kokolle ja klo 20.30 Kormussa.

Katsastus varapäivä.

Eskaaderi kauemmaksi tarkentuu touko - kesäkuussa

HEINÄKUU

Meripäivät Kotkassa 12.-16.7.

Päivä Kormussa, suunniteltu avointa tapahtumaa lauantaiksi vko 25-27. Tilaisuudessa pelejä ja seuraamme tutuksi tapahtuma.

Perinnevene, veneen käyttö ja käsittely (Kormussa).

Eskaaderi lähialueelle ( lähtö ja kohde tarkentuu = heinä – elokuu)

Tarkennukset tiedotteessa 2/2018

ELOKUU

Köydet Irti veneilytapahtuma. Samalla seuran meritaitokisa. Toteutetaan lauantaina elokuun alkupuolella viikonloppuna

Illan aikana mm. Seurapelejä, betangue, lätkä, ym. Palkintojen jako, ja illanvietto.

Seuran Kultainen Sekstantti merikisa. Lisäohje seuratiedote 2/2017

Lähieskaaderi ja Seurakokoontuminen Kormussa .

Ukkosaaren vaja-alueen varaus- ilmoittautumisaika päättyi (ilmoitukset vajanhoitajalle).

SYYSKUU

Syystulet - illanvietto Kormussa 8.pv. Jos haluat osallistua Kormussa ruokailuun ilmoittaudu ennakkoon.

Koontuminen - klo 13 alkaen. Klo 15. Seuran Kultainen Sekstantti merikisa Merikisa ja seurapelien mestaruuskisat: mm. Betanque ym..

Sunnuntaina klo 12.00 Lipunlasku, lippuvanhimmat nimeää hallitus?

Ennen lipunlaskua ja sen jälkeen laitetaan Kormu Talvikuntoon.

LOKAKUU

Veneiden ylösnosto

Toimintasuunnitelma 2019 laadinta.

MARRASKUU

Syyskokous. Valitaan seuralle uusi puheenjohtajat/kommodorit ja hallitus erovuoroisten tilalle. Hyväksytään toimintasuunnitelma , palkitsemiset.

JOULUKUU

Veneen telakoinnin ja peitteiden tarkistamiset

Hyvää Jatkoa! ViPS hallitus.

Muistathan:

Seura myy vähän käytettyä paksua 50-60mm touvia/köyttä (valkoista), sopii koristeeksi, törmäyslistaksi, aitaköydeksi jne., sekä lukuisa määrä erimittaisia käytettyjä 16-30mm köysiä ja nostoliinoja 1-3 tn , jäsenille edullisesti.

Puutavaraa 2"x4" ja 32mmx4" á pituudet n 4 -5m.Jäsenille edullisesti.

Olisitko kiinnostunut puuveneen (pieni purjealus Göteborg Eka) kunnostamisesta. Kyseessä peräpeilin kunnostaminen ja muutaman laudan korjaaminen/paikkaus. Korjauspaikka sisätilassa. Seura hlinankkii materiaa.

Haluasitko huolehtia ja isännöidä 4 hv purjehtivaa perinnevenettä.

Jos kiinnostaa ota yhteys hallitukseen.

.

.

.

PALAA KOTISIVULLE

  1. JÄSENTIEDOTE 1 - 2018 31.1. 2018

   1. KOKOUSKUTSU

   2. Virolahden Pursiseura Ry:n kevätkokous pidetään lauantaina 24.3. 2018 klo 14.00 Virojoella Osuuspankin kokoustilassa. Opintie 1, (käynti Virojoentieltä) 49900 Virolahti. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, sekä muut asiat joista on tehty kirjallinen esitys seuran hallitukselle vähintään 5 pv ennen kokousta. Hallitus kokoontuu samassa paikassa jo klo 13.30.

   3. Kahvitarjoilu ! Tervetuloa Hallitus

   4. Seuran nettisivuja uusitaan ja päivitetään helmikuussa 2018 . Sivut aukeavat osoitteesta: www.virolahdenpursiseura.fi. Olethan antanut osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumeron ja syntymäajan. Ilmoita tiedot seuran rekisteriin, varakommodorille tai sihteerille 30.3.mennessä.

   5. Seuran- ja SPV;n tiedotteita jaetaan tulevaisuudessa sähköisesti seuran www. sivuilla ja sähköpostina.

   6. 1.Seuran hallitus

   1. 2.Seuran jaostot ja toimikunnat, yhteystiedot. Koulutusjaosto:

   2. Pj. Kaarlo Makkonen Lohitie 13 49900 Virolahti 0400-804607

   1. jäsenet: Arto Littunen

   1. Veneilyjaosto:

   2. Pj. Matti Leikkonen Kirkontie 365 49900 Virolahti 0400156044

   3. jäsenet: Eila Leikkonen, Pentti Nousiainen,

   4. Nuorisojaosto:

   5. Pj. Ismo Urpalainen Hietalantie 37 49900 Virolahti 050-4546513

   1. jäsenet: Pia Urpalainen, Harri Yläkotola, Katja Yläkotola

   1. Kilpailujaosto :

   2. Pj. Pentti Nousiainen Kuhatie 7 49900 Virolahti 040-7034021

   3. jäsenet: Kaarlo Makkonen , Ilmari Koskela

   4. Katsastustoimikunta:

   5. Pj. katsastaja Arto Koskela Kiputie 1 b 6 49900 Virolahti 040-7589020

   1. katsastaja Kaarlo Makkonen Lohitie 13 49900 Virolahti 0400-804607

   2. Ympäristötoimikunta:

   3. Pj. Kai Hanski Hevonniementie 134 49900 Virolahti 0400957669

   4. jäsenet: Liisa Hanski

   5. Pj. Matti Salopaasi Honkatie 136 49900 Virolahti 0400-751229 jäsenet: Jaana Salopaasi, Ari Hänninen, Seija Hänninen,

   6. Ukkosaaren Vaja-alue

   7. Pj. Petri Koskela Louhelantie 5 49900 Virolahti 050-5234754

   8. jäsenet: Marko Luik Riihipellontie 4 B 6,49900 Virolahti 0401579921

   9. varsinainen Heikki Arpiainen 17-18

   10. vara Marja Koukkula

   11. varsinainen Pirjo Tuominen 17-18 vara Pertti Koukkula

   1. Kormusaari - Majatoimikunta:

   1. Seuran toiminnantarkastajat: ( vuodet 2017 -18 toiminta)

   1. 3.Jäsenmaksut (säilyvät entisinä)

   2. Seuraan liittymismaksu on 30,-€. Liittymismaksu on perhekohtainen.

   3. Jäsenmaksut: Vuosijäsen 25,- Perhejäsen yli 19 v 25,- Perhejäsen = henkilö asuu samassa taloudessa kuin vuosijäsen. Nuorisojäsen alle 19v 6,- €.

   4. Kaikki jäsenet ovat myös SPV:n jäseniä.(SPV, katso edut: www.spv.fi )

   1. Kannatusjäsen.

   2. Jäsenmaksu alle 10 hengen yhteisöltä 70,- € ja 11 - 20 hengen yhteisöltä 100,- yli 20 hengen yhteisöltä 200,-€ . Kannatusjäsenet kutsuu ja hyväksyy seuran hallitus.

   1. 4.Jäsenetuja:

   2. Venevakuutuksesta merkittävä alennus Lähi-Tapiolassa, kun vakuutus tehdään Virolahden tai Haminan toimipisteissä. Lisätietoa Lähi -Tapiolan eduista saat ko. toimipisteistä ja seuran hallitukselta.

   3. Suomen Purjehdus ja Veneilyn ryhmätapaturmavakuutus, vakuutussopimus nro 0004960920 Seuran jäsenenä sinut on vakuutettu If Vahinkovakuutusyhtiössä tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa veneilytoiminnassa, jota on vesillä veneily, sekä veneen syys- ja kevätkunnostus ja -korjaus maissa. Veneilyksi katsotaan myös purje− ja leijalautailu sekä jääpurjelautailu ja jääleijalautailu talvella.

   4. Liiton jäseneduista löydät lisätietoa nettisivuilta www.spv.fi ja klikkaamalla palkilta jäsenedut.

   5. Seuran posti ja Nautic lehti osoitetaan perheessä vuosijäsenelle.

   6. Jäsenmaksut tulee maksaa helmikuun aikana, eräpäivä 28.2.2017.

   7. 5.Jäsen- ym. maksujen maksaminen: Huomaa uudet IBAN PANKKINUMEROT Seura tilinumero (Virolahden OP)= FI03 5523 0840 0120 06 / Virolahden Pursiseura ry. Käytä maksussa viitenumeroa, joka on mukana olevassa tilisiirtolomakkeessa. Jäsenmaksut ja muut maksut ovat seurallemme tärkeä tulolähde. Yhdistyksissä, yhdistyslain ja seuran sääntöjen mukaan jäsen on velvollinen yhdistyksen maksujen suorittamiseen kyseisen toimintavuoden ajalta, eli jos on jäsen 1.1. on myös maksuvelvollinen yhdistyksen edellisen syyskokouksen määrittämistä ko. vuoden maksuista.

   8. Ohessa on tilisiirtolomake josta selviää maksun muodostuminen. Tarkista maksun oikeellisuus ja suorita se eräpäivään 28.2.2017 mennessä. Jos haluat korjata maksun summaa (esim. lisäämällä /perhe -, nuorisojäsenen, kärrypaikan /katsastuksen/muu jne.) korjaa pankkisiirron loppusummaa ja ilmoita korjauksestasi seuran varakommodorille tai sihteerille. Erityisen tärkeää on ilmoittaa jos muutoksia tapahtuu henkilöiden määrässä - nimissä, osoitteissa jne.

   9. Maksumuutoksesta voit ilmoittaa kätevästi sähköpostilla, tekstiviestillä, puhelimitse tai kirjeitse.

   10. 6.Venesäilytys Ukkosaaren vajalla, paikkamaksut: (pieni nousu )

   11. Maksu määräytyy sisäpaikassa normaalikokoisen veneen tai kärryn suurimman pituuden ja leveyden mukaan

   1. Sisäpaikka: leveys alle 2metriä 7,0 € alkava pituusmetri. ( ei jäsen 2x)

   2. Sisäpaikka: leveys yli 2 metriä 8,5 € alkava pituusmetri ( ei jäsen 2x)

   3. Sisäpaikka oikeuttaa 1.10. – 30.5. välisen ajan vajassa säilytykseen ja sisältää normaalin sähkön käytön.

   4. Minimiveloitus sisäpaikasta on 1.10.- 30.5. väliseltä ajalta 50,-€..

   1. Ulkopaikka: Ulkopaikan korvaus on 40,-€/vuosi = 1.10.-30.9.( Ei jäsen 2x. )Paikkaan sisältyy sähkö.

   2. Kärryn vast. säilyttäminen ulkopaikalla purjehduskausi 1.5. - 30.9.= 20,- € , Muuna aikana minimiperintä on 20,-€.Ulkopaikkaan sisältyy jäsenille sähkö.

   3. Sähkön käytöllä tarkoitetaan tavanomaisissa kevät ja syyshuolloissa, vähäisissä toimissa, kuten veneen pesu, imurointi, kiillotus, työvalaistus, kärryn/veneen pienehkö korjaus ja siinä tarvittavien käsityökoneiden käyttöä. Ei akkujen latausta, lämmitintä, hitsaustyötä, maaliruiskua jne., tai muuta sähköä kuluttavaa laitetta.

   4. Tilapäinen säilyttäminen ulkoalueella ei-jäseneltä 10,-€/viikko ja sen jälkeen 5,-€ alkava vuorokausi.

   5. Pitempiaikaisesta, tilapäisestä säilytyksestä ja muista säilytettävistä esineistä ja niiden korvauksista sovitaan vajanhoitajan kanssa erikseen. Sähkö ei kuulu tilapäiseen säilytykseen.

   6. Veneen, kärryn, muun esineen säilyttäminen vajassa välillä 1.5.-30.9 (kesäaika) määräytyy kuten sisäpaikkaveloitus, jaettuna viidellä ja kerrottuna alkavilla säilytyskuukausilla (kalenteri kk) .

   7. Sisäpaikkamaksuun ei sisälly kärryn säilyttäminen ulkona. Siitä veloitetaan ns. kärrymasku 20,-€.

   8. Vajaa ja ulkoaluetta voidaan luovuttaa myös muuhun kuin veneiden säilytykseen, ensijaisesti jäsenille. Säilytysohjeet - säilytyspaikat – jätehuolto ja muut alueella noudatettavat ohjeet antaa vajanhoitajat.

   9. 7.Veneiden katsastus: Peruskatsastus 15,-€. Vuosikatsastus 15,- Muistathan katsastuksen edut.

   10. 8.Tiedottaminen ja Nautic lehti:

   11. Tiedottamisesta vastaa hallituksen nimeämä henkilö.

   12. Seuran tapahtumista ilmoitetaan ensisijaisesti www.virolahdenpursiseura.fi sivuilla ja postitetuilla jäsentiedotteilla. Näiden lisäksi asiaa voidaan täsmentää sähköpostilla tai Kaakonkulman seurapalstalla .

   13. Uudistunut veneilijöiden lehti Nautic tulee henkilön nimellä joka on maksanut vuosijäsenen maksun. Lehti ilmestyy n. 2 kertaa vuodessa. Olethan saanut ko. lehden. Jos et, ilmoita epäkohdasta seuraan. Osoitemuutokset voidaan tehdä vain seuran kautta.

   14. 9.Tulevia tapahtumia:

   15. Seuran www sivujen vasemmasta palkista löydät kohdat eri tapahtumiin. Koko vuodelle suunnitellut tapahtumat on www.sivulla kohdassa Tapahtumat 2017. Tämä kirje on sivuilla n. helmikuussa, Sivuja päivitetään helmikuun - toukokuun aikana. Seuratiedote 2/2018 tulee vain www.sivuille, noin huhtikuussa.

   16. Alla tapahtumat jotka toteutetaan helmi – kesäkuun 2018 aikana. Päivä Kormussa järjestetään jos kuljetukset Kormuun saadaan järjestymään. .

   17. Kuntourheilu. Pidä kunnostasi huolta. Osallistu laturetkille ja ulkoilutapahtumiin. Kevään aikana poikkea ulkoillessasi myös Kormussa, jonne asetetaan ”käyntivihko”. Vihkoa säilytetään Grillikatoksessa. Käydessäsi Kormussa ”silmäile paikat” , merkitse havainnot ja nimesi vihkoon.

   18. Koulutustapahtumat:

   19. Karttanavigointi harjoitus toteutetaan helmi – huhtikuussa. Saat 1.2. alkaen tehtävät ja lisäohjeet varakommodorilta sähköpostissa, tai paperiversiona. Karttana Virolahti - Kuorsalo lehti no 13/ 2003 tai uudempi, tai karttasarja A. Tehtävän palautus samaan osoitteeseen 22.4. 2018 mennessä.

   20. Veneilijä- ja venepäällikkökurssi

   21. Veneilijäkurssi toteutetaan 2018 jos halukkaita osallistujia on 6 - 12 henkilöä. Se toteutetaan SPV:n koulutusohjeen mukaisena. Kurssi antaa hyvät teoriatiedot veneiltäessä normaalioloissa Itämeren- ja sen lahtien rannikolla, sekä välillä esim. Suomi – Viro, Virolahti – Viipuri. Uutena toteutetaan myös ns. näyttöön perustuva ”kurssi”. Suoritus hyväksytään tarkistuskysymyksin ja ehkä näyttöajona niille kokeneille veneilijöille joilla on useamman vuoden veneilykokemus, kurssi kuitenkin puuttuu.

   22. Venepäällikkökurssi toimii veneilijäkurssin jatkona. Sen suorittaneet voivat hakea kansainvälisen huviveneen kuljettajan lupakirjan. Vaatimuksena päällikkökurssille on veneilijäkurssi/vastaava ja/tai käytännön kokemus. Kurssille voi tietenkin osallistua sen (vastaavan) aiemmin suorittaneet, esim. tietyn aiheen kertaamiseen ja päivittämiseen. Kurssiohjelma ja aiheet tarkemmin seuran nettisivuilla ja kommodorilta. Kursseihin kuuluu myös merellä tapahtuva harjoitus, mielellään omalla veneellä. Kurssin aloittamisaikaa ei ole vielä päätetty. Ajatuksena on huhti- toukokuu ja kesä-heinäkuu.2018.

   23. Venemessut Helsingissä. 9 – 18.2. 2018, suositellaan kimppamatkoja.

   1. Euroopan suurimmassa veneilytapahtumassa viihtyy koko perhe!

   1. Kipparin - Kymppi. sunnuntaina 4.3. varapv. 11.3. Perinteinen ulkoilupäivä Kormuun, jossa leikkimielinen kilpatehtävä liittyen mereen tai ajankohtaan. Oikein vastanneiden, sekä kaikkien vastanneiden kesken arvotaan pieni esinepalkinto.

   2. Hiihtolatu kulkee Huvisaareen uimarannan alueelta Santaniemen – Lypsyniemen – Karhusaaren tuntumassa Kormuun. Mahdollisuuksien mukaan toinen latu-ura pyritään avaamaan Kormusta – Reistelin punaiselle, josta edelleen Ukkosaareen. Jos jäätilanne ei salli turvallista liikkumista, suoritetaan ko. tapahtuma myöhemmin, noin 6-10 km kävely/pyöräretkenä. Asiasta tarkemmin seuran nettisivuilla ja Kaakonkulman seurapalstalla.

   3. 10.Seuran vuosikokous lauantaina 24.3. klo 14.00. Tule mukaan kehittämään ja uudistamaan seuraamme.

   4. 11. Koulutustapahtumat maalis- huhtikuussa:

   5. Tilaisuudessa kerrataan kartat, karttamerkit, suunnanotto, magneettikompassi, eranto ja eksymän merkitys ja eksymätaulukon teko. Tavallisimmat virheet, niitäkin tapahtuu.

   6. Karttaplotterin hyötykäyttö ja sen mahdollisuudet navigoidessa. VHF radion edut.

   7. Karttanavigointiharjoitus pidetään koulutustapahtumien lopuksi (huhti - toukokuu) jolloin käydään läpi harjoitustehtävät. Tehtävät voi tilata 1.2. ja niihin voi vastata myös sähköpostilla.

   8. Koulutustapahtuma on suunniteltu pidettäväksi Virolahden Lukion/yläasteen tiloissa. Tee esityksiä koulutusjaostolle myös muista aiheista päivän teemoiksi. Tilaisuus kestää noin 3 tuntia.

   9. Eskaaderit + muita veneilykohteita

   1. Eskaadereiksi on suunniteltu kahta tapahtumaa joista toinen olisi ns. lähieskaaderi ja toinen 2-3päivän matkaeskaaderi. Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä veneilyjaostoon. Asiasta lisää huhtikuun tiedotteessa..

   1. Kotkan Meripäivät on 26-29.7.2018.Seuran www sivut: Löydät osoitteesta www.virolahdenpursiseura.fi. Sivut uusitaan sekä päivitetään helmi- ja toukokuussa ja tarpeen mukaan syyskesällä. Sivuilla on myös kuvia seuran tapahtumista. Kuvista muodostetaan www- sivuille seuran toimintaa kertovat aihekansiot.

   2. Huomionosoitukset: Tunnustuksena ja huomionosoituksena seuran hyväksi tehdystä työstä, luovutettiin syyskokouksessa 2017 ViPS -Tuoppi vuodeksi 2018 Jukka Kiviharjulle. Seura muisti VeVe:ä sen täyttäessä vuosia..

   1. 12.Kilpailut:

  1. Jäsenille tarkoitetut merikilpailut ovat veneilyn perustietoja käsitteleviä kisoja, joissa tuurillakin on osansa.Kaikissa kilpailuissa koko venekunta saa ja joutuu suorittamaan erilaisia tehtäviä.

   1. Kultainen Sekstantti kisa pidetään Eskaaderiin liittyen.

   2. Köydet Irti Veneilytapahtuma/Kilpailu/ Seuran navigointikisa: järjestetään elokuussa . Ajankohdat tarkennetaan huhtikuussa.

   3. Karttanavigointi pidetään kartalla ns.” kuivalla maalla” helmikuu- huhtikuussa. Tilaa tehtävät varakommodorilta.

   4. 13.Yhteisostot: On aika tarkastaa oman veneen kohdalta hankintatarpeet. Yhteisostoina tullaan tarpeen mukaan hankkimaan mm. raketit, soihdut, sammuttimet, savuhälyttimet, kartat ja kirjallisuus, seuran tunnuksilla varustettuja vaatetarvikkeista. Seurakohtaisesta alennuksesta tiedustelut tehdään

   5. eri liikkeiden kanssa. Lisää huhtikuun tiedotteessa 2/2018

   1. Tarkasta tarpeesi ja tee esityksiä yhteisostoista seuran hallitukselle jo maaliskuun aikana.


   1. Liput ja Viirit: Seura on hankkinut erän perälippuja, uusia SPV:n logolla olevia 3-värisiä seuraviirejä, seuran logolla varustettuja uusia veneenomistaja viirejä (kolmio), ViPS logolla olevia pöytälippuja. Hankinnasta johtuen liput ovat nyt jäsenille edullisia. Hankkimalla jonkin lipun kannatat myös seuraa. Lippua ja viiriä voit pitää vaikkapa mökin seinällä. Perälippua veneen perässä saavat näyttää vain seuran katsastetut veneet. Tarkasta oma tarpeesi ja tilaa varakommodorilta. Tarkempi listaus tiedotteessa 2/18

   1. 14.Vakuutukset: Muistathan että seuramme on sopinut edulliset vakuutusehdot hyvillä vakuutusalennuksilla venevakuutuksissa Lähi-Tapiolassa. Seura on neuvotellut Lähi-Tapiola yhtiön Haminan ja Virolahden toimipisteiden kanssa asioidessa merkittävät venevakuutusalennukset. Jo seuran jäsenyys oikeuttaa alennukseen tämän lisäksi kurssipätevyys ja veneen katsastus antavat lisäalennusta venevakuutuksissa.

   2. 15. Sammuttimien huoltopäivä: Lähi-Tapiolan sammuttimien huolto toteutetaan kevään aikana. Nouda lähivakuutuksesta tarkastukseen oikeuttava lipuke, vie tarkastettavat Ollin koneeseen, tiettyä päivää ei ole. Lähivakuutuksen asiakkaille ko. suoritettu sammuttimen tarkastus on ilmainen. Etusi n. 10 -15 €/sammutin.

   3. 16.Perinnevene ja veneenkorjaus: (Vipsi - Eka)

   4. Veneen käytöstä on laadittu ohjeet. Periaatteena on että jokainen veneen käyttäjä on ensin ollut mukana veneen koulutustapahtumassa ja osaa riittävät tiedot ja taidon veneen käsittelyyn. Vene on 4 hv koneella varustettu purjevene. Veneelle etsitään käyttäjää ja huoltajaa. Asiasta lisää tiedotteessa 2/18

   5. Puisen purjealuksen korjaus (Göteborgin Eka)

   1. Seuralla on pieni puinen purjevene, joka vaatii hieman korjausta. Jos olet kiinnostunut osallistumaan aluksen kunnostukseen sisätiloissa, (veneen puutyötä) ota yhteyttä varakommodoriin, tai vajanhoitajaan.

   1. 17.Ukkosaaren vaja-alueen ohjeet

   2. Vaja-alueen ohjeita on täydennetty ja ohjeet käyttäjälle antaa vajanhoitaja. Ohjeissa täsmennetään veneiden ja kärryjen sijoittelua ja alueen turvallisuutta. Alueella säilytettäville aluksille suositellaan vähintään voimassaolevaa palovakuutusta. Veneen kevät- ja syyskunnostusta suoritettaessa tulee

   3. kunnostajalla olla heti saatavilla tarkoituksenmukainen sammutusvälineistö. Lisätietoja vajanhoitajalta.

   4. Kun viet alueelle jotakin säilytykseen, ota aina ensin yhteyttä vajanhoitajaan. Huolehdi roskiesi poisvienti.

   5. 18.Jäseneksi liittyminen - Uusia jäseniä:

   6. Seuran hallitus hyväksyy jäsenyyden hakemuksesta. Hakemuksen tulisi olla kirjallinen johon on kirjattu hakijan nimi, syntymäaika, osoite, sekä mahdolliset tiedot netti, s-posti ja puhelinyhteyksistä.

   7. Kun tunnet tai havaitset veneilevän perheen / kaverin, kysy olisiko hän kiinnostunut toimimaan seurassamme ja saamaan sen edut.

   1. 19.Kormu roskattomaksi

  1. Kormussa aloitetaan roskattomuus. Lyhyesti kaikki mitä sinne viet tuot tullessasi pois. Roskakoreja-säiliöitä ei kormussa pidetä purjehduskaudesta 2018 alkaen.

  2. Lisää asiasta huhtikuun 2/18 tieodote ja seuran nettisivuilla.

   1. 20. Lipunnosto 20.5. klo 12.00 Kormussa.

   2. Lippuvanhimmat kysyy hallitus.

   1. 21. Juhannuksena kokoontuminen klo 20.30 Kormussa.

   2. Hyvää ja kaunista kevättalvea! Virolahden Pursiseura ry Hallitus

VIROLAHDEN PURSISEURA ry ViPS

Jäsentiedote 2- 2017 (päivitys 21.4.2017)

tarkastettu 7.8.2017

Yhteydet.ja tiedottaminen

Seuran jäsentiedotetta täydennetään. Olethan antanut sähköpostiosoitteesi

Seura tiedottaa pääsääntöisesti vain seuran sivuilla www.virolahdenpursiseura.fi

Lisäksi tärkeistä asioista myös sähköpostilla niille joiden osoitteet on seuralla.

Asioita täsmennetään myös Kaakonkulman seurapalstalla.

Veneiden asiapaperit.

Muista pitää rekisteritodistus aina mukana. Katso lisää veneily.fi ja trafi.fi.

Vakuutusasiaa.

Seuralla edulliset vakuutussopimukset lähivakuutuksessa kun asioit Haminan tai Virojoen konttorin kanssa.

Turvallisuus.

Veneessä olevan sammuttimen on oltava vähintään luokassa 8A68B.

Katsastajat suosittaa että sammutin huolletaan keväällä ennen veneen

vesillelaskua. Tarkastusmerkinnän on oltava voimassa. Yövyttävissä veneissä

suositellaan kahta sammutinta, toinen yösijassa.

Lähi-Tapiola antaa asiakkailleen (Virojoki) lapun jonka kanssa viet sammuttimet Ollin Koneeseen ja sovit noudon. Etusi 10-15€/sammutin.

Hätämerkit.

Hätämerkin lähettäminen muuttunut .

1-luokka, vaihtoehto A: VHF-DSC, kiinteästi asennettu, EPIRB (ota huomioon radiolupa, akun päiväys), matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, 1kpl led-soihtu varaparistoineen, 2 kpl oranssisavuja

1-luokka, vaihtoehto B: VHF, kiinteästi asennettu (suositellaan DSC-toiminnolla),

4 kpl punaisia laskuvarjoraketteja, (valopistooli korvaa enintään 2 laskuvarjorakettia), 4 kpl punasoihtuja tai 1kpl led-soihtu varaparistoineen ja 2 kpl punasoihtuja, 2 kpl oranssisavuja Suositellaan lisäksi: matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna

2-luokka, vaihtoehto A: VHF-DSC, kiinteästi asennettu, matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, 1kpl led-soihtu varaparistoineen tai 4kpl punasoihtuja Suositellaan lisäksi: EPIRB, 4 kpl punaisia laskuvarjoraketteja, 2 kpl oranssisavuja.

2-luokka, vaihtoehto B: VHF, kiinteästi asennettu (suositellaan DSC-toiminnolla),

4 kpl punaisia laskuvarjoraketteja (valopistooli korvaa enintään 2 laskuvarjorakettia), 4 kpl punasoihtuja, tai 1kpl ledsoihtu varaparistoineen ja 2 kpl punasoihtuja.

Suositellaan lisäksi: matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, 2 kpl oranssisavuja .

3-luokka, vaihtoehto A: Matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, ulkosaaristossa suositellaan: kiinteästi asennettu VHF-DSC (ota huomioon radiolupa), sekä 1kpl led-soihtu varaparistoineen (vaihtoehtoisesti 2 kpl punasoihtuja) Suositellaan lisäksi: 2 kpl punaisia laskuvarjoraketteja sekä 2 kpl punasoihtuja

.

3-luokka, vaihtoehto B: 2 kpl punaisia laskuvarjoraketteja ja 2 kpl punasoihtuja (vaihtoehtoisesti led-soihtu varaparistoineen) tai 4 punasoihtuja, tai 2 kpl punasoihtuja ja 1 kpl LED-soihtu Suositellaan lisäksi: matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna ja VHF.

4-luokka: Suositellaan: matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, ja saaristossa led-soihtu varaparistoineen tai 2 kpl punasoihtuja

Vaihtoehdoissa 1B, 2B ja 3B pyroteknisten hätäilmoitusvälineiden kelpoisuusajan tulee olla valmistajan merkinnän mukaan voimassa katsastushetkellä.

Raketit ja soihdut

Seuran jäsenet voivat tilata ja noutaa raketit-soihdut Haminasta J Purho oy:ltä.

J.Purho oy tarjous Ikaros raketti nousu 400m paloaika 40 sek. hinta Ikaros laskuvarjoraketti 40,- €/kpl

J.Purho oy käsisoihtu Ikaros paloaika 60 sek. hinta 14,50 /kpl.

Samoin Paukkuliivit Baltic Winner 150 89, €

Led soihdut , selvää luetteloa hvväksytyistä lampuista selvitetään.

Hätämerkin hävittäminen.

Hävittäminen toistaiseksi omakohtainen velvollisuus.

Yli 6v olevia raketteja ei suositella veneessä säilytettäväksi.

Liput ja viirit

Seuran perälippua käyttävät katsastetut veneet. Seuran lippuja ja viirejä on seuralla vielä edullisesti. Perälipun koko määräytyy veneen koon mukaan.

Seuran viirejä voi pitää kaikki alukset, myös katsastamattomat. Viiri saa olla näkyvissä koko kesän. viirejä on kahta laatua, seuran värejä kantava viiri jossa SPV:n jäsenyysmerkki, sekä ns.Kolmionmuotoinen veneenomistajan viiri, jonka yläkulmassa on seuran logo. Lippua näyttää alus joka on ajossa, tai siihen lähdössä.

kannata seuraa hanki uusi lippu vaikka mökin seinälle.

Veneen pituus lipun koko tangon korkeus e/kpl

4- 6m 26x42 70 sm 15,00

5-6 m 33x54 80 sm 15,00

alle 7m 44 x72 100 sm 20,00

7-10 m 55 x 90 120 sm 22,00

10 - 12 m 66x108 145 sm 25,00

seuraviiri 22 x 36 3-värinen kaksikielekkeinen kaikki alukset 15,00

Veneenomistaja viiri 26x50 kolmiomainen,sininen raita, seuran logolla 15,00

Virolahden Pursiseura pöytälippu, marmorijalka niklattu tanko 25,00 €

Dieselpolttoaine.

Dieselveneissä saa käyttää vain verollista dieseliä.

Varmastikin tarkastuksia tulossa.

Diesel Kerho

Säiliö on seuran jäsenille, sijaitsee monitoimikentän rannassa. Säiliössä on akkukäyttöinen, mittarilla varustettu dieselpumppu. Jos haluat mukaan ota yhteys .Diesel-kerhoon.

Koulutus

Seuran veneilypäivä pidetään Virojoella lauantaina 27.5. klo 12-14.

Aiheena mm.erilaiset määräykset, veneen turvallisuus ja ohjeet hätämerkeistä,. magneettikompassin tarkistus ym.Ilmoittaudu 26.5. mennessä.

Eskaaderi Saimaalle,

Jos olet kiinnostunut ota yhteys varakommodoriin. Alustava suunnitelma

lähtö Juhannuksen jälkeen - paluu ennen Kotkan meripäiviä.

Lähieskaaderi.

Tee esityksiä kohteesta kesäkuun aikana. Matka noin 10-40 mpk.

Katsastus.

Vuoden teema: Kuinka saan "vesitiiviin" kännykän, toimiiko se ?

Katso vuoden 2017 tapahtumat touko - kesäkuu.

Tutustu SPV;n nettisivuille - katsastus.

Pyri katsastamaan varsinaisena katsastuspäivänä.

Jos aika ei sinulle käy, sovi katsastajan kanssa ajankohta, kysy valmiiksi korvaus.

Varapäivänä katsastetaan vain 2-3- venettä Kormussa.

Lipunnosto 20.5. klo 12.00 Kormussa. Lippuvanhimmat kysyy hallitus.

Samalla talkoillaan Kormua kevätkuntoon.

Terassitalkoot Kormussa. Lisätietoa Kaakonkulman seurapalstalla ja seuran nettisivujen ajankohtaisissa.

Tutustu vieressä olevaan toimintakalenteriin.

Seuraa nettisivuja / ajankohtaiset. Kaakonkulman seurapalstaa.

Muistathan.

Juhannuskokoontuminen Kormussa

Seurakokoontumiset - Kilpailut ja niiden ajankohta.

Haemme veneilijöitä, uusia jäseniä joukkoomme.

Tarvitsemme pari harrastaja-kunnostajaa, Perinnevene ja pienen puuveneen korjaustyö sekä polkuveneen tarkastus - korjaus.

Seuralla tarjolla puutavaraa, 2x4" ja 32mmx4" pituudet noin 4 m

Erilaisia liinoja-köysiä, paksua laivaköyttä.

Tarvitsija - Ota yhteys vajanhoitajaan.

Syystulet seurakokoontuminen ja Kultainen sekstantti kisa ja seuran betangue mestaruuskisa pidetään lauantaina 9.9.2017.

Kokoontuminen Kormussa klo 13.00 alkaen. Kisa aloitetaan klo 15.00. Yhteinen ruokailu n klo 18.00. Betangue mestaruuskisa alkaa n. 19.30.

Jonka jälkeen illanvietto. Seura tarjoaa porokahvit. Kahville omat lisukkeet mukaan.

Sunnuntaina 10.9. 2017 lipunlasku klo 12.00 ja saaren talvikuntoon laitto.

*****************************************************

*************************