Yhdistys

Kirkkonummen Steel Band ry on Kirkkonummella toimivia steelbandeja tukeva yhdistys. Yhdistys hankkii toiminnassa käytettävät soittimet eli pannut ja huolehtii niiden kunnossapidosta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää kirkkonummelaisten steelbandien toimintaa järjestäen soittomahdollisuuksia, kuten harjoituksia, leirejä, konsertteja ja keikkoja.Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Kirkkoharjun koulun sekä Porkkalan lukion kanssa. Koulu antaa tilat pannujen säilyttämiseen sekä harjoitusten pitämiseen ja yhdistys puolestaan antaa pannut koulun musiikkiopetuksen käyttöön. Kirkkoharjun koulussa pannujen soittamisen voi valita valinnaiseksi aineeksi.Yhdistys on käynnistänyt myös junnupannukerhotoiminnan ala-asteikäisille. Kerhoja vetävät varttuneemmat soittajat.Yhdistyksen työtä ja yhtyeitä voit myös sinä tukea, mm.:

- tilaamalla yhtyeitä esiintymään

- liittymällä tukijäseneksi

- ostamalla yhtyeiden cd-levyjä

Ensimmäinen kirkkonummelainen steelband aloitti soittamisen Kirkkoharjun koulussa vuonna 1995. Karjaalaisen Steel Pan Loversien vierailu koululla keväällä 1995 herätti pannukärpäsen niin oppilaissa kuin musiikinopettaja Satu Jämsässä. Jämsä otti yhteyttä Karjaan steelpan -toiminnan keulahahmoon Ari Viitaseen, ja syksyllä 1995 Viitanen lainasi Kirkkoharjun koululle 5 soitinta tutustumista varten.

Hallitus

Yhdistyksen hallitus 2018:

Satu Jämsä (puheenjohtaja)

Nora Bergman (varapuheenjohtaja)

Minnamari Talvitie (sihteeri)

Katja Aarnio (rahastonhoitaja)

Tuuli Lehtomäki (junnuvastaava)

Johanna Pelkonen (somevastaava)


varajäsenet:

Panu Leislahti

Sini Uotinen

Kirkkonummen Steel Band -yhdistyksessä on n. 70 jäsentä

Kunniajäsen:

Esa Tervala

Soitot lähtivät vauhdikkaasti käyntiin. Koekaniineina toimivat tuonhetkiset 7. ja 8. musiikkiluokat. Valtavalla innolla harjoiteltiin ohjelmistoa, jota esittämällä saatiin kerättyä rahat soittimiin. Ensin lunastettiin lainasoittimet omiksi, ja sen jälkeen hankittiin lisää pannuja. Kirkkonummen Steel Band ry perustettiin joulukuussa 1996 turvaamaan peruskoulun jälkeinen harrastustoiminta Kirkkonummella.

Yhdistyksen perustamisen jälkeen steelband -toiminta laajeni nopeasti ja uusia yhtyeitä syntyi ensimmäisten rinnalle Satu Jämsän johdolla. Kirkkonummen Steel Band ry on nykyään vakavarainen yhdistys, jolla on käytössä 23 soitinta. Edustusorkestereita on kaksi: SPC Steelband, jonka soittajista suuri osa on ollut mukana alkumetreiltä asti, sekä nuorempien Hot Steel.

Yhdistyksen kunniajäsen on Sveitsissä (ja Nuuksiossa) asuva Esa Tervala . Esa oli steelpan -pioneeri Suomessa 80-luvulla. Nykyään hän toimii yrittäjänä Sveitsissä. Esa on tukenut Kirkkonummen Steel Band ry:n toimintaan monin tavoin soitinrakentajana, virittäjänä, kouluttajana ja konsulttina. Hän vierailee sopranino-panin soittajana Lifespan –cd:llä kappaleessa Birdland.