Hæftet

Teknikstationer For Alle - Forord

Dette hæfte er lavet med baggrund til at give, nye såvel som erfarende gymnastikinstruktører, inspiration til tekniktræning til spring på trampet, over redskab og måtte. De fleste stationer er bygget med redskaber, der er i den ”gennemsnitlige” gymnastik sal. Men det er selvfølgelig op til den individuelle instruktør selv, at tænke kreativt og anderledes til at kunne benytte de redskaber, som er til rådighed i lige netop ens egen forening. Det er desuden vigtigt at du, som instruktør, får din egen tolkning og forståelse af, hvordan teknikstationerne kan benyttes, og hvilke gymnaster de skal bruges til. Også alt efter hvilken teknik du, som instruktør, ønsker at træne og forbedre. Jeg foreslår desuden at man i trænerteamet afprøver de teknikstationer selv, som man ikke kender, inden de bruges i træningssalen. Dette giver en bedre forståelse for stationen og teknikken.

 

Det skal ikke forstås sådan at stationerne i hæftet, er resultatet for hvordan alle teknikstationer skal sættes op, og hvordan din træning skal være.

 Det er muligheder til at se, hvordan det kan sættes op, og mulighed for at give dig, som instruktør, inspiration til nye muligheder. Det skal dog ikke stoppe dig selv i at tænke kreativt, og videre til andre og mere brugbare stationer, der passer dine gymnasters niveau.

I hæftet er der kun lidt metodik forklaring, og jeg vil ligge op til at du selv, som instruktør, skal gennemtænke den nødvendige metodik ved spring opbygningen, f.eks. ved hel-del-hel eller del-del-hel metoden for springopbygning. Som instruktør skal du selv tænke logisk, og lære at bruge de redskaber, man har i redskabsrummet, og selv kunne se hvad, der skal til, for at udvikle lige præcis dine gymnaster.

 

Har du kommentarer, forslag til forbedringer eller flere gode teknikstationer, er du velkommen til at kontakte mig.

 

God fornøjelse med 'Teknikstationer For Alle' og god træning.