3. Tipuri de site-uri

După modul în care au fost construite există 2 tipuri principale de site-uri Web:

A. Site-urile statice - conţin doar fişiere HTML şi CSS (cascading style sheet - foi de stil in cascada),

imagini şi text. Acestea sunt cele mai simple site-uri, pentru că nu necesită cunoştinţe avansate de programare. Acest tip de site-uri este potrivit pentru prezentare unei firme mici.

B. Site-urile web dinamice-bazate pe baze de date PHP sau MySQL.Acest tip de website este recomandat pentru pagini complexe, de genul portalurilor de ştiri, blog-urilor dar şi site-urilor de prezentare care oferă funcţionalitate sporită.

După scopul utilizării site-urile web sunt de mai multe categorii:

Site-uri de prezentare - au 5-10 pagini în care se prezintă o firmă, un produs sau un serviciu.

Site-uri de prezentare corporate - utilizate pentru prezentarea companiilor mari, includ mai multe pagini prin care este prezentată activitatea companiei, proiectele desfășurate.

Site-uri de informare - sunt create exclusiv pentru a prezenta informații pe o anumită tema.

Site-uri de campanie publicitară - sunt realizate in aplicatii de animatie Flash, sunt utilizate pentru a promova un produs sau un serviciu.

Site-uri de conținut generat de utilizatori- majoritatea continutului acestor site-uri apartine vizitatorilor. De exemplu www.YouTube.com.

Site-uri retele sociale, de ex. www.facebook.com.

Site-uri de stiri - aparțin de obicei instituțiilor.

Bloguri - site-uri web create de obicei de o singură persoană, care scrie des articole pe diverse teme. Articolele pot fi comentate de vizitatori

Magazine online - create pentru a servi comerțului online.

Portaluri - de exemplu www.k.ro, www.yahoo.com - conțin mai multe tipuri de informații, știri, videclipuri, etc.

Motoare de căutare - sunt utilizate pentru a căuta informații în intregul world wide web(rețea mondială), de exemplu www.google.com.