Op weg, wandelende coaching

 Een support groep van collega's









"In het centrum van je zijn bevindt zich het antwoord,

je weet wie je bent en je weet wat je wilt."    Lao Tse

Heb jij je intervisie al verzorgd?

Ben je op zoek naar een intervisiegroep of wil je een intervisiegroep samenstellen?

Een intervisiegroep biedt een plek waar je je kan opladen, geïnspireerd worden en verder groeien in je werk.

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij je als medewerker een beroep doet op collega's, die ongeveer dezelfde functie hebben, om mee te denken over persoon- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit je eigen werksituatie. Dit meedenken gebeurt niet door het aandragen van oplossingen maar door het stellen van vragen om zo zicht te krijgen op het ingebrachte probleem en hoe hierin te handelen.

Intervisie is een krachtige manier om je (persoonlijke) leiderschap te helpen ontwikkelen en beslaat een langere periode met een klein aantal vaste deelnemers. Het proces vraagt van de deelnemers de nodige basisvaardigheden. Deze ontwikkel je samen met je groep. Er worden verschillende intervisiemethoden toegepast o.a.  theory-U en het coachgesprek.

De veiligheid is een belangrijk aspect om tot een vertrouwensband te komen met elkaar. Je kan je intervisiegroep zien als een support-team. Een groep mensen die je, ieder vanuit hun eigen invalshoek, op een nuchtere, eerlijke en liefdevolle manier bevragen en feedback geven.

Doorgaans zijn er vier tot zes intervisiebijeenkomsten per jaar, met in de zomer en kerstperiode een langere onderbreking. De bijeenkomsten duren anderhalf tot twee uur. Mijn coaching is er op gericht om zodra dat mogelijk is als intervisiegroep zelfstandig verder te  gaan, eventueel met mij op afroep.

Als je meer wilt weten over de opzet en methodes kan je via de mail  het introductieboekje aanvragen.

Wil je graag een intervisiegroep opstarten?

Geef dit aan bij je leidinggevende en neem contact op voor een offerte.

Bij individuele aanmeldingen kan ik met je onderzoeken hoe een groep samen te stellen.

“Het valt ons dikwijls moeilijk om woorden te brengen voor wat ons het allerdiepst beweegt. Maar als er een luisteraar is die aandachtig en met eerbied luistert dan wordt de verteller de tong losgemaakt. Want dan ontstaat er vertrouwen en kan waarheid worden gevonden. En dat leidt tot een gevoel van kracht in de ziel waar voorheen machteloosheid was.   Het is dit gevoel van kracht dat de ander in werkelijkheid zoekt.”

 Rudolf Steiner Anthroposofische Leitsätze, GA 26