Nyheter‎ > ‎

Temakveld Ebola og årsmøte 12. mai

posted Jul 4, 2015, 12:32 PM by Norsk Statistisk Forening   [ updated Jul 4, 2015, 12:39 PM ]
12. mai inviterte vi i Osloavdelingen til temakveld om Ebola med innlagt årsmøte. Siden det var et helt år siden forrige temakveld så klinket vi til med to foredragsholdere. 

Først fortalte Tor Gjøen (seksjon for farmasøytisk biovitenskap, UiO) 
generelt om Ebola, hvordan den smitter, hva slags symptomer man får, hvilke behandlinger som er tilgjenglige og utfordringer i forhold til det. Det ble også pekt på hvorfor utbruddet i Vest-Afrika ifjor fikk helt andre dimensjoer enn tidligere utbrudd av viruset. 

Birgitte Freiesleben de Blasio (avdeling for biostatistikk, UiO og Folkehelseinstituttet) tok så over ballen. Hun fortalte om matematiske/statistiske modeller for modellering av utbruddet, og de mange utfordringene knyttet til bruk av slike. Disse relaterte seg både til data (tilgjengelighet, rapportering og nøyaktighet) samt de mange faktorene som kan påvirke spredningen av sykdommen.

Birgitte forteller om modellering av Ebolautbrudd for over 30 oppmøtte

Etter de to foredragene ble det avholdt et kort årsmøte. Hovedtemaet her var valg av nytt styre i Osloavdelingen. Her ble Marie Lilleborge valgt til ny leder, Kristoffer Herland Hellton til kasserer, Torgeir Børresen til sekretær, Martin Jullum til web-ansvarlig, samt Nathalie Støer og Olav Nikolai Breivik som styremedlemmer.

Takk til begge foredragsholderne for flotte og interessante foredrag, samt det gamle styre for to gode år.

Comments