Norrbyn där trivs vi!

Vad är på gång i Norrbyn

Söndag 29 januari 18:30 – 20:30 Motionsdans Träffpunkten.

Vi rör oss till musik för att öka pulsen en aning.

Onsdag 1 februari 17:40 – 18:10 Bokbussen kommer till Norrbyn,

Kommer också 15/3, 26/4, 31/5.

Tisdag 8 februari 19:00 - 20:30 Studiecirkeln ”Norrbyn Förr och Nu”.

Nästa gång blir 1/3, 22/3, 19/4, 3/5, 24/5.


Söndag 19 mars 18:00 Årsmöte på Träffpunkten.

Senast kända dragning av skidspår / 3 km på åsen 21 jan / Torbjörns 22 jan

Foto: 24 januari Roland Nordin

24 januari - Studiecirkeln "Norrbyn Förr och Nu" har haft sitt första möte och dragit upp riktlinjerna för det fortsatta arbetet. Tanken är att sammanställa och presentera på hemsidan vad som hänt under åren som varit.

Skidspår - Torbjörn Ros har jobbat hårt och lyckats få till ett mycket trevligt skidspår också i år. Spåret har fått en lite annan dragning och mäter 9,5 km om man åker rundan på den sista myren. Avstår man den slingan blir det 7,5 km. Kurt Engström jobbar med spåret på Åsen 3 km.

Styrelsen har sökt och blivit beviljad bidrag av Umeå Kommun för några projekt ( Utegym, Pulkabacke vid träffpunkten, Reparation av Grillstugan på åsen och skidladan ) som det är tänkt att utföra under sommaren. Till det behövs en hel del ideellt arbete. Vi bildar grupper för de olika projekten, planerar och utför jobbet. Är det någon av dessa grupper som lockar maila styrelsen .

Årsmötet blir den 19 mars, kl 18:00 på Träffpunkten, i samband med mötet finns tanken att bjuda på soppa en timme före mötet.

4 januari - Ulrik har spolat isbanan så nu går det att åka skridskor. Barnen verkar trivas för de har redan varit där flera gånger.

Foto: 22 december Roland Nordin

Varning!

23 december - Under denna vinter kommer en isränna att brytas från Norrbyns färjeläge till Norrbyskär och vidare till Hörnefors på grund av de saneringsarbeten som pågår ute på Norrbyskär. Mer info hittar du här.

Som en tidig julklapp har Umeå kommun beviljat intresseföreningen pengar för att fixa ett utegym och några andra saker som vi sökt bidrag för.

Örsten december 2022 Foto Roland Nordin

10 december – Under hösten har det varit en del strul med att nå hemsidan, men nu är det löst. Sen vad har hänt i byn? Jo det har varit några ”trivselkvällar” på Träffpunkten, en där Olle visade bilder från för och berättade om hur det såg ut förr i Norrbyn. Detta var en kväll som väldigt många kom och det var uppskattat. Tack Olle. Vid två tillfällen har det bjudits in till ”trivsekvällar” där tanken har varit att umgås, prata och ha det trevligt.

Det finns en grupp på Facebook som heter "Vi i Norrbyn" tanken är att den ska vara en "digital anslagstavla" för oss i och runt Norrbyn. Sidan administreras av Helen Nilsson och Roland Nordin. Ni som går med kan lägga in bilder och skriva det som ni vill dela med andra i Norrbyn.

Vill du ta del av den, sök "Vi i Norrbyn" på Facebook.

Du vet väl att alla boende i byn har rätt till en e-postadress: förnamn.efternamn@norrbyn.se

Uppdateringar av sidan kommer lite nu och då så håll utkik, ibland meddelar jag det på Facebook. Har du något du vill att jag skriver om på sidan, skick en mail till admin .