Bilder

2020-09-17 Foto Roland Nordin

Oktober är här!

En annorlunda sommar har passerat med corona. Trots allt har det ändå hänt en del saker här i Norrbyn. Ett antal hus har fått nya ägare och vi välkomnar de nya Norrbyborna. Tennisbanan har fått en ny beläggning, (lite jobb kvarstår, att sträcka till staketet i nederkant och målning av linjer), anslagstavlan mitt i byn har fått en uppfräschning. Den 17 september var det ovanligt lågt vatten i havet, 50 cm under det normala (bilden från viken utanför salteriet). En helg i september var det några som hade loppis i byn, jag såg rätt många bilar så hoppas att det gick bra för dom. Nu hoppas jag på en solig och skön oktober!

2020-09-02 Foto Roland Nordin

Hösten är här!

Sommaren blev inte som det kunde blivit. Men nu är det bara att minnas den som något annorlunda. Hösten är här och lingonen mognar! Skanska fixade beläggningen idag på våran tennisbana. Men det är del kvar att göra, så det behövs en del arbetsinsatser för att slutföra jobbet (måla linjer, sätta tillbaka gavlarna).

2020-07-29 Foto Roland Nordin

Tennisbanans renovering framskrider

Ni har kanske sett att det arbetas på tennisplanen. Arbetet har nu kommit så lång att vi väntar på att Skanska ska lägga nu ytbeläggning där. Planerat att ske i början av september. Det är några bybor som ställt upp och gjort en insats med jobbet.

2020-06-04 Foto Emma Thompson, Roland Nordin

Rapport från styrelsemötet 2 juni

Nu blir det av renoveringen av tennisbanan. Efter att lyckats få ihop de pengar som behövs via bidrag från EFS, fd tennisklubben, Umeå Kommun, landsbygdsmedel och sponsring av lokal företag. Ett stolt tack till Torbjörn Roos som lett detta arbete. Nu kommer Per-Erik Evaldsson att leda projektet vidare åt intresseföreningen. Tid när arbetet utförs är ej klart ännu.

Nya fotbollsmål finns nu på bollplanen och så finns en sak som mäter hur hårt du kan skjuta!

2020-05-17 Foto Roland Nordin

Städdagen

Nu har det blivit städat på våra gemensamma platser. Vädret visade sig vara gott och ett 30:tal personer ställde upp för att hjälpas åt för att snygga till runt om i byn. Efter att ha jobbat i två timmar samlades man för att avnjuta en kopp kaffe och en varmkorv vid träffpunkten.

2020-01-05 Foto Roland Nordin

Hundträff

På söndagen var vi ett gäng hundar som träffades vid träffpunkten. Det började med lite skäll här och var men snart förstod vi alla vad som förväntades av oss. Det var kul att träffa er alla och jag hoppas vi ses snart igen. / Dexter

PS. hörde att matte sa något om en träff nästa söndag DS.


2019-12-19 Foto Roland Nordin

Det är inte alla dagar solen lyser men det händer.

Lite snö kom lagom till julafton i alla fall.

Jag vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år.

2019-08-31 Foto Roland Nordin

September är här !

Värmen fortsätter trots att hösten är här. dags att fundera på om vi vill ha några aktiviteter i Norrbyn. Har du någon idé på något som du skulle vilja att vara med på. Skicka en epost till admin

2019-08-21 Foto Roland Nordin

Brännbollsturneringen den 24 augusti

Spelades mellan byarna Norrbyn, Bäcken, Långed och Ängersjö.

Efter en dag i strålande väder och avslutat spel visade det sig att Norrbyn, Bäcken och Ängersjö alla vunnit två matcher. När tagna poäng räknats visade det sig att Ängersjö och Bäcken tagit lika många poäng. Bäcken tilldömdes segern när de vann matchen mot Ängersjö med endast en poäng.

2019-01-23 Foto Roland Nordin

Kurt har dragit upp skidspåret

Nu är vårat skidspår uppkört, på vissa ställen syns blåbärsriset men det går bra att åka.

Bilder 2018

20181123 Foto Roland Nordin

Här är några bilder från Byviken

Isen börjar att synas, med det är ett tag till innan den håller.

20181028 Foto Roland Nordin

Vintern är snart här.

Kylan är för tillfället här. Isen har lagt på Ängerfjärden. I Ängerån har bävern sina dammar, sommarkvällar har man stora möjligheter att få se dem simma om man bara står still ett tag och är tyst.

20181028 Foto Roland Nordin

Bäverdamm i Ängerån.

20180808 Foto Roland Nordin

20180714 Foto Roland Nordin

Den 14 juli var det loppis i Norrbyn

Ett välbesökt arrangemang som inte blev sämre av att det var vackert väder.

20180531 Foto Roland Nordin

Sommaren har kommit till Norrbyn. Häggen har snart blommat ut och solen lyser varje dag och det är till och med varmt i vattnet.

20180430 Foto Roland Nordin

På valborgsmässoafton samlades cirka 100 personer vid träfffpunkten för att fira vårens ankomst med allsång, majbrasa, fika och varmkorv.

20180428 Foto Roland Nordin

Våren har kommit. Färjan till Norrbyskär har gjort första resan för året.

20180415 Foto Roland Nordin

Våren är på väg till Norrbyn, byvägarna blir leriga och flyttfåglarna har börjat komma. Bofink, starar och en liten sädesärla har synts i byn.

20180411 Foto Roland Nordin

Vy över fiskebodarna i Byviken

20180204 Foto Roland Nordin

Byviken i motsol