2006 Ontstaan Maxima loopgroep

Najaar 2006 ontstaan van de Maxima Loopgroep

Onder het genot van een glaasje wijn hadden Irma en Chris, Irma en Karin zin om samen te lopen, zo is het idee van de Maxima Loopgroep ontstaan. Op 31 december 2006 stonden de eerste Maxima’s om 10.30 uur bij de Trimbaan aan de Leuvenumsweg: Irma Heeren, Chris Bertram, Bep Timmer, Frederique Jannink, Irma Jannink en Karin Huijzendveld (zie foto)

Na twee weken sloten Hesterine de Reus, Sandra Awondatu, Joke Foppen en Nathalie van Norden zich bij ons aan. Zo groeide de groep gestaag door.

Het lopen is voor de Maxima’s een geweldig middel om fit te blijven en vooral ook de gezelligheid elkaar te ontmoeten. Er zijn vanaf het begin geen echte regels opgesteld, alleen starttijd trainingen op zondag en woensdag.

Naast het wekelijks samen hardlopen heeft de Maxima loopgroep zich ten doel gesteld om zich in te zetten voor het algeheel welzijn van de mens in de breedste zin van het woord. Dit doet wij door mensen te enthousiasmeren meer te bewegen. Om hun visie en doel kracht bij te zetten organiseert de Maxima loopgroep regelmatig een sponsorloop.