Geschiedenis Maxima Loopgroep

Najaar 2006 ontstaan van de Maxima Loopgroep

Onder het genot van een glaasje wijn is het idee van de Maxima Loopgroep ontstaan. Op 31 december 2006 stonden de eerste Maxima’s om 10.30 uur bij de Trimbaan aan de Leuvenumsweg: Irma Heeren, Chris Bertram, Bep Timmer, Frederique Jannink, Irma Jannink en Karin Huijzendveld (zie foto)

Na twee weken sloten Hesterine de Reus, Sandra Awondatu, Joke Foppen en Nathalie van Norden zich bij ons aan. Zo groeide de groep gestaag door.

Het lopen is voor de Maxima’s een geweldig middel om fit te blijven en vooral ook de gezelligheid elkaar te ontmoeten. Er zijn vanaf het begin geen echte regels opgesteld, alleen starttijd trainingen op zondag en woensdag.

Naast het wekelijks samen hardlopen heeft de Maxima loopgroep zich ten doel gesteld om zich in te zetten voor het algeheel welzijn van de mens in de breedste zin van het woord. Dit doet wij door mensen te enthousiasmeren meer te bewegen. Om hun visie en doel kracht bij te zetten organiseert de Maxima loopgroep regelmatig een sponsorloop.

2007/2008

De Maxima's krijgen in dit jaar voor het eerst eigen hesjes, de welbekende rode hesjes. Deze eerste hesjes werden gesponsord door KHFotografie van Karin Huijzendveld. De jaren daarna kregen de Maxima’s regelmatig nieuwe hesjes, naast KHFotografie werd ook Mind Your Body van Rita Groothedde en Outline van Gerda - en Gea Doppenberg sponsor van de hesjes.

Een Maxima worden doe je niet zomaar. Je moet het echt verdienen door frequent op de trainingen te komen. Na maanden van trouw met de groep meelopen krijg je dan je lang verwachte Maxima shirt. Op de officiële dag van het ontvangen van je hesje mag je de route bepalen (ha ha) en daarna ontvang je het felbegeerde rode Maxima hesje en kom je op de foto en maken we filmpjes van de gelukkige kersverse Maxima.

Foto 2012 de nieuwe rode hesjes zijn een feit!!

Voor en najaar 2009

Op een dag ( het lijkt wel een sprookje) kwamen we de “Outline hardloopgroep” tegen bij de Trimbaan, zij waren aan het trainen voor een sponsorloop tbv 12 ½ jaar bestaan van de kapperszaak Outline van Gerda en Gea Doppenberg. De deal was snel gemaakt, jullie lopen/trainen mee met de Maxima’s op zondag, dan lopen de Maxima’s mee met de sponsorloop

24 oktober 2009. In de groep liepen Gea Doppenberg, Gerda Doppenberg, Jenny Vonk, Angelique Zalm, Bea de Paauw, Christa Veldkamp, Everlien Truitman, Heleen de Weerd en Sylvia Ruben. Outline stelde shirts beschikbaar voor ons en liepen we dit keer niet in onze bekende rode hesjes maar in de zwarte shirts van outline. De sponsorloop van Outline was een groot succes en de opbrengst was voor het Hospice Jasmijn van Sonnevank in Harderwijk.

Er is in totaal €13.500 opgehaald. Hospice heeft ermee de inrichting kunnen verbeteren.

2010 Sponsorloop voor de Anne Franklaan

2010 hebben de Maxima's een sponsorloop georganiseerd voor de bewoners van de woongroep Anne Frank. Dit is een woonhuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 5 juni 2010 liepen de Maxima’s en nog vele anderen deze sponsorloop.

Er is een bedrag €18,6000 opgehaald. Voor dit bedrag heeft de woning een aangepaste rolstoel bus gekocht!!

2011 Sponsorloop voor Pink Ribbon

Na het succes van vorig jaar was er zaterdag 29 oktober 2011 de sponsorloop voor Pink Ribbon. De Maxima loopgroep heeft voor dit doel gekozen omdat in datzelfde jaar, op 21 maart 2011 Yvonne van Mervennée-Kalkhove was overleden aan de gevolgen van borstkanker. Yvonne maakte deel uit van de Maxima loopgroep. De sponsorloop was ter nagedachtenis aan Yvonne.

De Stichting Pink Ribbon zet zich in om het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen en de zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren. De voorlichtingsboodschap van Pink Ribbon was: 'Meer bewegen=minder kans op borstkanker', dit paste goed bij de visie van de Maxima loopgroep.

De sponsorloop brengt € 61.145,63 op voor Pink Ribbon. We zijn trots en blij dat we dit resultaat hebben behaald waarmee we de Stichting Pink Ribbon kunnen steunen om het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen en de zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren. Het bedrag is bij elkaar gelopen door de sponsoren, de 750 hardlopers en wandelaars.