De Maxima's

Karin Huizendveld

Ik ben trainer van de Maxima loopgroep en winnares van de sportvrijwilligers prijs van Harderwijk 2013. Hardlopen hoort bij mijn leven, ik geniet elke keer weer om met de Maxima's het bos van Harderwijk onveilig te maken, struinen over paadjes, de zandverstuiving of over de hei, voor mij het ultieme gevoel van vrij zijn. Samen hardlopen bij de Maximaloopgroep is gezellig, hard trainen en hardloop grenzen zoeken. De Maxima's zijn mijn echte loopmaatjes, ben trots dat ik een maxima ben.

Ik ben Irma Jannink en ben gek op hardlopen, 2x per week samen met vele maxima’s struinen door het bos vind ik geweldig. Elke keer weer verrast worden wat de training me brengt samen met een groep geweldige mensen die het bewegen vooropstellen maakt me gelukkig. Geen verplichtingen en toch een groep zijn omdat iedereen de behoefte heeft om te bewegen en een maxima te zijn dat past bij mij.

Ik ben Bep Timmer en in 2006 was ik bij de oprichting van de Maximaloopgroep. Nooit kunnen dromen dat het zou uitgroeien tot zo’n geweldig leuke groep zoals zij nu is. De Maxima sfeer die we samen creëren is uniek, we hebben zorg en aandacht voor elkaar. Het maakt bij de Maxima’s niet uit of je prestatief bent of lekker voor de lol loopt iedereen hoort erbij. Naast mijn lopen ben ik een beetje de regeljuf van de ‘club wat ik leuk vind om te doen.

Hennie Veneboer

In 1998 ben ik begonnen met hardlopen! Ik ben begonnen bij de atletiek verenging Athlos, hier heb ik 8 jaar met heel veel plezier gesport.

Hardlopen in groepsverband bij de Maxima’s is voor mij zeer stimulerend. Door het samen-lopen kan ik langere afstanden lopen. We hebben altijd veel te bepraten, te lachen, elkaar uit te dagen, etc… Je leert elkaar steeds beter kennen, we hebben een gezond groepsgevoel. Ik kan er altijd weer naar uitkijken, om naar de trainingen te gaan. Ook het lopen door onze heerlijke Harderwijker bossen is voor mij een weldaad, het is goed voor geest en lijf. Ik heb na het lopen altijd een heerlijk relaxt en voldaan gevoel. Ik hoop dat ik nog lang Maxima hardloopster mag blijven, dan ga ik vast héééél oud worden!


Ik ben Ellen Knopper en na mijn verhuizing van Nunspeet naar Harderwijk in 2018, ben ik bij de Maxima´s gaan lopen.

En wat geniet ik daarvan!

De pittige trainingen van Karin, de prachtige routes door het bos, de gezelligheid en de betrokkenheid bij elkaar maken dat ik me hier helemaal thuis voel.

In april heb ik de marathon van Rotterdam gelopen, samen met 9 andere Maxima´s. Nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen maar wat was het gaaf en wat ben ik trots op ons allemaal.

Ik hoop nog lang met deze bijzondere groep vrouwen en man te mogen blijven lopen.

Renate

Begin 2019 binnengekomen om mee te trainen voor de Marathon van Rotterdam. Zelf had ik al wel getraind tot een halve marathon, maar de training naar een hele durfde ik alleen aan met een goede coach en fijn mede-lopers om me heen. En die heb ik hier gevonden! Met 9 dames en 1 heer vanuit de groep zijn we ervoor gegaan. We kunnen het! Hoe bijzonder was dat om met elkaar te trainen. Veel kilometers gemaakt door weer en wind. Dat leverde niet alleen een goede conditie en doorzettingsvermogen op, maar ook fijne gesprekken en mooie mensen die ik heb leren kennen. En de marathon? Die hebben we allemaal uitgelopen. Daarna was het niet meer dan logisch dat ik lekker bij de Maxima’s bleef trainen en met veel plezier. Wat een groep fijne mensen bij elkaar!

Ik ben Willian Kroeze. Sinds september trotse draagster van het rode Maxima hemdje. Hardlopen in groepsverband trok mij erg nadat ik zelf na vele jaren van niet lopen weer de loopschoenen had aangetrokken.

In de Maxima loopgroep vind ik een enthousiaste groep medelopers die ook met plezier iedere week de bos in en de weg op gaan. Geniet enorm van de afwisselende trainingen en de sociale groep lopers. Het meest trekt me de looptrainingen in de bossen rondom Harderwijk. Wat een plezier om daar iedere week in te lopen en te ontdekken wat elk seizoen ons biedt aan natuurschoon. Regelmatig doe ik mee aan wedstrijdjes op de weg of een afwisselende trail. Zeker die laatste is ook erg leuk, omdat je dan ook echt door die bossen struint. Maar natuurlijk is het ook leuk om te kijken waar grenzen liggen qua snelheid. En met de training die we wekelijks krijgen is het wel een garantie voor verbetering. Ik hoop nog lang lid te kunnen zijn van deze sportieve groep.

Ik ben Annemarie Horlings en ben begonnen met hardlopen voor de pink ribbon loop in 2011. Na deze fantastische sponsorloop heb ik mij aangesloten bij de Maxima's en loop, als het even kan, 2 x per week met veel plezier. Gezellig kletsen tijdens het lopen in het bos en zo af en toe oog in oog staan met een edelhert. Ik hoop nog heel lang mee te kunnen lopen met deze gezellige groep.

Astrid Mast

Ik liep drie jaar hard en besloot toen eens mee te lopen met de Maxima’s. Het enthousiasme, de gezelligheid, de gezamenlijke passie voor het hardlopen en de zorg voor en met elkaar maken ons uniek. Nooit geweten dat een groep zo leuk kon zijn! Er was geen ontkomen meer aan…… ik werd een Maxima

Ik ben Bea de Pauw, ik loop al 4 jaar bij de Maximas. Ik loop al 4 jaar bij de Maximas De gezelligste loop groep van heel Europa Kom ook met ons mee lopen Zie je snel

Ik ben Sylvia Tijmstra. In 2009 ben ik begonnen met hardlopen. Zoals zoveel beginners gestart met 1min hardlopen, 1min wandelen. Ik heb me daarna aangesloten bij een hardloopgroep waar ik met veel plezier heb gerend. Na een aantal jaar kwam de klad erin. Minder motivatie, minder zin, dus tijd voor iets nieuws en anders. En toen kwamen de Maxima's op mijn pad, en wat krijg ik daar weer positieve energie van! Heerlijk rennen in het bos, prachtige routes en heel veel gezelligheid. Mijn plezier in het hardlopen is weer helemaal terug. En sinds kort mag ook ik met trots zeggen, Ik ben een Maxima!!

Betty van Dodewaard

Augustus 2013.......een conditie van niks. Meerdere mislukte doe-het-zelf hardlooppogingen achter de rug in de voorgaande jaren. Stond bijna op het punt m'n schoenen weg te gooien. Maar ik hoorde dat er een beginnersgroep van de Maxima's zou starten in september. En ik dacht; laatste kans dat ga ik doen! Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Wat ben ik blij met de Maxima's / met Karin Huijzendveld! Het lukt!! Eerst opgebouwd naar de 5 km voor de sponsorloop. Daarna richting 10 km, trots om nu een echte Maxima te zijn; onderdeel van een mooie groep mensen. September 2014 Dam tot Damloop. Hé....het kan..... van 0 naar 16 km in één jaar :)

Miriam van Norel

Ooit begon ik met hardlopen , in mijn eentje, omdat ik , naast de yoga, ook nog iets aan mijn conditie wilde doen. Lange tijd was dat prima. Totdat ik last kreeg van blessures. Ik besloot de Chi Run training van Rita te doen, ter voorbereiding op de sponsorloop van Pink Ribbon. Ik ging veel beter lopen, geen blessures meer en ontdekte hoe leuk en motiverend het is om met een groep te lopen. Het “zo af en toe” met de Maxima’s meelopen werd al snel een gewoonte van twee keer per week. Zo fijn om een Maxima te zijn!!

Ik ben Sytske Riphagen Ik loop al jaren hard en daar geniet ik enorm van. Heerlijk in de buitenlucht, in de natuur rennen. Je krijgt er een goede conditie van, je weerstand neemt toe en het is altijd heerlijk voldaan weer thuiskomen na al dat geren. Hardlopen als Maxima maakt het nog leuker omdat we geweldig getraind en gestimuleerd worden, maar ook omdat het ontzettend gezellig is.

Bernadet Jiskoot

Ik liep altijd veel alleen en dacht dat in een vrouwengroep (en paar mannen..;) lopen niets voor mij zou zijn.

Dat bleek niet zo te zijn: bij de Maxima's kan je je eigen tempo lopen, dan haal je gewoon de groep weer op, lussen heet dat.

En ook al zijn we allemaal zo verschillend> wij zijn een hele leuke en hechte groep!!!

Onder het toeziend oog van Karin gaat iedereen met sprongen vooruit, de duurloop van zondag is nu ook standaard anderhalf uur en de woensdagavond trainingen zijn vaak ( heerlijk!) pittig.

Zou nu niet meer weg willen, ben trots om een Maxima te zijn!!!

Ik ben Ineke Wempe, een paar geleden overgestapt van Athlos naar de Maxima’s. Vrolijke vrouwen en paar vrolijke mannen ( meer zijn er niet). Lekker lopen, kletsen en lachen. Enthousiaste trainster!!!Maxima weekend heb ik gemist, maar was zo leuk, snel opgegeven voor weekend in 2014! Wil je meelopen, je kunt nog starten met trainen voor de sponsorloop op 2 november!

Beppie de Geest

Ik sport al een aantal jaren bij Iedema, twee keer in de week probeer ik wat conditie op te bouwen.

30 juni 2013 ben ik spontaan de Utregse Meidenloop gaan lopen (5 km). De combinatie van gezelligheid, adrenaline en het samen doen gevoel heeft mij enthousiast gemaakt. Hierdoor ben ik begonnen met hardlopen in het bos. Daar heb ik kennis mogen maken met de Maxima's. Ik voelde mij welkom en sindsdien loop ik met veel plezier 2 x in de week met de Maxima's. Het heeft mij een hoop gezelligheid gegeven en een hele andere invulling van mijn sociale leven. Ik ben hiervoor dankbaar.

Hallo ik ben Liza Gerritse. Zo'n 2 jaar geleden ben ik bij de Maxima's begonnen met de hardlooptraining. Het doel was de sponsorloop in okt. 2011. Hoewel het begon als een geintje zag ik dit toch wel als een uitdaging. Je kan je voorstellen hoe trots ik was toen ik de 5km had uitgelopen. Voor mij de reden om me aan te sluiten bij de Maxima's en verder te blijven lopen. Ik loop na 2 jaar nog steeds met plezier met de Maxima's die altijd in zijn voor een geintje, praatje en een luisterend oor tijdens de toch wel serieuze trainingen.

Ik ben Hanneke Hempelman en beoefen de loopsport sinds 1990. Altijd met collega's gedaan. Na mijn overplaatsing naar Almere werd het lastig qua tijd en via mijn buurvrouw ben bij de Maxima's gekomen. Een geweldige loopgroep. Ik heb het er geweldig naar mijn zin. Ik voel me inmiddels een echte Máxima.

Hallo, ik ben Gea Doppenberg.. Ben trots om een Máxima te zijn. Heerlijk hardlopen met zijn allen.. We zijn een hecht team. Zowel sportief als sociaal.. Als men ons ziet hardlopen loopt er een rode sliert door het bos. Te herkennen aan onze rode hempjes.. En nu weer een sponsorloop voor de deur waar we ons hard voor gaan maken.. Want ook dat zijn de Máxima,s...!

Ik ben Frannie de Wit. Ik heb jarenlang met iemand anders samen hardgelopen. Het grote leeftijdsverschil werd ineens ook duidelijk in het looptempo waardoor ik heb moeten besluiten om niet meer met haar samen te gaan lopen. Ik mocht mee met de Maxima’s en eind februari 2018 heb ik mijn inhuldiging gehad. Door deze groep enthousiaste dames en heer is mijn loopplezier weer helemaal terug. Onder leiding van Karin struinen we de bossen (en zandverstuiving) rond Harderwijk af, elke keer weer genieten van onze mooie woonomgeving. En dat hoop ik nog vele jaren te mogen doen.

Mijn naam is Gerda Doppenberg en ben vanaf 2009 een Maxima Wat mij erg aanspreekt bij de Maxima's is natuurlijk onze zeer gezellige trainingen waarbij je steeds weer vooruitgang bij jezelf ontdekt en waarbij er steeds weer nieuwe uitdagingen zijn ,maar zeker ook het sociale aspect,niet alleen binnen de groep, maar ook voor onze medemens waar wij ons voor inzetten. Kortom een gezellige loopgroep waar iedereen welkom is ......

Karolien Keus

Begin september 2011 ben ik gestart met de looptraining van de Maxima 's om in oktober 5 km te kunnen lopen. Ik wilde voor mijn zusje, Saskia, in het kader van Pink Ribbon, deze loop volbrengen en dat is gelukt! Vervolgens ben ik door gegaan met trainen bij de Maxima's om officieel in januari 2012 een echte Máxima te worden! We hebben veel plezier, trainen hard, (vooral op de woensdagavond) en lussen op zondag, om de laatste op te halen! Het zijn mens voor mens heerlijke en eerlijke individuen en laten elkaar in ieders waarde! We delen lief en leed..........daarom ben ik een Máxima!!!

Heleen de Weerd

Hallo mijn naam is Heleen en ik ben 46 jaar. Ik loop sinds 2009 bij de Máxima's maar daarvoor al jaren met Gerda. Het is heerlijk om op zondagmorgen en woensdagavond in het bos te lopen. Karin heeft altijd leuke paadjes dwars door het bos, af en toe weet ik gewoon niet waar we zijn. Na afloop geeft het altijd een voldaan gevoel. Ik hoop nog zeker een jaar of 20 te blijven hardlopen.

Yvonne Kampman.

In 2010 hebben de Maxima's een sponsorloop georganiseerd voor de bewoners van de woongroep Anne Frank. Hierbij heb ik geholpen als verkeersregelaar, maar zelf hardlopen is niets voor mij, dat kan ik helemaal niet, dacht ik. Toen ze voor de sponsorloop van 2011, voor Pink Ribbon, een beginners cursus hardlopen aanboden, dacht ik, dat ga ik doen. De training was heel leuk, maar dat je na 8 weken zelf 5 km kunt hardlopen is geweldig. Dat je daarbij ook een goed doel steunt is natuurlijk helemaal fantastisch!

Mijn naam is Everlien Truitman. Sinds 2009 loop ik met heel veel plezier bij de Maximaloopgroep. Ondanks dat ik de laatste tijd nogal last heb van blessures blijf ik lopen, want ik wil deze gezellige zondagmorgen en woensdagavond niet missen! Dankzij Karin, onze trainster, trek ik iedere keer weer met veel plezier mijn hardloopschoenen aan.

Sylvia Ruben

Ik ben in 2008 begonnen met hardlopen, elk jaar lopen wij een sponsorloop voor een goed doel, dit vind ik heel bijzonder. Twee keer in de week lopen wij gezellig in het bos,ook al is het koud,nat of vreselijk warm het is altijd super. Ik ben er trots op om een Maxima te zijn.

Hallo, ik ben Jet Jonker en sinds 2011 bij de Maxima's. Daarvoor wel meerdere sporten beoefend, maar toch is lopen het meest waar ik van geniet en waarvan ik veel energie terug krijg. Bij de Maxima Loopgroep zijn het elke keer weer goede trainingen en veel gezelligheid!!!

Jenny Vonk

Sinds het samengaan van de loopgroep van kapsalon Outline en de Maxima loopgroep loop ik bij de Maxima’s. Een gezellige groep vrouwen en een paar mannen die niet alleen sportief bezig zijn maar ook lief en leed delen. Mijn motivatie om te lopen is vooral om in conditie te blijven en ontspanning. Prestatie is voor mij niet belangrijk, doe liever ook niet mee aan een wedstrijdloop. Mooi is dat ieder zijn eigen doel kan stellen en elkaar in zijn/haar waarde laat. Vol trots draag ik mijn Maxima shirt.

Thijs.

Ik loop sinds september 2016 bij de Maxima`s en ben als enige man lid van deze gezellige vrouwen loopgroep. Ben begonnen met hardlopen via Adri de Visser en de Run for live in Breda. Een hardloop evenement dat geheel ten goede komt aan mensen met een dwarslaesie. Liep toen slechts 1 keer per week voor mij zelf en merkte dat op die manier het doel van de 20 kilometer in Breda niet kon werden gehaald. Via Karin onze webshop fotograaf uitgenodigd om een keer met de Maxima`s mee te trainen en toen was ik meteen verkocht. Super gezellige club, waar ieder individu naar harte lust en op eigen niveau kan traingen. Er worden ook heel veel activiteiten organiseert en deelname is naar eigen inzicht. Top!