Oma huone majatalossa 35 € Hostellipeti 25 € +Ennakkovaraajan etu*

Tiedustelut 
puh.  0401989316

Majatalo Rauhala Inn

Itäasemantie 17                 
46800 KOUVOLA

Varaukset email: majatalo.rauhala@gmail.com 


Perille pääsee kun...
VR:n tai Matkahuollon hakuun Myllykoski

Lähellä hyvät ulkoilureitit.
Aito puulämmitteinen sauna!
Vanhat seinät huokuvat historian havinaa...
Vierailijoita

Lokakuu 2016

Klovninbaletin vierailu

Kesäkuu 2015

Klovni Sebastian asui täällä

"Olen tämän viikon majaillut viehättävässä matkustajakoti Rauhalassa. Tässä talossa on todellista historian havinaa. 1950- ja 1960-luvuilla Rauhalassa on vieraillut kiertäviä teatteriseurueita kuten Punainen Mylly. Viihdyttäjät Esa Pakarinen, Tapio Rautavaara ja Olavi Virta ovat myös olleet tuttuja vieraita talossa. Olen viihtynyt ja nukkunut täällä erittäin hyvin. Pitäkää paikka mielessä, jos matkustatte Kouvolassa päin. Suuret kiitokset vieraanvaraisuudesta Mikael ja Ivette... gracias "

Onneksi menneiden aikojen nostalgiaan ja historian havinaan pääsee vielä tutustumaan muutamassa jäljellä olevassa matkustajakodissa. Varokaa yöpymästä matkustajakodissa, sillä tähän kokemukseen voi jäädä koukkuun;)

Joulukuu 2009

Tammikuu 2008


Museomajatalo Rauhalan entisöinti

**)Museomajatalo on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun entisöintikohde. Työ tapahtuu päivällä matkailusesongin ulkopuolella. Viikonloppuisin entisöintityötä ei ole.

He asuivat matkustajakodissa

Matkustajakodeissa asuminen oli hotelleihin verrattuna hienostelematonta. Rauhalassakin aikoinaan asunut voimamiesnumeroita esittänyt Viljami Hautaviita oikoi kiertueillaan käyttämiään rautakankia kuumentamalla ne matkustajakodin uunissa ja takomalla varusteisiinsa kuuluneen alasimen päällä. Myllykosken asemalla Hautaviita veti tavaravaunua hampaillaan. Hautamäki esiintyi myös paikallisessa kansakoulussa ja näytti kuinka myös hevosenkenkä vääntyi hampailla.

Hautaviidan mainosjuliste videolta


Vaatimattomuus majatalon hyve

Maaliskuussa 2013 valittu paavi Franciscus viihtyy matkustajakodeissa, sillä hänen elämäntavat ovat hyvin vaatimattomat. Paavinpalatsin sijaan hän asuu mielluummin Vatikaanin matkustajakodeissa, ja matkustaessaan hän maksaa itse laskunsa. Köyhien asia on tärkeä. Siitä kielii jo hänen valitsemansa nimi Franciscus, joka viittaa köyhien suojeluspyhimykseen Franciscus Assisilaiseen.

Olavi Virta 100 vuottaAnnen runo*Rauhalassa saa nauttia muistoista, rauhoittua ja levätä menneen ajan kiireettömässä tunnelmassa.