Pax Inn Rauhalan 85 vuotta

Juna tuo matkalaiset Myllykosken asemalle niin kotimaasta kuin ulkomailta. Kouvola - Kotka -Hamina rata valmistui 1890.

Matkustajakoti Raujala

Itäasemantie 17,

46800 KOUVOLA

call: 0401989316

rauhala.inn@gmail.com

25 €

Oma huone 35 €

Rauhalassa on huoneita vuokrattu matkailijoille 85 vuotta, vuodesta 1934. Se rakennettiin tavallisen kulkijan kodiksi – matkustajakodiksi. Kiinteistö toimii nykyään elävänä museona, jossa matkustaja voi yöpyä asua, ja eläytyä menneen vuosisadan elmäntapaan.


Matkustajakoti on matkalaisen koti. Huoneen kalustus on 1930- ja 1960 luvulta.

Rauhalan entisöinti

Vuonna 2018 osallistuimme Euroopan kulttuuriperintövuoteen. Tarkoituksena on säilyttää Rauhala jälkipolville elävänä majatalomuseona esimerkkinä 1900-luvun suomalaisesta majatalokulttuurista. Majatalon entisöinti ja ylläpito on toteutettu opiskelijavoimin. Mukana entisöinnissä ja ylläpidossa ovat olleet mm. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun, Kouvolan seudun ammattiopiston, Kouvolan kaupungin nuorten työpajojen ja Hyrian ammatilliset erityis- ja ammattitutkinto-opiskelijat.

Lämmitysjärjestelmä uusittiin 2018, kuumavesiboilerit keväällä 2019.


Uudistetetut saniteettitilat 2019

Majoitus Kouvola Rauhala Inn Sauna bath

Rauhalan 1970-l uvun saunassa voit kokea aidon puulämmitteisen kiukaan pehmeät löylyt!

DSC_6294.MOV

Kurkkulauluvideo

Museomajatalo Majoitus Kouvola

Vastaanotto

"Lämpimät kiitokset majoituksesta! On todella kotoisa paikka."

Vuonna 1934 perustettu Majatalo Rauhala Inn on aito museomajatalo. Alkuperäinen uuni 1930-luvulta. Huonetta on laajennettu vuonna 1975 liittämällä takana näkyvä liikehuone osaksi tupakeittiötä.

Matkustajakodin aikakoneessa koet historian havinaa aina 30-luvun nousukaudelta sota-aikaan, 50- luvun rillumareiartistien majapaikkaan, 60-luvun siirtotyöläisten kotiin, matkaetapin siirtolaisuuteen, 70-luvun uudisrakentamisen, kasarisukupolven ja ajan 90-luvun lamasta millenaaleille.

Museomajatalosta voi vuokrata sängyn tai huoneen halutessaan eläytyä vintage matkustajaien maailmaan. Tätä tilaisuutta ovat käyttäneet hyväkseen mm. maailmanmatkaajat, kauppaneuvokset, reppureissaajat, pa:t, kirjailijat, taiteilijat, feministit, tutkijat ja larppaajat pitemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa.

Museomajatalossa tulee konkreettisesti tutuksi maamme historian kerrostumat ja elintason muuttuminen. Vintage inn Rauhala vaikuttaa kaikien aistien kautta. Karjalan evakolle matkustajakodin pinkopahvit tuo muistoja evakkoretkeltä. Kultalusikka suussa kasvaneelle kasarille aito historian kokemus saattaa olla järkytys. "Eihän viihdetaiteilijat täällä voineet elää!".

Auringon lasku Vintage Inn Rauhalan kulmalla keväällä 2019. Majatalon kyltin on maalannut taiteilija Eeva-Liisa Sorainen vuonna 1980. Matkustajakodin valomainos on 1950-luvun lopulla kuulunut Matkustajakoti Torinkulmaan Kouvolassa. Talo on levytetty mineriittilevyin 1970-luvun alussa. Ikkunat ovat alkuperäiset. Suuret ikkunat ovat olleet liikehuoneistojen ikkunoita. Liikehuoneissa on toiminut kahvila, rautakauppa, autokoulu, kuvaamo Helena ja modisti. Sota-aikana talossa majoittui päämajan linnoitustoimiston upseereita, jotka mm. suunnittelivat rajan taakse jääneen Mannerheimlinjan sekä museoidun Salpalinjan.