Ziua Internațională a Fericirii

Azi, 20 martie, e "Ziua Internațională a Fericirii".

Câteva remarci văzute prin facebook mi-au atras atenția că și la tema asta, publicul românesc este (voluntar sau involuntar), paralel cu spiritul gândit de inițiatori acestei sărbători.

Si m-am dus repede la arhicunoscuta Wikipedia, sa vad ce anume informații comunică contribuitorii voluntari, de limbă spaniolă, cititorului de limbă spaniolă, și ce anume informații comunică contribuitorii voluntari, de limba română, cititorului de limba română.

Pai, am văzut niște diferențe curioase, și am sa încerc sa traduc existentul conținut explicativ din pagina spaniolă, în română, si sa il pun astfel ca în oglindă, cu existentul conținut explicativ din versiunea cea în limba română.

Informațiile din prezenta pagina provin din paginile "Ziua Internațională a Fericirii" si "Dia Internacional de la Felicidad"

Copie conforma cu originalul din pagina "Ziua Internațională a Fericirii"

Traducere si adaptare făcută de admin, conținutului explicativ al paginii "Dia Internacional de la Felicidad"

Legături externe

Vezi și

Ziua Internațională a Francofoniei

Motiv

ONU a dorit ca inițiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor, și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.

Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită anual pe data de 20 martie.

Pe 28 iunie 2012, Adunarea Generală a ONU a stabilit ca Ziua Internațională a Fericirii să fie sărbătorită pe 20 martie. Ziua dedicată fericirii mondiale coincide cu Ziua internațională a Francofoniei.

Celebrarea

Organizația Națiunilor Unite invită, de asemenea, organizațiile internaționale și regionale, precum și societățile civile, inclusiv organizații non-guvernamentale și persoane fizice, să marcheze Ziua Internațională a Fericirii prin diverse activități publice de sensibilizare.

Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită la data de 20 martie, a fost instituită la 28 iunie 2012 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și s-a celebrat pentru prima dată în anul 2013.

Celebrare

Grație unei inițiative a Regatului Bhutan, care consideră Fericirea Naționala Bruta mai importanta decât Produsul Intern Brut, in 28 iunie 2012 Adunarea Generale a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția 66/281, emisa la 12 iulie, decide sa proclame 20 martie drept "Ziua Internațională a Fericirii". Aceasta pentru a recunoaște relevanța fericirii și al bunăstării ca aspirații universale ale ființelor umane și importanța includerii lor în politicile de guvernare.

Rezoluția invită toate Statele Membre, organizațiile naționale, regionale și internaționale, societatea civilă și fizicele persoane să sărbătorească această zi, și să promoveze activități concrete, în special în domeniul educației.

O acțiune împotriva schimbării climatice pentru o planetă fericită.

Ce este Ziua Internațională a fericirii?

Este, natural, o zi pentru a fi fericit!

Începând cu 2013, Organizația Națiunilor Unite a proclamat sărbătorirea Zilei Internaționale a Fericirii în semn de recunoaștere al importantului rol ce il joaca existenta fericirii în viața oamenilor din întreaga lume.

De asta, Națiunile Unite au stabilit "17 obiective de plauzibilă dezvoltare", care vizează să pună capăt sărăciei, sa cultive reducerea inegalității și sa cultive protecția planetei noastre - trei aspecte principale care contribuie la asigurarea bunăstării și a fericirii.

Națiunile Unite invita persoanele de orice etate, după cum și școlile, companiile economice, guvernele, sa celebreze "Ziua Internationala a Fericirii" utilizând eticheta #SmallSmurfsBigGoals:

Organizația Națiunilor Unite.

De vazut deasemenea:

- Carta Drepturilor Fundamentale

- Fericire

- Indice al dezvoltării umane

- Obiective plauzibile de dezvoltare

- Psihologia pozitiva

- Anexa: Zi internationala