Niitä näitä ja entiset ajankohtaisuudet

18.2.2018

Rankan päivän jälkeen väsyttää, mutta onnellisena voi käydä lepäämään.
Tosi nätisti Alina käyttäytyi koko päivän ja kehässä meni loistavasti. 
Kiitos lämmin Petran opastuksen ennen kehää, siitä oli valtava apu, kun yksin treenatessa ei näe mitä tekee väärin tai hullusti,
niin auttaa valtavasti kun joku sanoo mikä mättää ja mitä kannattaa tehdä, ja voi la lopputulos on hyvä.
Alina oli junioriluokassa ja sai arvosanan ERI, ja ROP Juniorin. Kehässä meitä oli 2 junnua.päivitys: 12.2.2018

Alinan ensi näyttelyyn osallistuminen tapahtuu sunnuntaina 18.2.2018 Lahden messukeskuksessa.
Alina on tuolloin juuri 4 päivää aikaisemmin täyttänyt 10 kk ja osallistuu siis luokkaan juniorit. Kovasti olemme harjoitelleet kehässä liikkumista ja paikoillaan seisomista ja lisää harjoitellaan. Saas nähdä kuinka on oppi mennyt tuohon päivään mennessä perille. Alina on niin kova touhottoja ja koko ajan pitäisi olla tekemässä ja näkemässä jotain.  Voi tuota nuoruutta ja energiaa :D <3.  No kokemusta ollaan menossa hakemaan ja sitä varmasti saadaan puolin ja toisin :D

Lämpimästi tervetuloa mukaan kannustamaan, nauramaan ja tutustumaan niin meihin silkki (1) kuin karkki  (5) ländereihin ja meihin omistajiinkin. 

Lahden messukeskus, sunnuntaina 18.2.2018, kehä 5, kromfohrländereiden arvostelu alkaa kello  10 ja mukana tietojeni mukaan on 5+1 yhteensä siis 6 länderiä.

terveisin  Alina ja Outi18.12.201716.6.2017 

Saanko esitellä, meidän kauan kauan odottamamme silkkiländerimme, Alina.

https://picasaweb.google.com/107202640386649501542/6431777373543559825#6431777374368288946 


Alina tuli meille 14.6.2017 Tanskasta, aivan valtavan ihanalta kasvattajalta: Majbritt Brahe Salteninlta.
Äiti: Ashia von der Kapuzineraue
Isä: Bela-Ben von der lichten Eiche
Syntynyt: 12.04.2017

Lämmin kiitos myös arvokkaasta avusta tämän pennun saamisessa rakkaalle ystävälleni Ulla Frederiksenille.


15.12.2016

Hurjaa aivan hirmuisen hurjaa, kuinka voi aika rientää!
Paljon on sattunut ja tapahtunut omassa elämässä jotain myös koiraharrastusten puolella, vaan ei ole joutanut ja toisinaan ei kertakaikkiaan ole ollut voimia päivitellä tapahtumia. Suonette anteeksi sen. 
Näin lyhykäisesti kerrottuna on ollut työkiireitä, muuttokiireitä  ja mummoksi tulemisen jännäämistä :) eli normi elämä vei somesta voiton :)

Suurempia koiramaailman tapahtumia ei ole tullut kerrottavaksi. Jalostuskelpoista silkkinarttua edelleenkin yritän löytää saada hankituksi, vaan kovin on epäitoivoisen vaikeaa ollut. Pikkuhiljaa alkaa oma usko asiaan uupua, valitettavasti -  vaan katsotaan nyt vielä mitä ensi vuosi tuo tullessaan. 

Anskulla on ollut kahdesti vuodessa tuo epileptinen kohtaus, joka on kestänyt kaikkiaan noin 2-5 minuuttia, jonka jälkeen on taas ollut reipas itsensä. Tosin nyt oli  kaksi kertaa kohtaus vajaa kuukausi niiden välissä. Niinpä nyt luonnollisesti jännään onko tuo pysyvästi pahenemaan / tihenemään päin etenevä trendi vai olisiko ollut tilapäinen häiriö esiintymis tiheydessä.

Amelie taas on ollut niin innoissaan touhuissaan, jotta onnistui katkaisemaan kulmahampaansa ja edessä on siis sen hampaan poisto.  Harmillisia tuollaiset tapaturmat, kun tuota ei edes voi paikata. No eipä tuo katkennut hammas näytä mitenkään menoa haittaavan. 

Eipä tässä tämän enempiä ole kuulumisia tässä jaettavaksi, joten toivotan teille mukavaa ja rauhallista Joulua ja parempaa tulevaa vuotta!
Pidetään yhdessä peukkuja, että saisin sen hartaasti odottamani pennun.Päivitys 3.10.2015

Kesämuisto mökkireissulta. Lämmin keli ja järvi, kyllä länderin elämä on ihanaa :)Kesä meni niin ettei paljoa siitä keretty nauttia ja kovin vähän ehdimme koiramaisuuksia yhdessä harrastaa. Mutta näin tämä elämä menee, ettei aina käy kuin haluaisi.
Vaan jospa tuo ensi kevät ja kesä olisi sitten hieman helpompi töiden osalta ja saisin enemmän aikaan koirien kanssa. 

Mukavaa syksyä kaikille!


Päivitys 1.6.2015

O Hoh... onpas kulunut aikaa siitä kun viimeksi olen ehtinyt päivittää näitä sivuja - luvattoman kauan.  No toisaalta ei ole mitään suurempaa eikä ihmeellistä tapahtunut.
Normaalia työ ja kotielämää on koiruuksien kanssa vietetty.  Anskulla on terveys ollut ihan hyvä ja epilepsiakohtauksia on tullut puolen vuoden välein viikon tarkkuudella.
Onneksi ei sen useammin, joten hyvin normaalia elämää olemme voineet tuon sairauden ohella elää. 

Uutta jalostus pentua olen hieman alkanut katsella, mutta aikaa tulee vierähtämään ennen kuin pentuja on tulossa, jos ja jos.... ylipäätään tulee, kaikki on vielä kovin suunnittelu asteella.


Ja äiti on aina äiti, vaikka lapset oisivat sitten kuinka isoja. Ansku tarkistaa Miikan huulipielet :)


Kaverilla kylässä ja ovivahteina :)


Päivitys 28.8.2014

Ikäväkseni joudun ilmoittamaan, ettei Anskua voida käyttää jalostukseen.
Asku sai tänään epileptisen kohtauksen, jonka aiheuttajasta ei ole tietoa.  Eli kyse on ilmeisesti ns.  idiopaattisesta epilepsiasta. 
Kerron täällä aiheesta lisää ja tarkemmin, kunhan toivun tästä yllätyksestä hieman ja saan lisää kerrottavaa.


Päivitys 24.8.2014

Tänä vuonna olemme mukana seuraavissa koiranäyttelyissä ainakin kokoonpanolla Ansku ja Miikka:
 
Jyväskylän KV -koiranäyttely 9.11.2014
ja 
Helsinki Winner 2014  6.12.2014

Tervetuloa kehän laidalle seuraamaan ja tutustumaan koiriimme!


Päivitys 23.8.2014 päivitys 3.5.2014:

Pyysin pentujen omistajia kertomaan muutamin sanoin tuntemuksiaan ja kokemuksiaan ländereistä nyt kun kokemusta on kertynyt jo tuon "ruhtinaallisen" vuoden ja 7 kk:n verran :) 
Vastaukset olen laittanut ao. pentujen sivulle sellaisinaan kuin ne minulle on tulleet.  :)päivitys 16.4.2014:

Piiiitkästä aikaa tulee päivitystä näillekin sivuille. Paljon on tapahtunut ja toisaalta taasen ei oikeastaan mitään.  
Olemme käyneet harjoittelemassa Rally-Tokoa kerran viikossa ja samalla on harjoiteltu vähän muutakin käytöstä ja tottelevaisuutta.
Kisaan osallistuminen on vielä harkinnan alla, Ansku kun niin mielellään hyppii ja siitä kun ei kauhiasti hyvää seuraa... Amelie taasen tekee rataa niin hienosti jotta.

No tänään kävimme Anskun kanssa Tuusulassa SSKY:n järjestämässä Luonnetestissä.

Tällaisin tuloksin sieltä lähdimme:

I     Toimintakyky             +1 Kohtuullinen                                                                                    pisteet: 15               
II    Terävyys                      +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua            pisteet:  3
III   Puolustushalu          +3 Kohtuullinen, hillitty                                                                     pisteet:  3    
IV   Taisteluhalu               -1 Pieni                                                                                                     pisteet: -10
V    Hermorakenne           +1 Hieman rauhaton                                                                            pisteet: 35
VI   Temperamentti         +3 Vilkas                                                                                                   Pisteet: 45
VII  Kovuus                         +1 Hieman pehmeä                                                                               Pisteet: 8
VIII Luoksepäästävyys   +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin                                 Pisteet: 45  
Laukauspelottomuus     +++ Laukausvarma                                                         Pisteet yhteensä: 144

Ansku tulokset vastaavat oikein hyvin JTO:n mukaista ihanne länderin ominaisuuksia.
Kaikki muut kohdat ovat toivotun mukaisia, paitsi terävyys +3, joka sekin on hyväksytty, mutta ihanne olisi +1 (= pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)


päivitys 10.1.2014:
Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!  

Kunnon talvea ja lunta odotellessa sekä sitä tulevaa kesääkin silmälläpitäen... Rally-Tokoa!
Yllä olevassa kuvassa olen Anskun kanssa vikoissa Rally-Toko kisoissa, ennen A-pentueen syntymää.
Nyt kun on mammalomat pidetty, sekä muutkin syyt ja selitykset ohitse, aloitan uudella innolla sekä kokoonpanolla Rally-Tokon treenaamisen. 

Treenaamme Lohjan Muijalassa sijaitsevassa Lohjan Koirakeskuksen (Sampokuja 3, 08680 Lohja) tiloissa, pikkuhallin puolella. Treeniajankohdat näet kalenterista. 

Jos haluat tutustua meidän koiriimme omistajineen, niin tervetuloa seuraamaan treenejä ilman omaa koiraa.


päivitys 12/2013:


Voi jouluntulon tuntea 
jo kohta kuonon päässä, kun
tuoksut herkulliset täyttävät keittiön.
Joulumuorin apulaista täs meittii 
kolme on.

Hyvää Joulun aikaa toivottaa
Kennel AiMun väki


päivitys 22.11.2013:
 
Seuraava pentue on suunnitteilla vuodelle 2014 loppuun todennäköisemin vuoden 2015 keväälle. 
Sopiva uros on entsinnässä.

Ensimmäisestä pentueesta jätin itselleni Amelien, josta minulla oli odotuksena saada jatkojalostukseen narttu.
Vaan toisinpa kävi, pikkuisella oli ensimmäinen juoksu puolen vuoden ikäisenä. Tuo juoksuaika meni aivan kuten kuuluukin, mutta samaan aikaan alkoi Amelie pelätä vieraita ja puolituttuja ihmisiä sekä useita koiria todella paljon.  Lisäksi sillä oli muutamia omituisia toimintoja, jotka olivat selvästi oireilua jostakin, vaan mistä, kesti vielä puolivuotta saada selville.
No vuoden ikään mennessä  Ameliella oli ollut jo 2 emätintulehdusta/virtsatietulehdusta, 1 normaali juoksu ja 4-5 ns. "keskeytynyttä" juoksua. Eli sen hormonitoiminta oli aivan sekaisin, joka lopulta johti yhdessä emätintulehduksen kanssa märkäkohdun muodostumiseen ja sitä myöten kohdun ja munasarjojen poistoon. 

Nyt on Amelien oudot oireilut hävinneet ja mielenkiinnolla jään odottamaan millaiseksi tuo suhtautuminen vieraisiin ja puolituttuihin ihmisiin sekä koiriin tulee muodostumaan.  Ainakin tähän mennessä vaikkuttaa muutos positiiviselta. :)

Miikalla (uros ensimmäisestä pentueesta) oli tuon Amelien jatkuvan hormonihäiriön johdosta tosi stressaavat ajat.
Liekö syynä tuo vaiko ihan muu, mutta Miikalla suureni eturauhanen, joka oireili sitten ensinnäkin takaosan karvojen pysyyn nousemisella ja sittemmin ulostus ja virtsa vaikeuksina. Tuohon vaivaan saatiin lääkekuuri ja hups keikkaa vaivat olivat ohi.

Ansku se seurailee tenaviensa touhuiluja ja välistä käy sanomassa mielipiteensä tohinasta. Välillä hermostuu liian rajuun riehuntaan,  jolloin se menee Amelien ja Miikan väliin samalla kunnolla rähätäen. Tällöin meno rauhoittuu ja Ansku menee jatkamaan lepäilyään tai mitä sitten olikaan tekemässä. Välistä Anskunkin intoutuu riehumaan pentujensa kanssa ja silloin meno on todellakin sellaista, että on paree ite pysytellä sivumalla,  jottei ihan jalkoihin jää. :) 

Tällaista meille tällä erää kuuluupi. Ilosta joulun odotusta kaikille!


Tässä meidän trio: 
Emo Ansku oikealla,  Miikka edessä ja vasemmalla on Amelie.
Pentujen kanssa tehdään peruskoulutusta ja kohta aloitamme Rally-Tokotreenit ainakin
Amelien ja Anskun kanssa. Sekä näyttelyissä käynti on käynnistymässä. 
Hieman menoamme hidastaa, koulutusohjaajakurssi, jota käyn tässä kaiken muun työn ja
touhun ohella.