Nursing Research Center in Golestan University of Medical Sciences

AWT IMAGE

سرپرست مرکز تحقيقات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اينکه شعار امسال بر مبنای توليد ملی، حمايت از کار و سرمايه ايرانی قرار گرفته است گفت: با گسترش پژوهش می‌توان در مقابل جنگ نرم دشمن ايستادگی کرد.

دکتر ليلا جويباری اظهار داشت: در حال حاضر جنگ متفاوت شده ، وابسته شدن به تحقيقات و يافته ‎ های کشورهای خارجی ما را از انجام پژوهش باز‌ می ‎ دارد که بايد اين موضوع به طور جدی مورد توجه قرار بگيرد.

وی تصريح کرد: ما می ‎ توانيم با وضعيتی که داريم و با توصيه ‎ هايی که مقام معظم رهبری بر آن تاکيد دارند، پژوهش را به عنوان ابزاری برای رسيدن به مرجعيت علمی استفاده کنيم و در اين صورت برای خود يک تکليف شرعی در نظر بگيريم.

سرپرست مرکز تحقيقات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان جايگاه تحقيقات کاربردی در ارتقای حاکميت بالينی را يکی از مباحث روز برشمرد و اذعان کرد: پژوهش به عنوان يک ابزار و وسيله است و هدف نيست که بايد بتوانيم به عنوان يک ابزار از آن بهره ‎ مند شويم.

دکتر جويباری با اشاره به اينکه پژوهش به عنوان منشأ تحول و تغييرات بنيادی است يادآور شد: پژوهشگری يک موضوع غيرقابل اجتناب است که اگر با اين ديدگاه به موضوع نگريسته شود ديگر، پژوهشگران را افرادی خاص و آکادميک که ممکن است در دانشگاه بيتوته کرده باشند تا به انجام آزمايش بپردازند قلمداد نخواهيم کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به اينکه دنيا در حال تغيير است و لحظه ‎ ای از حرکت باز نخواهد ايستاد ما نيز بايد خودمان را متناسب با تغييرات جلو ببريم تا بتوانيم آن شکافی که با هدف برنامه ‎ ريزی در بين کشورهای پيشرفته و در حال توسعه ايجاد شده را برطرف کنيم.

سرپرست مرکز تحقيقات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطر نشان کرد: در سال ‎ های اخير با توجه به همت و عزم ملی که ايجاد شده به نظر می ‎ رسد اين شکاف کمتر شده ولی هنوز کافی نيست.

دکتر جويباری با تاکيد بر اينکه يکی از ابزارهای پيشرفت علمی پژوهش ‎ های کاربردی است اذعان کرد: ارتقا و پيشرفت دانش منوط به اين است که خودمان توليد دانش داشته باشيم نه اينکه به توليدات علمی ديگران تکيه و آن را بومی ‎ سازی کنيم، گر چه اين موضوع جايگاه خاص خودش را دارد.