02. Appelloop Axel

Plaatsingsdatum: Nov 06, 2019 1:33:28 PM

Dit jaar hebben de deelnemers aan de appelloop van Axel op zaterdag 2 november extra veel kilometers mogen lopen om hun zakje appelen mee huiswaarts te nemen.  Door wegwerkzaamheden was een alternatief parcours uitgetekend waarbij de korte afstand geen 6 km maar 7.9 km werd.  De middenafstand van 11.9 km bleek uiteindelijk 13.6 km te zijn.  En op de langste afstand was men met 19.3 km in plaats van 17 km nog een zucht verwijderd van een halve marathon.

Een meevaller was dat de regen tijdens de wedstrijd uitbleef en het groene parcours rond de golf viel ook in de smaak.   Er was wel een heel felle wind maar gelukkig bood het groen op vele plaatsen voldoende beschutting.

Onder de 177 deelnemers een roedel van 11 wolven.

Daarvan 7 die deelnamen aan de korte afstand die met 83 deelnemers ook de best bezette afstand was.   Als we de uitslag zouden omkeren dan behaalde we 7 top 10-plaatsen.   Kathleen Vande Velde werd 73ste in 52 min 48 sec (8.97 km/h).  Een half minuutje later kwamen Veerle Van Rentergem en Maria Van Belle als 75ste en 76ste over de meet in 53 min 26 sec (8.87 km/h).   Nancy Asselman werd 78ste in 59 min 39 sec (7.94 km/h)  gevolgd door Dominique Van den Daele (79ste in 1h 2 min 15 sec - 7.61 km/h), Rita Van Avermaet (82ste in 1h 10 min 35 sec - 6.71 km/h) en Guy Gaelens (83ste in 1h 11 min 54 sec - 6.6 km/h).

Aan de middenafstand van 13.6 km namen 54 lopers deel.  Hier wel 2 "echte" top 10-plaatsen met op de 6ste plaats Tony Demaret in 56 min 45 sec (14.3 km/h) en op de 9de plaats Paul Haertjens in 59 min 54 sec (13.55 km/h).  Rudy Vande Velde liep eerst een rustig rondje met dochter Kathleen om dan in de 2de ronde wat te versnellen naar een 50ste plaats in 1h 23 min 34 sec (9.72 km/h).

Frank Schoof was de enige wolf onder de 40 deelnemers aan de 19.3 km.  Hij werd 19de in 1h 33 min 42 sec (12.35 km/h).