Wie zijn we?

Historiek van de joggingclub

Joggingclub Moerbeke is ontstaan als joggingclub “Wacht-e-beke” op 1 november 2008. De joggingclub groeide binnen de vroegere atletiekclub A.C.N.S. (Atletiek Club Nieuwe Spikes) die na 30 jaar werking in Wachtebeke beslist heeft in de zomer van 2008 te stoppen.   

Na de verplichte afbraak van de piste en ook het verbod op verlichting van de piste in de winter werd het onmogelijk nog een volwaardige atletiekclub in het leven te houden. Voor een joggingclub is de aanwezigheid van een volwaardige piste met verlichting niet essentieel en dit was de reden om de atletiekclub om te vormen in een joggingclub.

Op 1 januari 2013 zijn we met onze joggingclub verhuisd naar de sportterreinen van Moerbeke en hebben we dan een naamsverandering doorgevoerd. Onze thuisbasis is vanaf dan de sporthal van Moerbeke, 

Vanaf 2023 hebben we onze dienstverlening ook uitgebreid naar wandelen.  Binnen Joggingclub Moerbeke hebben we een community "De Wandelende Wolven".     

Parkeren kan je op de parking naast de nieuwe sporthal van Moerbeke-Waas.  Ingang is via de Moerhofstraat (net naast de fietsroute).  

Ons logo is een wolf. Een aantal jaren terug het Waasland verschillende weken in het nieuws geweest omwille van een wolf die de regio onveilig maakte.  Het verhaal gaat dat de wolf zelfs zou zijn dood geschoten in Wachtebeke of Moerbeke-Waas.  De wolf is echter ook een uitstekend loper en legt per dag gemakkelijk 50 km af.  Afstanden kunnen echter oplopen tot bijna 200 km per dag.  Meestal doet hij dit in groep.  De vergelijking is sprekende…  Ook wij willen in groep de bossen van Wachtebeke en Moerbeke-Waas in de komende jaren onveilig maken! 

Doelstellingen

Joggingclub Moerbeke (ondernemingsnummer  0542.928.497) richt zich tot alle (kandidaat)-lopers  of (kandidaat)-wandelaars ongeacht leeftijd, geslacht of snelheid.  

De regio's die we willen bestrijken gaan van Assenede, Zelzate, St-Kruis-Winkel, Wachtebeke, Zaffelare, Eksaarde en vanzelfsprekend Moerbeke.

We hopen de inwoners van die gemeenten een kans te bieden om in groep te (blijven) lopen of wandelen.

Er is geen minimumleeftijd maar we verwachten van jongere leden wel een zekere graad van autonomie.  Ze moeten in staat zijn met één van de loopgroepen mee te lopen en moeten dit doen met de nodige verantwoordelijkheidszin.  

Bestuur (vanaf december 2023 - goedkeuring op  Algemene Vergadering  van nov. 2023 )

Rudy Vande Velde, voorzitter

Linda Van Gool, secretaris

Jessy Roelandts, penningmeester

Frank Schoof, bestuurslid

Liesbeth Genbrugge, bestuurslid

Kathleen Herman, bestuurslid 

Hans Van Hecke, bestuurslid

Kathleen Plasschaert , bestuurslid

Karina Luyckx, bestuurslid 

Dank aan onze sponsors.  Zonder hen zouden we het niet zo goed kunnen doen...