https://sites.google.com/site/joggingclubmoerbekewaas/verslagen/2019-moerhofloop
 
https://sites.google.com/site/joggingclubmoerbekewaas/verslagen/2019-krekentrail
   Alle info: klik hier!   Alle info: klik hier!   Alle info: klik hier!   Alle info: klik hier!

Een toffe vereniging met leden uit het Meetjesland en het Waasland die trainen in een uitgestrekte landelijke omgeving!


Wil je erbij horen?


Jij kan doorbijten als het moet? Een sportief gevecht tegen jezelf of in groep? 
Weg met die stramme spieren, dat snel zuchten en hijgen, die hoge hartslag, die verwarrende gedachten die je op een rijtje wil zetten!

Op het moment dat jij en niemand anders kiest, ben je weg: truitje, broek en goede schoenen en hops de natuur in.
Die eerste vijf kilometers zijn de eerste kaap die je moet overwinnen, alleen of met een sessie 'start to run'. 

Zwetend maar fier verleg je jouw grenzen, je herontdekt onze groene gemeente, steeds verder en sneller, je doet het gewoon voor jezelf en je haalt krachten uit je sportieve vermoeidheid.

Soms zoek je een vriendengroep om het vol te houden of gewoon voor de afwisseling; in onze joggingclub vind je wel een bende die aan jouw snelheid en afstand aangepast is. 
Na een zuiverende douche praten we bij en stimuleren we elkaar vrijblijvend om deel te nemen aan een jogging in de regio. 
Zo kan je ontdekken hoe het met je competitiegeest gesteld is.

Onze leden (ongeveer 130) zijn tussen de 12 jaar en de 72 jaar. Als je nu nog felgele truitjes ziet met een wolvenkop, weet dan dat je erbij kan horen, als je een echte doorbijter bent natuurlijk...


 Ons rekeningnummer  BE43 7512 0690 6801  algemeen e-mailadres   info@joggingclubmoerbeke.be2017 wedstrijdverslagen

Je wil onze prestaties volgen?

Onze verslaggever kruipt voor jou in zijn pen...

 http://joggingclubmoerbeke.be/2014/uren.gif
We lopen in groepjes, elk volgens haar / zijn eigen kunnen (snelheid en afstand).
Onze trainingen duren ongeveer één uur; op zondag KAN het iets langer duren...
Niemand in onze club is verplicht om deel te nemen aan wedstrijden! Joggen: just voor fun! Bij ons kan het!

Een nuttige tip: wij adviseren onze (kandidaat-) leden om snel degelijke loopschoenen aan te schaffen. In de regio zijn er heel wat professionele winkels waar men U deskundig kan begeleiden. Al te veel blessures bij startende lopers ontstaan door het gebruik van minderwaardige loopschoenen.
Veilig lopen betekent dat we ’s avonds steeds een fluo dragen.
Eet niet overdadig voor de training, maar zorg ook dat de batterijen niet leeg zijn voor aanvang van een training. Een banaan eten kan wonderen doen. (Lees: dit-is-wat-er-met-je-gebeurt-als-je-2-gevlekte-bananen-per-dag-eet-en-dat-een-maand-lang)

Een medisch attest is niet verplichtend bij aansluiting. Toch raden we kandidaat-lopers aan hun lichamelijke geschiktheid te laten controleren bij een arts.
Voorkomen is beter dan genezen!.
 


jcmdirk

Een stukje uit onze nieuwsbrief

Beste wolven,

Eerst en vooral wensen we jullie een deugddoende zomer toe met vele ontspannende vakantieweken of -dagen. Net als vorige jaren blijven de wolven van Joggingclub Moerbeke de ganse zomer door trainen op dinsdag, donderdag en zondag. Je kan bij ons dus steeds terecht voor een ontspannend zenloopje maar evengoed een uitdagende duurloop.

Enkele nieuwsberichten op een rijtje:

1. Onze 6de Moerhofloop met start en aankomst aan de sporthal van Moerbeke-Waas vindt plaats op vrijdagavond 16 augustus.   Je kan je reeds inschrijven via onze website via de webpagina van de Moerhofloop. Op die webpagina kun je ook alle praktische info van deze loop terugvinden. Net als vorig jaar is inschrijven voor de Moerhofloop gratis voor onze leden.   

2. Onze 4de Pereboomse Krekentrail vindt plaats op zondag 6 oktober met start en aankomst aan loodsen Tollenaere op de Pereboom (parking via Baggaart Noord = parallelweg noord).  Ook hiervoor kan je reeds inschrijven.   Leden betalen het gewone inschrijvingstarief maar krijgen een dubbele attentie.   Meer info en inschrijven via : https://sites.google.com/site/joggingclubmoerbekewaas/verslagen/2019-krekentrail 

3. Geen organisatie zonder vrijwilligers.  Voor zowel de Moerhofloop als de Pereboomse Krekentrail zoeken we jaarlijks vrijwilligers die ons willen helpen voor, tijdens en na de loop (parcours uitpijlen, daginschrijvingen, bevoorrading, voorfietsen, bedeling attenties, catering...).   Ook wie wil lopen kan helpen.  We houden hiermee rekening en zetten je in voor een taak waarbij je vrijgesteld bent tijdens de loop.  Interesse om mee te helpen ?    Geef me een seintje via mail of voeg uw naam toe aan het vrijwilligersblad in het clublokaal.  Graag erbij vermelden indien je wil helpen maar ook lopen. 
Je kan ons ook helpen door publiciteit te voeren voor onze lopen.  Bvb. door het delen van het evenement op facebook of flyers uit te delen, ...   In het clublokaal zijn flyers ter beschikking.  In bijlage ook de elektronische versie van die flyers.   Op de facebookpagina van Joggingclub Moerbeke kun je de evenementen terugvinden om te delen. 

4. Lopen op verplaatsing: hou alvast zondag 25 augustus vrij in jullie agenda. Dan lopen we op verplaatsing in de Koewacht op het prachtige traject van onze Pereboomse Krekentrail en net als vorig jaar zorgen we voor diverse afstanden (vanaf 5 km,...) en snelheden (ook wandelen). Meer gedetailleerde informatie volgt in onze volgende nieuwstelex.  

5. Clubuitstap: een grootschalige clubuitstap plannen we niet maar we zouden graag toch zoveel mogelijk wolven warm maken voor de Brabant Wal Trail op zaterdag 16 november in Bergen op Zoom. In minder dan 45 minuutjes staan we aan de start en aankomst van deze prachtige natuurtrail en je kan er wandelen of traillopen met keuze tussen heel wat afstanden startende van 15 km tot 100 km. Het idee is dat iedereen zichzelf inschrijft voor de trail en dat we in de loop van oktober / begin november afspraken maken om te carpoolen. Wie enkel wil wandelen, moet zich niet inschrijven voor de trail maar kan uiteraard ook mee carpoolen.   's Avonds zouden we, voor wie dat wil, ook nog iets kleins gaan eten maar dat zouden we doen in de buurt van Moerbeke-Waas.   Meer info :  https://www.facebook.com/debrabantsewaltrail 

6. Clubfeest:  het clubfeest 2019 zal terug doorgaan in het Buurthuis op de Kruisstraat.  Afspraak op zaterdagavond 30 november.  Hou de datum alvast vrij in jullie agenda! 

7. Whatsapp :  we gaan onze 4 whatsapp-groepen terugbrengen tot 2 groepen.   De whatsapp van de S2R, de wandelende wolven en de yellow runners overlappen elkaar en smelten samen in één groep genaamd JCM Yellow runners. Soms wil eens iemand voorstellen om te wandelen ipv te lopen. Daarnaast blijft er ook nog een Whatsapp algemeen voor de overige communicatie zoals berichten van de club , weetjes, wedstrijdafspraken, trainingsafspraken,....  

8. Big battle:  dit jaar willen we terug deelnemen met een team aan dit evenement op zaterdag 24 augustus.   Een team bevat 8 à 10 deelnemers en de proeven zijn heel divers en leuk.   Interesse om deel te nemen? Geef je naam door aan Hedwig Van Beveren (mail: hedwig.vanbeveren@live.be ) of voeg je naam toe aan het Big Battle-blad in het clublokaal.  Graag je interesse meedelen tegen uiterlijk 18 juli. Onze inschrijving dient immers te gebeuren op uiterlijk 21 juli. De inschrijvingskost wordt gedragen voor de club.  
Meer info over de big battle: http://www.moerbeke.be/website/6735-www 

9. Wedstrijdkalender:  wekelijks zijn tal van wolven actief op diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Meestal zijn dit recreatieve wedstrijden waar iedereen, dus ook S2R-ers, kunnen aan deelnemen. Op onze website vullen we de wedstrijden in de regio om de 3 maanden (zie kalender) en voegen we nadien ook een verslagje toe (zie wedstrijdverslagen). 

10. Nog wat praktische info: wie zijn kledijbudget van 15 euro nog niet heeft opgenomen kan dat nog steeds doen.  Spreek gewoon één van onze bestuursleden aan. Idem met mutualiteitspapieren waarmee je een deel van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Geef het af aan een bestuurslid en we vullen het onmiddellijk in.  

11. Praktische tips om onze trainingen prettig te houden: we splitsen ons steeds op in diverse loopgroepen opgedeeld naar afstand en snelheid. Maar ook binnen bepaalde groepen kunnen er nog verschillen zijn. De filosofie is dat we nooit iemand achterlaten. In dat gevallen lussen we om te hergroeperen of spreken we eventueel af om de groep in 2 te splitsen. Desnoods matigen we onze snelheid om de roedel samen te houden. Graag deze regels ook deze zomer, wanneer het soms wat kalmer is op de trainingen, te respecteren.  

Met sportieve groeten!

Namens Joggingclub Moerbeke vzw
Rudy Vande veldeDe start van onze jaarlijkse Wolvenjogging te Wachtebeke!


Dank aan onze sponsors 2019.  Zonder hen zouden we het niet zo goed kunnen doen...

 
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2019/sponsors/2019johny.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2019/sponsors/2019dezeeuw.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2019/sponsors/2019trakks.jpg
 
http://www.joggingclubmoerbeke.be/2019/sponsors/2019marc.jpg

http://www.joggingclubmoerbeke.be/2019/sponsors/2019affichesponsorsmini.jpg

Alle adressen van onze sponsors: klik hier!