Kutak nepreciznog pera: Sprintanje po Varaždinu

Zadnji vikend rujna mjeseca sadržavao je dvije utrke na kojima su sudjelovali članovi OK Japetića. Prva, betonska, trčala se gradom Varaždinom, na istočnoj strani grada. Bila je čak i karantena! Druga je u drugom članku. Još smješnijem od ovog.

Popodnevni termin utrke počeo je već oko podneva izborom varijante kako proći prometnu prepreku zvanu Zagreb, a da bi se došlo do starta. Neovisno o izboru, svi auto timovi su na mjesto okupljanja stigli u isto vrijeme. Najbrži su obavili i šoping prije dolaska. Start utrke je bio u 15 sati, većini poslije ručka. Što se, na kraju, vidjelo i u rezultatima. Prema kojima bi se moglo zaključiti da članovi OK Japetića malo jedu. Dok se u ostalim klubovima za ručkom bakanali.

Lagani kao perce, s tankim, ali efektivnim ručkom i pobjedničkim apetitom bili su, dobnim redom dječaci Borna Kuzmanić, treći u M16, Filip Cvetković, drugi u M20, Edi Ocvirk prvi, a Franjo Budi treći u M35. U istoj kategorije, Pongrac i Kosić nemaju medalju. Jedan od njih nije ručao, ali ima zalihu... Obojica nisu zadnji. Ni predzadnji. Patrick je u M12 "malo pogriješio". Da nije, bio bi peti. I potvrdio status kluba - iz OK Japetić u Varaždinu nitko nije bio zadnji. Ni predzadnji.

Jasno je da u najjačoj kategoriji, M21, na postolju bude Matija Razum. Kao prvi. Jer je mršav. Najmršaviji. Strašno. Što je dobro. Jer takav može trčati. I u sprintu dominirati sa skoro i zamalo 3 minute ispred drugoplasiranog trkača iz jednog drugog kluba o kojem nek pišu njegovi suborci.

Kategorija Ž, za žene, gdje neću spominjati jelo i kilažu, a nekmoli dob jer sam old school bontonac, bila je plodna za Japetićanke. Na trenutnu žalost nemamo ženskog podmladka u klubu, tko je bio, ušao je u pubertet i ima druge prioritete. Možda se, kad uđu u krizu srednjih godina, kao što je to učinio autor ovog članka, vrate sportu.

No, u ključnim kategorijama, članice metu konkurenciju. U Ž35 (gdje kategorija ne mora odgovarati dobi natjecatelja, ali budimo pristojni...) Danijela Popović Budi je u kućnu vitrinu odnijela srebro, a Ivana Kuzmanić zaostala samo 5 minuta za pobjednicom. I s tim rezultatom nije ni blizu da bude zadnja.

U Ž21 Mirja Pavić je prva, a Nola Jandrečić treća. Jesmo li uopće sumnjali? No, to je već bio pravi sport jer Mirja ima samo plus 5 sekundi ispred srebrne Orlićeve!

Sumarno, Japetićancima se isplatio izlet u Varaždin. Pobrala se hrpa pleha i sprinterska konkurencija postavila na svoje mjesto. Za sportske analitičare i pisce sportskih almanaha, rezultati su OVDJE. A TU su prolazi, za ekipu sa OCD-om.