Fotka: Jan Hovorka

Hao Yun!

Dne u nedjelju, šarenolisnog mjeseca 2018. trčali smo u Blatu. A bilo je suho.

Supružnici Gobec su i za ovu godinu nacrtali uzsavsku kartu, žutu k'o limun, ali za razliku od prošle, nisu morali docrtavati maglu. Vidite to na ovim slikama MaksiMirke. A i na ovim organizatorskim.

Ok Japetić je bio u nerazumnom sastavu, što se pokazuje svima ostalima isplativo. U M21, bez Japetića mogao je pobijediti bilo tko pa su tako i učinili. No bilo bi zanimljivo vidjeti dvoboj Razuma i Delića. Jednom. Ako se Matija vrati iz Azije. A Delić do tada ne pređe u Pongracovu kategoriju. Ivana Pongraca.

Zato u Ž21 Mirji nitko ništa nije mogao. Jedina Japetićanka u kategoriji stala je na vrh postolja gdje joj je i mjesto. Razlika u visini između prve i druge bila je sedam minuta.

M35 nije postojao pa su se midlajfkrajseri okupili u M40. Nedjelja je bila Franjin dan. Zaiskrio je na prvom mjestu, a Kosić je krasno definirao pojam mediokriteta.

Japetićka djeca su lijepo jurcala Blatnim livadama. Vid Hovorka se smjestio drugi, međ dva Vihoraša, a slijedio ih je Patrick za vremensku sitnicu. Borna je u M18(!) završio četvrti, ali kad si u toj kategoriji sa dvanaest godina onda možeš popiti pivu.

Na kraju, predklimakterijska kategorija Ž40. Ivana je prva jer nije bilo kontrola po grmlju, a Danijela je nevjerovatno mirno prihvatila zaostatak od 3 sekunde za trećom. No, sigurno je već netko fasovao naknadno.

Rezultati su u ovom PDF-u, a ima i prolaza.

Toliko sa karte "Sveučilišna bolnica Zagreb" sa pripadajućim livadnim sustavom. Vrlo tečna utrka, azimutskog karaktera i tko je mogao trčati na kraju je pobijedio. Vihor je pružio priliku za dokazivanje i narodu koji do sada nije imao priliku ili volju za orijentacijskim trčanjem dodatkom "Beat the Challenge". Šteta je što nismo uspjeli dovući i koju Samoborku ili Samoborca. Sigurno bi pobrali fluorescentnu šalicu.

U zadnjem izvješću koje će moći pročitati na interwebu, jer u Kini je intrapartijska veza malo drugačija, OK Japetić želi svom predsjedniku sretan put, tanak proljev i sjajan trk na PWT China touru. Jedva čekamo njegovo iscrpno izvješće. Hao yun*, Matija!

* starokineski za: "Bu dala ti mama za sladoled?!"