2015

E/F HUMLEPARKEN BLOK VIL

Referat af ordinær generalforsamling

Ar 2015, onsdag den 18. marts kl. 19.00, afholdtes ordinær generalforsamling i E/F Humleparken Blok Vil i fælleslokalet, Teglgårdsvej 531 A, 3050 Humlebæk.

Dagsordenen var følgende:

1. Valg af dirigent

2. Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år

3. Forelæggelse af årsregnskab for 2014 til godkendelse

4. Forelæggelse af budget 2015 til godkendelse

5. Valg af medlemmer til bestyrelsen

6. Valg af 2 suppleanter for bestyrelsen

7. Valg af revisor og revisorsuppleant

8. Behandling af indkomne forslag:

A. Bestyrelsens forslag til ændring af arbejdsdage.

9. Eventuelt

Mødt/repræsenteret var 13 ejerlejlighedsejere af i alt 32 mulige.

Ad 1: Formanden, Lone Holmberg, bød velkommen til generalforsamlingen og foreslog som dirigent advokat Camilla Kisling, der blev valgt.

Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

Ad 2: Lone Holmberg aflagde følgende beretning:

Beretningen er, som de seneste år, nedskrevet og vil blive indsat i referatet fra generalforsamlingen. Den kan derudover også læses på vores hjemmeside.

Søren Kierkegaard fastslog, at livet forstås baglæns, men leves forlæns.

Da vi forlod dette lokale efter sidste generalforsamling, var vi temmelig sikre på, at vi var godt med, når det gjaldt vedligeholdelse af blokken, at vi havde styr på, hvilke udgifter, der pludselig kunne dukke op. Vi havde jeres opbakning til at bruge penge på bedene og indgangspartierne, vi skulle tage fat på arbejdet med vedtægterne, og der skulle gøres noget ved vores legeplads og meget mere. Vi forventede ikke nogen store overraskelser. Men vi må konstatere, at det ikke altid er nemt at spå om fremtiden.

Samtidigt med at murerne skulle lave trinene, skulle de også sørge for at lave fugebåndene. Oppe i højden ved opgang 517 kunne de se, at skalmuren lænede sig faretruende ud mod parkerings pladsen. Noget tyder på, at det allerede var kendt ved sidste renovering. Desværre kan vi, som sædvanlig, ikke gå tilbage i arkiverne og se, hvad der blev besluttet, eller hvilke planer den daværende bestyrelse havde.

Kort fortalt, så var hældningen ikke til at ignorere. Med de sidste års voldsomme storme og orkaner i tankerne, kunne vi ikke risikere, at muren kom ned af sig selv. Tanken om mursten, der væltede ned fra tredje sals højde, ned over de parkerede biler, eller værre endnu, ned over en fodgænger, var afgørende - der skulle gøres noget.

Hele projektet blev noget mere kompliceret og dyrere end først antaget. Da murerne begyndte at pille i stenene, fandt de, at den hvide betonbjælke delvist hvilede på skalmuren, og ikke alene på jernspær som den skulle. Muren holdt bjælken oppe og bjælken holdt på muren. Derfor havde vi stillads oppe i lang tid, og derfor kom det til at koste over 240.000 kr. Vi kunne ikke længere nøjes med at reparere det øverste af muren, hvor den hældede ud, vi skulle finde en løsning, hvor vi fik bjælken sat fast.

Det viste sig også, at den fejl i konstruktionen, der fik muren til at hælde udad, var gennemgående. Desuden var der ikke ordentlig isolering. / stedet for en halvfærdig løsning, hvor vi måske skulle reparere igen inden for få år, blev vi enige om at lave en helt ny skalmur og benytte chancen til at få isoleret hulrummet mellem sten og beton. Vi håber, at beboerne i de fire lejligheder kan mærke en forskel.

Vi tør godt spå, at vi kommer til at lave en ny skalmur med isolering i 523-enden, men vi kan forhåbentligt gøre det planlagt, billigere og inden for få år, når vi har sparet op. Heldigvis blev problemet opdaget så tidligt på året, at vi kunne slå den økonomiske bremse i. Vi kunne tage de penge, der var sat af til vores terrasser, og vi havde vores henlæggelser til facade med mere at trække på.

Terrasserne ved stuelejlighederne har fået lov til at vente nogle år. De er nu nogle steder i så ringe stand, at de bare skal laves. Vi har fået spulet drænet, der løber lige ved terrasserne, og når det bliver lunt nok - når nattefrosten er væk - går murerne i gang. De skulle gerne være færdige i tide til en dejlig lang sommer. De berørte lejligheder har fået et brev med flere praktiske oplysninger og detaljer, og vi sørger for, at alle andre bliver holdt informeret i vores nyhedsbreve.

En del af de opgaver, vi havde planlagt for året, blev nedprioriteret af tidsnød. Vi skulle have fulgt mere op på jeres maling af træet på altaner og terrasser. Der var nogle af jer, der greb chancen og fik malet, men langt de fleste reagerede slet ikke. I år skal det gøres. Vi skal ikke bruge 300.000 kr på lappeløsninger igen. De penge kan vi meget bedre bruge til langsigtede forbedringer. For nogle år siden indhentede vi tilbud på renovering af vindue og endevæg i stuerne. Dengang lød tilbudene på mellem 1,5 og 2 millioner.

En anden opgave var et eftersyn og servicetjek af vores vedtægter. Vi har fået nogle rigtigt gode input og tager fat på opgaven i år. Vi skal have rettet vedtægterne til, så de passer til dette århund rede. Vi skal have vendt vores ønsker og spørgsmål med vores rådgivere hos Advodan.

De sidste år har afsløret, at vi også skal prøve at sikre, at ejerne af udlejede lejligheder ved, hvor fælderne er. Der er allerede en paragraf i vedtægterne, der kræver, at lejekontrakter skal godkendes af bestyrelsen, men vi har ikke håndhævet dette, da vi er gået udfra, at alle tænker i godt naboskab - og i at bevare den værdi, vores boliger har eller burde have.

Står liden situation, at / skal fremleje, så tag en snak med os. Vi har efterhånden set og hørt lidt af hvert fra medlemmer af ejerforeningen, der har gjort deres erfaringer mht udlejning. Hent hjælp til lejekontrakten hos en advokat. Det kan have stor betydning for et salg, at / har den rigtige kontrakt.

Med i indkaldelsen til generalforsamlingen har / fået vores forslag til ændring af spillereglerne for arbejdsdagene. Vi har brug for at gøre det nemmere at administrere og at deltage. Vi har hørt fra nogle af jer, at I gerne vil deltage, men at datoerne falder sammen med arbejde, familie, arrangementer osv. På denne måde skulle alle have en bedre chance for at deltage. Årets opgaver bliver at pusle og pleje om vores 2000 nye planter i bedene, at få gjort rent i opgangene og i kældrene. En ny solplads, nye cykelstativer, mere legeplads, blomster og krukker, en muret grill og meget mere, hvis vi kan nå det.

Vi har fået mange roser og positive henvendelser fra bestyrelser og beboere i de andre blokke. Vi er blevet spurgt, om vi vil gentage vores succes på havesiden af vores blok. Vi skal have kaffemøder med beboerne og bestyrelserne, men vi har på forhånd sagt fra, når det gælder at deltage i at bygge endnu et legetårn. Vi vil ikke bede jer om at bruge så mange timer een gang til. Men som minimum deltager bestyrelsen for at have lidt indflydelse på planerne.

Vi tror, at vores indsats har været med til at åbne Blokejerforeningens øjne for nødvendigheden af at komme i gang med en fornyelse af de grønne områder. De var allerede opmærksomme på om rådets nedslidte udseende. Derfor er der sat penge af, så alle de grønne områder kan få nye bor de, bænke, legeredskaber samt få ryddet op i krattet. Arbejdet og planlægningen skal klares af de beboere og bestyrelser, der deler områderne. Vi vil nok se, at nogle steder sker der ikke rigtigt 10 noget, men selv små ændringer pynter og lægger pres på vores naboer i hele Humleparken.

Blok 7 har nu vores egen repræsentant i Blokejerforeningens bestyrelse. Kim Wentzel blev valgt ind i bestyrelsen efter et par år som meget aktiv suppleant. Kim kommer på hårdt arbejde, mer? sådan kender vi jo Kim. Vi bakker fuldt ud op og hjælper, hvor vi kan, så Kim og resten af bestyrel sen i Blokejerforeningen mærker, at vi gerne vil give Humleparken et tiltrængt løft. At vi ser de mange muligheder, der ligger i et tættere samarbejde mellem blokkene, mellem bestyrelserne og Blokejerforeningen.

Bestyrelsen har i årets løb snakket om flere forskellige måder, vi kan gøre livet lidt nemmere og blokken lidt mere attraktiv i forbindelse med køb og salg. Vi har hørt og læst om forskellige løsninger på f.eks. varme- vand- og el-aflæsning. Vi har sat os for at finde flere muligheder og få fakta frem. Men allerede nu kan vi se en økonomisk fordel i at samarbejde med flere eller alle blokke i Humleparken

Vores blok har nået den alder, hvor det ikke længere bare er småreparationer, der skal til. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu begynder at lave en ønskeseddel og kigger på løsninger. Vi har væ ret rundt i blokkene og set på de løsninger andre har valgt mht belysning, gulvbelægning og for bedring af akustik i opgangene. Vi har allerede bedt om tilbud på fornyelse eller levetidsforlængel se af vores faldstammer. Vi håber, at vi kan fremlægge vores ønskeliste på næste generalforsamling, og at / vil deltage i arbejdet med at finde de rigtige løsninger.

Endelig håber vi, at 2015 bliver et roligt år med mange sjove oplevelser og hyggelige sammenkomster på plænerne.

De fremmødte fandt at julebelysningen havde været meget hyggelig og bestyrelsen ville sørge for en løsning vedrørende ledningsføringen til den fremtidige julebelysning.


Camilla Kisling redegjorde for, at der er indhentet tilbud fra Nordea om omlægning af grundkøbslån -- lånetilbuddet var kommet samme eftermiddag. Tanken er, at foreningen bliver indkaldt til ekstra ordinær generalforsamling, hvor låneomlægningen kan blive besluttet. Lige nu ser det ud til, at forslaget vil være, at lægge realkreditlänet om et 2% 130 årigt fastforrentet lån med en ny afdragsfri periode på 10 år. Renten på banklånet sænkes og ydelsesbesparelsen skal anvendes til at afdrage på banklånet.

Efter besvarelse af enkelte spørgsmål konstaterede dirigenten, at beretningen var taget til efterretning.

Ad 3: Camilla Kisling gennemgik regnskabet i hovedtræk. Underskuddet, kr. 1.908,89 foreslås af bestyrelsen overført og fratrukket foreningens kapitalkonto. 1 2014 er der til beplantning mv. anvendt kr. 171.700,00 og efter yderligere fradrag for indkøbt boremaskine og årets underskud er foreningens kapitalkonto ved udgangen af 2014 negativ med kr. 1.799,78.

Foreningen har til fremtidig vedligeholdelse generelt henlagt kr. 823.995,61 og til specifikke arbej der, kr. 149.960,00, hvilket er tilfredsstillende.

John Kusz kunne ikke få renteopgørelsen til at stemme og Camilla Kisling lovede at sende en mail til John Kusz, hvori han kan se beregningen for hans lejlighed.

På forespørgsel ville Camilla Kisling i referatet angive til hvilken kurs foreningens fastforrentede i jyske Bank kan indfries og det kan oplyses, at foreningens lån i Jyske Bank pt. kan indfries tif kurs 123,98.

Dirigenten konstaterede, at regnskabet var enstemmigt godkendt.

Ad 4: Camilla Kisling gennemgik budgettet i hovedtræk og oplyste, at bestyrelsen foreslog de samlede fællesudgifter fastsat uændret til kr. 1.147.250,00, hvoraf kr. 90.000,00 henlægges til fremtidig vedligeholdelse. Hertil skal lægges udgifter grundkøbslån for de ejere, der fortsat deltager i lånene.

Dirigenten konstaterede, at budgettet var enstemmigt godkendt.

Ad 5: Dirigenten konstaterede, at Lone Holmberg, Danny Sand Melgaard og Kim Wentzel Oxenlund var genvalgt til bestyrelsen.

Der var stor ros til bestyrelsen og de fremmødte ejere udtrykte glæde over, at bestyrelsen er aktiv og gør det særdeles godt.

Ad 6: Dirigenten konstaterede, at Tonny Vind Rasmussen og Ulla Mogensen var genvalgt som supplean ter.

Ad 7: Dirigenten konstaterede, at Axel Duelund var genvalgt som revisor og at Erdinc Ünsün var gen valgt som revisorsuppleant.

Ad 8: På baggrund af erfaringer fra arbejdsdage stillede bestyrelsen forslag om ændring af arbejdsdage, således at foreningen fastlægger 6 arbejdsdage årligt, hvoraf ejerne, efter eget valg, er forpligtet til at møde op til de 3 af arbejdsdagene. Baggrunden for forslaget var, at bestyrelsen finder det svært at administrere, når nogen, der ikke har kunnet deltage i arbejdsdage ønsker en opgave. Det vanskelige er at kontrollere om en ønsket opgave er udført og der kan også være tvivl om indholdet af opgaven.

Konsekvensen af forslaget er, at hvis en ejer deltager i 3 af de planlagte arbejdsdage tilbagebeta les det opkrævede beløb, stort kr. 900,00 årligt.

Efter en kort drøftelse konstaterede dirigenten, at forslaget var enstemmigt godkendt.

Arbejdsdagene i 2015 er: 12/4, 10/5, 7/6, 9/8, 13/9 og 11/10.

I år skal vi have peppet den gamle del af legetårnet op. Vi skal anlægge en solplads mere. Vi skal lave nye cykelstativer, der også kan bruges til cykler med brede dæk. Vi skal have gjort rent i op gange og kældre. Vi skal have plantet mange blomster i vores krukker. Vi skal samle nye borde og bænke. Vi skal pleje og passe vores nye bede. I september og oktober gør vi klar til efterår og vin ter. Og meget meget mere.

Ad 9: På forespørgsel fra John Kusz oplyste Danny Sand Melgaard, at utæt fugebånd er tætnet.

På forespørgsel fra John Kusz blev det oplyst, at det er nødvendigt at renovere terrasser, da de smuldrer og er undermineret. I den forbindelse bliver rækværk delvist nedtaget og opsat igen efter endt arbejde.

Således passeret.

Som dirigent: Camilla Kisling