moeilijke herinneringen

moeilijke herinneringen zijn die momenten waaraan je denkt waarin je geen controle had over de dingen en waarbij je zelf even niet wist wat je moest of wat je kon doen om uit de situatie te komen.

Stel je voor, .. je hebt geen geld, maar moet nog 1 maand eten en je huur betalen en hebt ook even geen werk... 
Dat is moeilijk.

En stel je voor,... je hebt een relatie met iemand die aan de drank of drugs is en je probeert diegene te vertellen dat het niet meer gaat.
Dat is ook moeilijk.

Maar stel je eens voor ... je komt iemand tegen en die verteld je allerlei verhalen over hoe moeilijk die persoon het heeft en hoe moeilijk het leven is voor zijn of haar familie, armoede, gescheiden, honger, geen huis, geen geld, geen mogelijkheid om naar een dokter te gaan, maar wel ziek en zwak en misselijk en enzovoort enzovoort.
Ja dat is pas echt moeilijk.

Maar wat doe je ermee?

Want moeilijk of niet ... je moet toch een oplossing kunnen vinden.

Hoe moeilijk het leven  ook lijkt, door te vertellen over je situatie en door te luisteren naar elkaars problemen kunnen de moeilijke herinneringen veranderen in oplossingen en momenten van vroeger die lastig waren maar zeker niet te moeilijk!

Samen lossen we het op,.. tenminste .. dat hopen we !
Maar waar beginnen we?
Praten, Luisteren en vooral open en eerlijk zijn over onze moeilijke herinneringen. Dus vertel gerust jouw moeilijke momenten.

Comments