Rosa d'Or

20/06/2021 Miquel Valentí Juanhuix

Pocs dies abans de la celebració del nostre aplec, les companyes i companys de Floricel em fan saber que m’entregaran la Rosa d’Or 2021, en el benentès que a Joan Domènech també li lliuraran aquest guardó, que correspon a l’any 2020, ja que no es va poder dur a terme par causa de la pandèmia.

La meva sorpresa és gran, d’incredulitat, ja que no m’en creia mereixedor. Un cop explicat tot aquest procés i veient que ja ho tenien tot preparat, no puc fer menys que agrair-los la seva generositat i donar-los les gràcies.


21/06/2020 Joan Domènech i Moner

En Joan Domènech ha treballat intensament en diversos camps per la sardana i la cultura catalana. Del llarg currículum que posseeix ressaltarem:

Haver impulsat "la sardana a l'escola en horari lectiu", primer a nivell local des de l'Ajuntament de Lloret de Mar i posteriorment a nivell de comarques gironines, des de la Diputació dde Girona i des dels SS.TT. de Cultura de la Generalitat.

Com historiador i escriptor, amb diverses obres premiades, ha estat l'autor dels llibres 25 anys junts (1995) i 50 anys d'aplecs gironins (2020), història de l'Agrupació d'Aplecs sardanistes de les comarques gironines, amb motiu del 25è i 50è aniversaris, respectivament, de l'entitat.

16/06/2019 Joan Morros i Jansà

Joan Morros va entrar a ballar a la colla Dansaires del Penedès amb 17 anys i amb 22 se'n va convertir en cap de colla. En fa ja 50, el que el converteix en un dels més antics en actiu. A més a més, és el president de la Territorial de les Comarques Tarragonines de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), el que el converteix també automàticament en vicepresident d'aquesta federació. L'any 1973 va impulsar i crear el Foment Sardanista Vendrellenc, entitat de la qual avui dia encara n'és president. També va impulsar el concurs de colles, que és l'esdeveniment més antic continuat de la Fira, a l'octubre. Igualmente, va ser l'ideòleg perquè el Vendrell fos Ciutat Pubilla, objectiu aconseguit el 2002, o per celebrar el centenari de l'arribada de la sardana al Vendrell, el 2007. I encara cal reconèixer-li la tasca per celebrar ballades al Vendrell al juliol i a l'agost amb animació, o un programa sardanista a la ràdio local que també s'emet per diverses emissores del Baix Penedès i comarques veïnes, i, fins i tot, per una de l'Alguer. El 2009 va iniciar l'Aplec de Coma-Ruga i el 2012 va convertir la cobla Ressò en la cobla Ressò dels Dansaires del Penedès per oferir espectacles de música i dansa arreu amb la colla.

17/06/2018 Francesc Fonalledas i Capdevila

Neix a Tossa de Mar el 2 de setembre de 1969. La seva passió per la sardana li ve de ben petit quan es quedava palplantat davant les cobles escoltant i destriant els sons de cada un dels instruments i tornant-los a relligar per descobrir què hi ha més enllà de la música que sentim tots els altres sardanistes. Li agrada molt ballar i gaudeix ballant i saltant amb una bona colla d'amics però encara li agrada més escoltar allò que balla, una bona sardana interpretada per una bona cobla.

Rosa d'Or — Llista de guardonats