El racó dels artistes

Pintors, escultors, fotògrafs, ...aquí teniu un espai per dir-hi la vostra. Podeu enviar-nos informació de la vostra obra i la publicarem. Coneixeu artistes que hagin treballat la sardana en la seva obra? Feu-nos-ho saber: Contacta.

Tomàs Vilà (pintor)

Voleu visitar el Blog d'en Tomàs Vilà? Aquí teniu l'enllaç: Tomàs Vilà

Em dic Tomàs Vilà, vaig néixer i visc al mas Moner de la Cellera de Ter (Girona) des del 1952 i porto més de 33 anys a l’art de la pintura com a professional.

Com tots sabeu, poca cosa queda per inventar en aquest món. No obstant, sí que és veritat que cada artista aporta a l’art el seu tarannà, manera de ser, personalitat, és a dir, “estil propi”.

El fet de que la meva pintura sigui molt clàssica, figurativa, o com vulgueu dir-li, no m’eximeix en el fet de descobrir nous camins per tal de trobar aquelles petites coses que fan que un artista sigui únic. Potser no arribaré a ser mai un Dalí o un Picasso, però si que tinc molts seguidors que admiren, copien, col•leccionen i inverteixen en la meva pintura. Aquest fet m’omple com a pintor i em dóna ànims a seguir plasmant les meves idees sobre la tela.

El meu objectiu com a pintor no és cercar noves tècniques ni aconseguir grans proeses. A través de les meves obres vull transmetre alegria, vida, felicitat i tranquil•litat perquè l’espectador s’hi trobi identificat malgrat el pas del temps i generacions.

Dono gràcies a la pintura, doncs ella m’ha permès conèixer molta gent, ser amic o tenir relació amb els personatges de més renom i donar a conèixer el meu país arreu del món, sense necessitat de traduccions ja que la pintura és un art internacional.

Alegries i tristeses són com les ones del mar: cada vegada que vénen, cada vegada se’n van...

Aquestes, han estat essencials per donar un tomb en la meva manera de pensar i viure. Crec que el més important qui hi ha en aquest món és la “vida i l’amistat”.

La meva signatura, la V de vida, és llarga i ascendent i la A d’amistat, també allargada i continuada.

M’agradaria que el meu cognom VILÀ fossin el reflex de:

VIURE INTENSAMENT L’AMISTAT

(Text extret del seu blog)


JOLI, Joan Huertas Juncosa (pintor)

Estem pendents d'autorització per penjar més informació i obres d'en Joli.

Mentre, podeu buscar per internet la seva obra "la sardana"

Aquí teniu un enllaç : http://joli.artelista.com/


Josep Maria Casadevall (pintor)

En Josep Maria ens ha fet arribar les seves obres en relació a la sardana.

També ens ha comentat que aquestes pintures estan a la venda a un preu molt interessant. Si algú està interessat en adquirir-les s'ha de posar en contacte amb ell a la seva pàgina web:

JOSEP MARIA CASADEVALL ORTIZ

Aquestes és la seva obra relacionada amb la sardana:

Rosa Agenjo (pintora) Laietànies

La Rosa Agenjo ens ha fet arribar informació del seu quadre :

Homenatge a la sardana, una dansa per la pau.

Podeu trobar més quadres d'aquesta pintora a : ROSA AGENJO

La Rosa ens ha fet arribar un enllaç molt interessant del CERCLE CATALÀ D'HISTÒRIA on en Jordi Salat ha escrit l'article: LAIETÀNIES.(pdf)

Aquí en teniu uns petits retalls:

La Fundació Universal de la Sardana, creada l'any 1992 amb l'objectiu primordial de difondre la dansa nacional de Catalunya a tot el món com a vehicle per expressar la pau i la solidaritat entre els pobles, li va encarregar un quadre l'any 2004 amb el lema de La sardana que aquest any 2005 s´exposarà al Museu Municipal de Sant Feliu de Guíxols , a la terra de l'admirat músic Juli Garreta i lloc de molt bons sardanistes...

La Fundació Universal de la Sardana, nascuda amb ocasió dels Jocs Olímpics de Barcelona, ha estat present a tots els jocs olímpics des de la seva creació: Barcelona 92, Atlanta 96, Sidney 2000 i Atenes 2004, coincidint amb l’esperit de pau i solidaritat dels jocs. Ara s’estan preparant els actes de Pequín de 2008. Té una comissió d'honor amb personalitats conegudes arreu del món, que han trobat molt positiva aquesta idea.

Molts artistes han quedat impressionats pel valor de la sardana. Personalitats com Casals, Strauss, Stravinsky, Schweitzer, Thomas Mann, Monsalvatge o pintors com Picasso, Sert, Mir, Dalí, Miró, Casas o Tàpies l'han lloada o l'han expressada en les seves pintures.

Volem fer conèixer el propòsit de la Fundació, que es resumeix en aquesta frase: "la Sardana, una dansa per al món"....

També una valoració de la seva obra:

Conxita Oliver, membre de l'Associació Catalana de Crítics d'Art, ha dit de l'obra de la Rosa Agenjo (Diari Avui)

/...

Damunt d'uns espais arrauxadament tractats, a base de traços exuberants i de potents cops de pinzell, situa una figura femenina que, si anteriorment estava connectada amb el simbolisme europeu, amb les deesses de la filosofia hindú o amb figures mitològiques quant a la recreació de ficcions culturals, en l'obra recent evoca l'estereotip una dona que ha esdevingut un símbol universal.

.../

D'ella s'ha dit, també, que és una artista que sap escoltar el seu cos i escoltar la natura, interpretant amb harmonia, participant activament en aquesta mena d’orquestra de formes i colors moguda per aquella substància que persisteix en la memòria al llarg dels segles fent-se i desfent-se en milers de combinacions de formes, sentiments, emocions, pensaments, intuïcions , sons i colors...

Us recomanem altre cop la lectura de l'artícle complert que també podeu trobar a la pàgina web del Centre Català d'Història:

Laietànies : Article d'en Jordi Salat

Pindàriques - Rosa AgenjoInauguració dijous 15 d’abril a les 19.30h Exposició del 15 d’abril al 25 de maig del 2010 Galeria ART Centre, Provença 253 - 08008 Barcelona

"Una vegada més, la pintora Rosa Agenjo, doctora en Belles Arts i Professora Titular de Pintura en la Universitat de Barcelona, ens sorprèn, dins la galeria “Art Centre”, amb una original exposició titulada “PINDÀRIQUES”.Mostra una sèrie de pintures, on l’artista fa realitat el somni de Santiago Rossinyol, ja que converteix les seves pintures en un museu viu destinat “als que cerquen les delicadeses de l’ànima”. Unes delicadeses, en les quals es barreja, de forma equilibrada i magistral, la llum i el color. En la seva recerca “identitària” , Rosa Agenjo trasllada el seu estudi de pintora al camp obert d’Alella, per tastar en les seves composicions rústiques, en les seves sardanes, la visió equilibrada del color i de la llum en la mediterrània catalana."

En les pintures “pindàriques” de Rosa Agenjo, la llum del seu lirisme coral transforma en expressió ditiràmbica el color del cel, de l’ametller, de la olivera de l’amor en flor. Rosa Agenjo està convençuda de que el concepte de llum està present en totes les civilitzacions i cultures comun dels símbols més importants. La llum i l’ombra han catalitzat “saber i màgia”. La captació de la llum, del color, immers en els cossos, és la fita desitjada de l’artista. Així ho van entendre Giotto i Masaccio, els flamencs Jan Van Eyck i Jan Vermeer, Frans Hals i Rembrandt. Combinació de llum i ombra, de llum i aigua, de llum i color, sempre llaçats per endinsar-se en els desigs que fan esclatar la passió de la vida i la tendresa de l’amor." Xabier Osarte Garayoa

Comentari extret de: http://www.bcnsystemwall.com/spip.php?article173

Alibau (pintor - escultor)

La seva obra sobre la sardana ha estat cedida a la Fundació Universal de la sardana.

Podeu trobar més informació d'ell i de la seva obra a: http://www.alibau.cat/

Elena Kudryashova (pintora i dissenyadora)

Benvinguts a la pàgina del projecte artístic dedicat a la Cultura, Tradicions i Festes de Catalunya.

Em dic Elena Kudryashova, sóc pintora i dissenyadora.

Sempre m'ha interessat el que m'envolta i ho intento plasmar en els meus quadres. És per això que fa quatre anys vaig començar a pintar una sèrie de quadres relacionats amb les Tradicions de Catalunya, on visc, des de fa nou anys.

Més tard va sorgir la idea de fer una exposició virtual, amb els textos que expliquen cada Tradició, Llegenda o Festa, plasmada en el quadre.

Signo els meus quadres amb el pseudònim artístic, Elena Kudry.

He escollit aquest pseudònim per les facilitats de recordar-lo i signar-lo.

La traducció de la paraula rusa Kudry és en català, ‘rínxols’ o ‘pèl arrissat’.

Espero que aquest projecte sigui interessant per a tots que admiren l'art, i també per al que s'interessin en la Cultura i Tradicions d'altres països.

La meva web oficial és: www.artkudry.com

Els textos estan escrits per escriptor i fotògraf Quim Pedret-Rovira.

Es poden usar els textos i imatges d'aquesta pàgina fent referència als autors i als enllaços a aquesta pàgina.

Podeu veure més informació sobre la sardana a :

http://www.catalunya-tradiciones.com/paginas/sardana-cat.php

192 colla 56x43 03-06

199 Sardanes 35x27 7-06

152 Germano homidia 64,5x64,5 6-04

201 sardanes i amics 81x65 9-06

238 sardana can marti 460x250 9-08

1006 sardana omidis 4-06

1011 sardana girona

Els artistes i la sardana: 40 pintures d'artistes universals. (mostra)

“Els artistes i la sardana” és una selecció de 40 quadres sobre temàtica sardanística, d'artistes catalans actuals fortament representatius: Rosa Agenjo, Alibau, Xano Armenter, Josep M. Avilés, Josep Baqués, Rafael Bartolozzi, Mihaly Bodó, Cesc, Joaquim Chancho, Josep M Codina, Josep Colomer, Vimala Devi, Jaume Genovart, Josep Grau Garriga, Josep Guinovart, Jordi (Mercadé), Lluís Krauel, Antoni Llobet Artigas, Claudi Martínez Borrell, Angel Millan, Joan Montcada, Marta Montcada, Gloria Muñoz, Roser Oduber, Josep Ll. Pascual, Albert Ràfols Casamada, M. Assumpció Raventós, Jaume Ribas, Amèlia Riera, Guillermo Roel, Montserrat Sabí, Gerard Sala, Carme Solé, Oscar Solsona Sanchez, Benjamí Tous, Josep Uclés, Romà Vallès, Vilà Moncau.I tres reproduccions de les obres La sardana de l’amistat, de Pablo Picasso; Sardana, cercle e peus, d’Antoni Tàpies i Grup de personatges ballant la sardana, de Joan Miró.

La mostra, està organitzada per la Fundació Universal de la Sardana, entitat que fou creada l’any 1992 amb l’objectiu primordial de difondre aquesta dansa per tot el món.

Per a més informació podeu visitar:

FUNDACIÓ UNIVERSAL DE LA SARDANA

Aquesta pàgina web té una secció dedicada a diferents artístes,

feu-hi una visita per veure-ho en detall:

Cliqueu aquí per anar a la pàgina

Aquests són alguns dels artístes que hi tenen obra:

Cersc, M Borrell, Serra, Baques,

Bayes, cColet, Colomer, Devi,

Domenc, Fontcuberta, Garrobe, Joan_Montcada,

Jordi, Llobet, Mainar, Marta_montcada,

Matas, N_Catala, Oduber, Roel,

Sabi, Sanahuja, Serrahima, Valles.

Antonio Lopez (pintor)

Estem pendents de rebre autorització per mostrar la seva obra "sardana".

Mentre podeu trobar informació d'ell i de la seva obra a:

http://www.picassomio.es/antonio-lopez/2209.html


Rosa Agenjo (Exposició) Pindàriques.


Eugeni Canas

046 - Eugeni Canas, Sardana, 1965.

Fusta, 30 x 30 cm.

Col·lecció Canas. Foto Eugeni Suñé

Podeu veure un anàlisi molt interessant dels artístes de Sant Cugat durant el segle XX

a la pàgina següent:

L'ART DEL SEGLE XX A SANT CUGAT

Feta per Josep Canals i Gual