Welkom bij Fario Flyfishing Club

Fario rouwt om het overlijden van Pol Demeyer, een club- en vliegvisicoon die op 22 september op 74 jarige leeftijd van ons is heengegaan.

Pol was een ervaren wedstrijdvisser en voor vele mensen een echte leermeester, van vliegjes maken, knopen maken, hengeladvies, (Internationale) waterkennis,… tot het ver en mooi presenteren van de vlieg en de vliegvislijn, hij was namelijk ook een heel goed caster, woorden schieten tekort.

Hij was een zeer geliefd persoon in onze club en ver daarbuiten!


Onze oprechte deelneming gaat uit naar alle kennissen en familie!

We zullen je missen Pol!

Komende activiteiten of belangrijke nieuwe informatie

  • Zaterdag 18 november om 18u: algemene ledenvergadering aan ons clubwater gevolgd door een bindavond met clubkampioen Giani indien voldoende animo, iedereen welkom!

  • Geert Demeyere wint met 22 vissen overtuigend de Grote prijs Andre Pape, klik hier voor het verslag en de uitslag.

  • Bij de uitzetting op 3 november zaten enkele mooie exemplaren, inclusief enkele goudforellen!

  • Bart Decock en Bjorn Huyst winnen het Vlaams Open. Gefeliciteerd heren! Er waren 21 deelnemende koppels (42 vissers) die samen iets meer dan 200 vissen vingen. De wedstrijd werd gevist bij prachtig weer. Klik hier voor het verslag en de uitslag.

  • Voor wie wedstrijden vist: lees zeker het reglement nog eens na, enkele bepalingen werden verduidelijkt.

  • Paul Vanden Bussche heeft besloten om te stoppen als secretaris, webmaster en hoofdredacteur voor onze club. Wij danken Paul voor zijn inzet en voor alles wat hij voor de club gedaan en betekend heeft. We hebben immers onze mooie website te danken aan Paul! Dave Briers zal vanaf heden zijn taken overnemen.

  • Norbert Paesbrugge wint de clubwedstrijd met de droge vlieg naar aanleiding van 40 jaar Fario. Klik hier voor het verslag en de uitslag.

  • Patrick Demeulenare en Corr Spapens winnen de Grote Prijs Norbert Paesbrugge! Van harte proficiat. Norbert Paesbrugge en Geert Demeyere vissen zich tweede. Giani Devooght en Peter De Greef vervolledigen het podium. Klik hier voor het verslag en de uitslag.


  • We hadden met het bestuur opnieuw contact met de beroepsvisser die misschien roofblei kan leveren. De bestelling van vorig jaar is blijven staan. Het lijkt erop dat het ook in de winter 2021-2022 niet zal lukken om roofblei uit te zetten. Het bestuur blijft proberen om roofblei uit te zetten op het clubwater. Laat ons hopen dat het in de winter 2022-2023 wel lukt.

  • Het bestuur vraagt met aandrang aan alle leden om gevangen forel met absoluut respect te behandelen. Als een vis diep gehaakt is, dan dient de visser de lijn zo dicht mogelijk bij de bek af te knippen en de vis zo snel mogelijk terug te zetten. Gelieve de gele forellen in het water te onthaken als je ze zou vangen. Dit zijn uiterst tere vissen.

Adres clubwater: Weststraat 56 8810 Lichtervelde | Adres zetel van de club: Tuinwijk 34 8600 Diksmuide