Home

Welcome to our website, here you can find all about our organizations and our passions : swimming, biking, running...
 


Onze volgende organisatie :

Run & Bike 2018

Bedankt aan alle deelnemers van de Bioracer Run & Bike 2017 !

>>> Resultaten <<<

>>> Pix & videos <<<


Run & Bike 2017             Bedankt aan alle deelnemers van de Run & Bike 2016 !

>>> Resultaten <<<

>>> Pix & videos <<<

Run & Bike 2016      
Met dank aan alle onze trouwbare sponsors :
 

 


Yes ! He did it again !  Tweede internationale
overwinning voor onze Voorzitter Lucky Berlage !
ELBAMAN 2016 - 9h26m - New Race Record !

image1.PNG
Zie hier mijn verhaal over mijn 4de deelname aan de 11de editie van de Elbaman, een loodzware wedstrijd waar tijdens de 180km fietsen 2700 hoogtemeters moeten overwonnen worden en tijdens de Marathon moeten ook nog is 200 hoogtemeters overwonnen worden op het prachtige eiland Elba in Italië. Een keiharde mano to mano wedstrijd dus ;-). Zoals je weet won ik deze wedstrijd vorig jaar en ook al dacht ik voorig jaar aan stoppen na deze wedstrijd wou ik er toch nog is volledig voor gaan want starten met nummer 1 had ik nog nooit kunnen doen in mijn triathlon carriere. 

De voorbereiding verliep echt perfect en ook mijn twee voorbereidings wedstrijden waren perfect met een 3de plaats in de kwart van La Gillepe en een 4de plaats in de kwart van Huy. Na Huy wist ik dat het goed zat want veegde het fietsparcours record van de tabellen en verbeterde ook mijn tijd van 2014 met 7 minuten. Dan weet je gewoon dat het goed zit!

Ik wou er dan ook nog een extra pigment aan geven en beloofde de organisator dat ik een gooi zou doen om het parcours record 9h39 te verbeteren dat reeds sinds 2007 stand hield.

Na La Roche 111 vond ik dat mijn klimmen niet meer was zoals vroeger en besloot ik nog eens langs te gaan bij mijn ex-trainer Marc Lamberts om een fietstest te doen. Marc was de de man die de basis legde voor mijn top resultaten in Ironman wedstrijden. Het is ook imens de ervaring die hij mij heeft doorgegeven op gebied van training en pieken naar het ultieme resultaat. Na de fietstest wist ik dus wat er mis was en na wat extra goeie raad van Marc heb ik de restende 3 maand echt er alles voor gedaan. Andere manier van trainen en 8kg afgevallen. Na 2 maand voelde ik ook dat alles terug perfect in orde kwam en ik mij terug supersterk begon te voelen. En de mensen die mij volgen weten dat ik echt keihard heb getraind voor de Elbaman :-)).

Dus ik vertrok met enorm veel zelfvertrouwen naar Elba.
Om 7u ging eindelijk het startschot af en kon ik eraan beginnen. Ik pakte echt een knalstart en zwom de 1ste 400m aan de leiding maar wou niet te hard van stapel gaan en liet mij inhalen door de 2de en nestelde mij in de benen van hem waar ik vrij comfortabel zonder veel krachten te verspelen de 3800m kon afleggen en in de laatste meters kon ik zelfs nog tot mijn grote verbazing als 1ste uit het water komen, wonderen bestaan dus toch :-))).

In de wissel pakte ik mijn tijd om iets te eten en te drinken want na 2km moest er toch direct 4km stevig worden geklommen  en geloof mij tijdens het zwemmen verlies je wel degelijk veel energie. Met 50 seconden achterstand kwam ik als 5de uit de wisselzone maar na 2km nam ik terug de leiding over. 

Tijdens het fietsen wou ik mij niet sparen en ging ik voluit want er werd veel wind voorspeld en wou de wind zolang mogelijk voorblijven. In de 3de ronde kende ik een klein beetje verval omdat de wind toch stevig begon te blazen maar ik verpulverde het fietsrecord met 6 minuten dat op naam stond van Prof triathleet Major Jozef en dubbel Ironman winnaar . Dit record is ook dankzij mijn fietsmekanieker Rudy uit Kampenhout die mij een echte TT bike wist te bemachtigen van Argon 18 en dit was ook meteen de 1ste keer in mijn carriere dat ik zo een TT bike kon gebruiken en dat heeft toch imens veel veranderd. Dus bij deze thanks Rudy en Argon 18.

Na het fietsen wist ik dat ik op record schema zat maar wist ook dat er nog een loodzware marathon met stevige wind moest worden afgewerkt en de marathon blijft toch nog altijd het stuk waar je de meeste tijd kan in verliezen. De 1ste 2km was het effe paniek want had een loodzwaar gevoel in de benen door het wat hard van stapel gaan tijdens het fietsen. Maar de speaker en het volk langs de kant begonnen zo hard te roepen op mij en mij aan te moedigen dat ik terug het goede gevoel begon te krijgen en als je dan de camera's nog op je kop krijgt dan krijg je vleugels. Niet te vergeten mijn vrouw en jongste zoontje die mij ook bleven pushen. Zonder mijn vrouw en kinderen had ik hier ook nooit zo sterk voor de dag gekomen. Half marathon kwam ik door in 1u25 en dus perfect en had de tweede al op 1 ronde gezet van de 6 af te leggen rondes tijdens de marathon. Toch kreeg ik het terug wat moeilijk na 30km en was het focus en mij mentaal blijven opjutten. Bij het ingaan van de laatste ronde wist ik dat het binnen was, the race record will be mine en dus was die laatste ronde echt genieten. De laatste 300m was dan ook echt genieten en kicken, al dat geroep en geklap van de mensen en de speaker die gek werd achter zijn micro. Ik zette het nieuwe race record op 9u26min en dus een verbetering van 13 minuten. De marathon legde ik nog af in 3u00. En geloof mij het is hier echt niet evident om snelle marathon tijden te lopen door het keiharde fietsparcour want die hier voor het 1st komen zeg altijd: "Wa is dat voor iets dit fietsparcour, geen meter vlak en nooit rustmomenten" :-)))).

Ik had er echt geen woorden voor en dat gevoel aan de finish kan je gewoon niet verwoorden. Dit is mijn grootste achievement in triathlon want het is makkelijk om te zeggen:"Hey ik ga het record verbeteren", maar het doen is echt niet evident en heb het toch voor elkaar gekregen en dit met panache want heb 100% van de wedstrijd op mijn 1tje gedaan en realiseer de 1ste zwemtijd, 1ste fietstijd en 1ste looptijd. Dat ik ondertussen al 42 jaar oud ben zal ik maar niet meer zeggen want de Italianen wouden dit niet geloven en vroegen steeds mijn paspoort als bewijs. 

De 2de plaats werd ingenomen door de sterke zwitser Adrian Zahnd met een achterstand van 1u04min en de 3de plaats door de Italiaan Marco Montanari met een achterstand van 1u19. Tijdens het fietsen was de achterstand 18 minuten maar in de marathon heb ik het groote verschil gemaakt en zoals ik al heb vermeld is het hier in Elbaman niet evident om een stevige marathon te lopen door het veeleisende fiets parcour en is dan ook de sleutel van de Elbaman ;-).

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Carolin Engelke-Horn van Duitsland in een tijd van 11u40 voor de Britse Michelle Parsons met 8min achterstand en de 3de plaats naar de italiaanse Monica Ferrari.

Op de 70.3 editie ging de overwinning naar de zwitser Gabriel Hopf en 1ste belg was Chris Jadoul op de 13de plaats die reeds de 70.3 editie van 2013 op zijn naam had geschreven en bij de vrouwen ging de overwinning naar de Italiaanse Marta Bernardi.


http://www.kronoservice.com/it/ksworld/schedaclassifica.php?type=nocomp&idgara=1519&idperc=3

Bedankt aan alle deelnemers van de Scott Run & Bike 2015 !

RESULTATEN - RESULTS OF THE 3rd EDITION OF OUR RUN & BIKE : >>> HERE <<<

RUN & BIKE FOTO's BESCHIKBAAR : >>> HERE <<<Run & Bike 2015      

Met dank aan onze betrouwbare sponsors Yes ! He did it !  Eerste internationale
overwinning voor onze Voorzitter Lucky Berlage !

Zondag 28/09 ging de 10de editie van de loodzware Elbaman een triathlon over de volledige afstand van start.

Om 7u werd het startschot gegeven en ik nam een knalstart en kon mij direct in de kopgroep nestellen bij het zwemmen. Na ronde 1 en effe uit het water kon ik zien dat ik op de 6de plaats lag. In de 2de ronde moest ik na 3200m lichtjes afhaken en kwam ik als 8ste uit het water met een achterstand van 2min.

Een supersnelle wissel bracht me direct in positie 6 en ik kon eindelijk beginnen aan mijn sterke troef, het fietsen. Na 2km vals plat moest er op dit loodzwaar fietsparcour direct 4,5km worden geklommen en hier nam ik reeds de leiding van de wedstrijd.
De 1ste ronde ben ik voluit gegaan en was de achterstand van nummer 2 reeds 4min, in ronde 2 heb ik het tempo wat laten zakken en bleef de achterstand 4min. In ronde 3 ben ik terug voluit gegaan en kwam ik na het fietsen binnen met een voorsprong van 12min op de 2de en 30min op de 3de. 

Nu was het Marathon time en heb ik de 1ste 21km er stevig de pees op gelegd om de voorsprong nog wat te vergroten. De winnaar van vorig jaar en topfavoriet gaf op na 10km lopen.
De 2de helft heb ik gewoon een goed tempo gelopen om mijn voorsprong te behouden en te genieten want wist toen al dat de buit binnen was en dat gaf echt een zalig gevoel.

Na 42km richting finish met mijn zoontje Lyam in de armen en tranen van geluk in de ogen want het was bingo, I did it in 9u54min. Mijn 1ste overwinning op de lange afstand en dit met panache want had een voorsprong van 18min op de 2de Nocentini Leonardo en 51min op de 3de Charrocchi Mauro. Ongelofelijk dat ik dat nog mag meemaken op mijn 41ste en na een onderbreking van 7 jaar. De kers op de taart van mijn doorzettingsvermogen, harde trainingsarbeid en er in blijven geloven. Zo zie je maar dat met weinig talent maar met de juiste inzet en de liefde voor de sport het ook lukt.


Tres belles video mais surtout des italiens mais bon la fin c'est du Belge parfait :-))) de 4:24 au 4:30 et de 4:40 a la fin.

ELBAMAN 2014 - Lucky Berlage 1st !

Organisaties 2014

       


artikel Rondom - Het Laatste Nieuws 29/1/2014Bedankt aan alle deelnemers van de Run & Bike 2013 !

RESULTATEN - RESULTS OF THE 3rd EDITION OF OUR RUN & BIKE : >>> HERE <<<

RUN & BIKE FOTO's BESCHIKBAAR : >>> HERE <<<

RING TV REPORT : >>> HERE <<<


latest news :

ELBAMAN 2013

Lucky Berlage 3rd Elbaman !
see Lucky @ 5min32s => http://youtu.be/J6z16ZS-b30

Chris Jadoul 1st Elbaman73 !!!
http://new.livestream.com/stilecorsa/elbaman/videos/31173726Organisaties 2013

Onze RUN & BIKE op 3 november 2013 is de Belgisch Kampioenschap MASTERS 2013 !

en maakt deel uit van de

challenge PROMORUNBIKE 2013   verdere informatie : www.promorunbike.be


        Personal website Luc Berlage, triatleet :

Bedankt aan alle deelnemers van de Run & Bike 2012 !

RUN & BIKE FOTO's BESCHIKBAAR : >>> HERE <<<

RESULTATEN - RESULTS OF THE 3rd EDITION OF OUR RUN & BIKE : >>> HERE <<<

Pers artikel Nieuwsblad 05/11/2012 : (clic to enlarge) RESULTATEN - RESULTS OF THE 4th EDITION OF OUR SCOTT LOOP : >>> HERE <<<

600 FOTO's BESCHIKBAAR - 600 PICTURES AVAILABLE >>> HERE <<<

NOG ENKELE TOFFE FOTO'S - SOME OTHER NICE PICTURES >>> HERE <<<Organisaties 2012

    Onze 3 organisaties van 2011 (klik op het beeld voor meer informatie) :
  
  
BEDANKT AAN ALLEN DIE BIJ ONZE 2DE STEAKFESTIJN GEKOMEN ZIJN !

EEN TOTAAL SUCCES !

  


 
Onze 3 organisaties van 2010 (klik op het beeld voor meer informatie) :
     

22/11/2009 : SCOTT Jogging

C L I C   O N   T H E   P I C T U R E


13/6/2009 / Onze nieuwe Scott Kledij !
7/3/2009 : Onze eerste Steakfestijn : een succes !!!

CXL6 Team vzw - Bosdellestraat 65 - 1933 Sterrebeek - BELGIUM - BE810.252.381