Samarbete med NATA i Sydafrika

Die Bühne tillbaka från Sydafrika med nya erfarenheter i bagaget

Nu är Die Bühne tillbaka i Göteborg efter ett omtumlande och lärorikt besök på New Africa Theatre Association i Sydafrika. Under besöket har Die Bühnes ensemble bestående av fyra tjejer i åldrarna 14-20 år fått utbyta erfarenheter med fyra Sydafrikanska tjejer. 

Genom storytelling har de fått ta del av personliga berättelser från respektive land. De Sydafrikanska tjejerna visade även runt Die Bühne i de kåkstäder de kommer ifrån, vilket var en upplevelse med mycket starka intryck.

NATA organiserade även en konferens om community teater där Die Bühne deltog tillsammans med flera olika aktörer som är aktiva inom community teatern i Sydafrika. Under denna konferens diskuterades community teaterns möjligheter och svårigheter i respektive land.

Birte Niederhaus, konstnärlig ledare på Die Bühne och NATA´s konstnärlige ledare, Ian Bruce smider planer om fortsatta konstnärliga projekt som skall leda till en föreställning. Den 11-19 augusti kommer NATA till Göteborg för att vidareutveckla det påbörjade samarbetet. Då kommer även en community-teaterkonferens att hållas på Stora Teatern i Göteborg.

Comments