Om oss

Birte Niederhaus

Konstnärlig ledare / Regissör

Birte Niederhaus är initiativtagare till projektet och regissör till Angels of Angered, Skam och Trotagningar. Hon har även arbetat även som konstnärlig projektledare på Pusterviksteatern. Tidigare har hon regisserat Satanisterna på Nya Studion på Göteborgs Stadsteater. Innan dess Nordost som var på Riksteaterturné under hösten 2009. Hon var med i den konstnärliga ledningen på Teater Bhopa. Birte tar mycket intryck från sitt hemland, Tyskland och har varit regiassistent till Christoph Marthaler på Zürich Schauspielhaus och Sidi Larbi Cherkaoui från Ballet C della B. Niederhaus senaste projekt mynnade ut i filmen The Good Democratic Failure (2014), som visades på teatrar och biografer i Göteborg och Stockholm. Hon uppbär sedan 2013 ett 10-årigt konstnärsstipendium. 

Christofer Bocker

Intervjuare / Manusförfattare/Dramaturg

Christofer Bocker intervjuade barn och ungdomar och skrev manus utifrån intervjuerna till Angels of Angered och SKAM. De två senaste pjäserna Christofer skrev innan dess hade båda element av Communityteater. Den senaste föreställningen “Det sjunde Blinget” spelades på Backa Teater under hösten 2008.

Karin Dahlstöm

Kostymör och Scenograf

 

Karin är frilansande scenograf och kostymtecknare, sen 15 år tillbaka.

Hon är utbildad på Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå och var en av initiativtagarna till Teater Bhopa i Göteborg 1995.

Karin har bland annat samarbetat med Göteborgs Operan, Regionteater Väst, Göteborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Skånes Dansteater, Uppsala Stadsteater, Malmö Stadsteater och Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Karin har gjort kostymerna till Angels of Angered, SKAM och Trotagningar.

 

-------------------------------------------

Medlemmar

Medlemmar i föreningen är Karin Dahlström, Annika Nordin, Viktoria Folkesson, Elmira Arikan, Katarina Karlsson, Jutta Sundborg, Verena Niederhaus, Birte Niederhaus, Cecilia Gustavsson och Mikaela Artén.

 

Styrelse

Jutta Sundborg är ordförande. Övrig styrelse består av Mikaela Artén och Verena Niederhaus