Weiden, bossen, wandelroutes en het meer!

Veel water, nog meer bossen, wilde weidedalen, prachtige uitzichten en idyllische plekjes. Ontdek de fascinerende variatie van het landschap rondom de Diemelsee midden in het gelijknamig natuurpark.

​Verscholen tussen de bergen van het Sauerland ligt de Diemelsee, een paradijs voor watersporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Op 20 minuten rijden ligt Willingen met de grootste skispringschans ter wereld, de 2 stadjes Korbach en Brilon liggen ook op 20 minuten afstand. In Bad Arolsen ligt het prachtige Residenzschloss, waar prinses Emma opgroeide. Voor kinderen is er het Pretpark FortFun (ca. 50 minuten rijden) met de langste zomer-rodelbaan van Europa (1,3 km).

Maar dichtbij huis is er ook genoeg te beleven. Vanaf de zomer 2018 zijn er tourfietsen en mountainbikes (incl. slot en helm) te huur voor respectievelijk 25 euro en 35 euro per dag, via de 'Information' (www.diemelsee.de).

Bekijk hier foto's van de directe omgeving.

Wandelen boven het huis
Zwemmen in de DIemelsee
Skien in Willingen

Of bekijk het filmpje over de Diemelsee en omgeving van de plaatselijke VVV (in het Duits).

In de buurt kan je ook naar het Curioseum in Usseln.

Aan de overkant van de straat kunt u creatieve workshops volgen bij Farbenwerkstatt KUNTERBUNT. Voor zowel kinderen als volwassenen. U kunt dit ter plekke regelen.