Het huis is van oorsprong een oude boerderij uit het eind van de 19e eeuw, waar later de dorpssupermarkt werd aangebouwd.

De woonkamer en keuken

Fotovan de keuken

De keuken is ingericht met een 5-pits gasfornuis, hete lucht oven, magnetron en een vaatwasmachine. Er is ook een waterkoker en koffiezetmachine (een gewone ouderwetse geen Senseo), staafmixer, grote koelkast met diepvriesgedeelte.

Er is plek aan tafels voor 8 tot 12 personen. Maar aan de werkbank in de keuken, kunnen ook nog 4 tot 6 mensen eten.

In de woonkamer is er een L-vormige grote bank, een fijne houtkachel en tv (satelliet met Nederlandse zenders). Overal in huis is er Wi-Fi-bereik.

Verder aanwezig in huis: wasmachine en droger.

Ga naar de foto's van de kamers beneden

De kamers

Oranje kamer

Om alvast een indruk van de kamers te krijgen, staan hier wat foto's van de kamers. We hebben geprobeerd de kamers zo ruim mogelijk te houden en niet vol te zetten met bedden, zodat het verblijf aanvoelt als een normaal huis.

In de meeste kamers staan 2 bedden of een 2-persoonsbed. Alleen in de oranje kinderkamer staan 3 bedden, waaronder 1 halfhoogslaper.

Ga naar de foto's van de slaapkamers en zolder

De tuin

Tuin

Het gehele perceel is 1300m2. De tuin ligt aan de achterkant van het huis. Hier is het heerlijk rustig, vanuit de tuin kijk je uit op een heuvel waar koeien, maar soms ook reeën lopen. Vanuit de tuin loop je zo via een pad naar boven de heuvel op. Dit sluit aan op de Panorama-Wandelweg, met prachtige uitzichten over het meer.

In de tuin staan een grote lindeboom en appel- en pruimenbomen. Als je in het najaar komt, kan je het fruit uit de tuin eten.

Langs de tuin loopt een paadje naar het 10 meter lager gelegen Wassertretbecken. Hier kan je in koel zuiver water je bloeddoorstroming in je voeten en benen en je armen stimuleren.

Ga naar meer foto's van de tuin

De plattegronden van het huis

Plattegrond van het huis

Het huis bestaat uit twee verdiepingen en een grote open zolder.

Onder het huis is nog een grote kelder.

Op de begane grond bevinden zich de keuken en woonkamer. De speelkamer ligt een half niveau lager, maar sluit wel aan op het straatniveau aan de voorkant.

Op de eerste verdieping zijn er in totaal 11 slaapplaatsen in vijf kamers.

Op zolder staat nog een tweepersoonsbed, een eenpersoonsbed en een kinderbedje.

​Het huis is helemaal gerenoveerd. Alle muren zijn geïsoleerd, alle ramen hebben dubbelglas. Waar mogelijk hebben we de originele stijlkenmerken in het huis behouden.

Ga naar de plattegronden van het huis