Wandelen rond de Diemelsee

Het gebied rond de Diemelsee is een prachtig wandelgebied. Hieronder ziet u een aantal wandelingen, waarvan ook gedeeltes gelopen kunnen worden.

Bekijk hier de agenda voor wandelingen met een gids.

Maar ook voor fietsers zijn er een aantal leuke routes, waaronder de Diemelradweg van 110km. Of langs de rivier naar Willingen fietsen.

> Meer informatie en een fietskaart vindt u hier.

Panoramaweg

De 9.4 km lange Panoramaweg (PW Panoramaweg Heringhausen) biedt een zeer mooie en interessante wandeling in het noordoosten van het Sauerland.

De wandeling begint met een steile klim - het is de enige - van ongeveer 360 m boven de zeespiegel tot bijna 600 m boven de zeespiegel.

Prachtig uitzicht beloont deze "kleine" inspanning. Wat daarna komt is het beste te beschrijven als: prettig wandelen. We lopen door verschillende valleien met nieuwe uitzichten en vergezichten. Kortere stukken door bos afgewisseld met paden door velden en weiden.

Vertrekpunt: Parkeerplaats Florenbicke, 500 m tot de noordelijke rand van Heringhausen op de weg naar Helminghausen / dam.

Van de parkeerplaats bergop links, de bordjes PW (Panoramaweg Heringhausen) volgen. (wit op een zwarte achtergrond).

> Lees de uitgebreide routebeschrijving hier.

De Diemelsteig

De Diemelsteig is een lange afstand wandelroute van 63 km. Het is één van de toeristische attracties van Sauerland. Je kunt heel gemakkelijk delen van de wandeling doen, en bijvoorbeeld met de bus terugkomen of een keer elders overnachten.

De wandeling wordt beschouwd als één van de vijf mooiste wandelingen van Hessen (zie link naar Youtube).

De wandeling begint bij de Halle des Gastes in Heringhausen.

> U vindt hier meer informatie over de route.

Rond de Diemelsee

Er zijn ook een aantal routes rondom de Diemelsee. Varierend van 4 tot 15 km. Je kunt een wandeling ook combineren met een boottocht op het meer.

> Lees meer over de verschillende routes rond de Diemelsee (incl. kaart).

Nordic-Walking

Voor Nordic Walkers zijn er ook een aantal uitgezette routes in de buurt.

> Kijk hier voor routes en kaarten.


Heuvel met sneeuw
Panoramaweg