bazaryabi darongara

بازاریابی برون­گرا

روشی است که در آن عرضه­ کننده کسب­وکار و مصرف کننده آن، از طریق تبلیغات صاحب کسب­ و کار با یکدیگر ارتباط برقرار می­کنند؛ مانند دیدن یک تیزر تبلیغاتی، که توسط تولید کننده آن ساخته شده است. در این روش صاحب کسب­ وکار سعی می­کند مشتری را به سمت خود جذب کند تا به سودآوری برسد. در مقیاس کوچک از این نوع بازاریابی، می­توان به ارتباط بین دست­فروش و خریدار اشاره کرد. دست­فروش با ایجاد سروصدا و جلب توجه، نام محصول و قیمتش را فریاد می­زند و سعی می­کند خریدار را به سمت خودش جذب کند. در مقیاس بزرگتر این مثال، می توان از شرکت­های بزرگی نام برد که با تبلیغات گسترده در بیلبوردهای شهر سعی می­کنند کالا یا خدمات خود را به مردم معرفی و عرضه کنند و آن­ها را متعاقد کنند که از کسب­وکار آن­ها استفاده کند. در هر دو مثال ذکر شده، مشتری هیچ­گونه اطلاع و پیش­فرضی از خدمات و نوع کسب­وکار ندارد و به وسیله دیدن تبلیغ، توجه­اش به سمت آن جلب شده و ممکن است مشتری آن شود. کسب­وکارهایی که از روش برون­گرا برای معرفی کالای خود استفاده میکنند سعی دارند با صرف هزینه­های بالا دامنه­ی مشتریان خود را گسترده­تر کنند. آن­ها در این روش، تعداد زیادی از جامعه را تحت تاثیر قرار می­دهند تا بتوانند از بین عامه مردم بازار هدف کوچکی برای خود دست­وپا کنند. این نوع از بازاریابی هوشمند و هدفمند نیست چرا که نمی­تواند به طور تخصصی بر روی قشر خاصی از مردم تمرکز کند و عامه مردم را مورد هدف خود قرار می­دهد.

روش­های بازاریابی برون­گرا

محور بازاریابی برون­گرا بر شیوه تبلیغات استوار است. بدین معنی که تولیدکننده از طریق روش های تبلیغاتی مختلف سعی در جلب توجه مشتری دارد تا با جذب مشتری و فروش بیشتر بتواند به سود مطلوبی برسد:

    • تبلیغات ویدیویی: این روش از قدیمی­ترین نمونه بازاریابی برون­گرا ست. مانند تیزرهای تبلیغاتی که بین برنامه­های تلویزیونی و حتی رادیویی پخش می­شوند و تعداد بیشماری از مخاطبین را تحت شعاع قرار می­دهند. در نمونه­های جدیدتر این تبلیغات می­توان به تبلیغاتی که در ابتدای ویدئوهای سایت­هایی مانند یوتیوپ و آپارات نمایش داده می­شوند، اشاره کرد.

    • تبلیغات محیطی: بیلبوردهای سطح بزرگراه­ها، تبلیغات درون مراکز خرید، تبلیغات روی اتوبوس و مترو، نمونه­هایی از این تبلیغات محیطی هستند. هر فردی که در این محیط­ قرار می گیرد ممکن است با دیدن این تبلیغات آن را بپسندد و به خرید مجاب شود.

    • تبلیغات متنی و تصویری: از این نوع تبلیغات می­توان به تبلیغاتی که درون مجلات و روزنامه­ها وجود دارند اشاره کرد. ارسال ایمیل و پیامک تبلیغاتی نیز در همین راستا قرار دارد. این نوع از تبلیغات به دلیل اینکه مخاطبین خاص و تخصصی دارند، هدفمند محسوب می­شوند.

    • تبلیغات آنلاین: همه­ی نمونه­های گفته شده برای تبلیغات برون­گرا، نمونه آنلاین نیز دارند با این تفاوت که تبلیغات آنلاین به دلیل آنکه در وبسایت­های تخصصی صورت می­گیرند، افرادی را مورد هدف قرار می­دهند که تخصص مرتبط دارند. اما در تبلیغاتی که در سطح شهر پخش می­شود مخاطبین، عامه مردمی هستند که از آن منطقه عبور می­کنند و مخاطب خاصی مورد هدف نیست

بازاریابی درونگرا

بازاریابی درون­گرا روشی است که در آن مصرف کننده، تولیدکننده را پیدا می­کند و با آن مرتبط می­شود. مانند زمانی که مصرف کننده در موتور جستجوی گوگول کسب­وکاری را سرچ می­کند. به این نوع بازاریابی، ربایشی و جاذبه­ای هم گفته می­شود. در بازاریابی درون­گرا، صاحبان کسب­وکار سعی می­کنند با استفاده از تکنیک­هایی مشتریان را به سمت خود جذب کنند. کسب­وکارهایی حرفه­ای که آنقدر بزرگ و صاحب­نام شده­اند که دیگر نیازی به بازاریابی برون­گرا ندارند و مشتری با کمی پرس وجو میتواند به وجود آن­ها پی ببرد، در این راستا قرار می­گیرند. برای رسیدن به این مرحله از بازاریابی، پشت­کار و تلاش مستمر در طولانی­مدت لازم است. بسیاری از شرکت­های بزرگ که امروزه می­بینیم، ابتدا از بازاریابی برون­گرا استفاده کرده­اند و بعد از آنکه به شرایط مطلوب خود رسیدند و برندسازی کردند، به تکنیک­های غیر مستقیم جذب مشتری می­پردازند.

بازاریابی درون­گرا در دو مدل سنتی و دیجیتال صورت می­گیرد. در بازاریابی سنتی، کیفیت بالای محصول باعث می­شود مشتری از آن راضی باشد و به مرحله رضایت برسد و آن را به سایرین توصیه کند که به این کار در اصطلاح بازاریابی دهان­به­دهان گفته می­شود. اما در بازریابی دیجیتال، مقاله­ای برای جذب مشتری در فضای مجازی قرار می­گیرد و باید چنان پرمحتوا و صحیح باشد که مورد توجه مخاطبین قرار بگیرد. کیفیت در محتوای تولیدی باعث می­شود مخاطبین از طریق موتورهای جست­وجو جذب وبسایت­ها شده و تبدیل به مشتری دائمی وبسایت شوند.

انواع روش­های بازاریابی درون­گرا: inbound marketing

تولید محتوا سالم، از اصلی­ترین مراحل بازاریابی درون­گراست و بهتر است در آن از جذابیت­های بصری و شنوایی مانند عکس، ویدیو و پادکست استفاده شود. بازاریابی درون­گرا در چهار مرحله صورت می­گیرد که این مراحل در پی هم هستند. برای رسیدن به مرحله آخر باید یک طرح حساب­شده و گام به گام برای آن برنامه­ریزی کرد. این مراحل عبارتند از:

    • مرحله جذب: اولین گام بازاریابی درون­گرا، جذب مشتری است. می­توان با تولید محتوای مطلوب و با استفاده از روش­های بازاریابی محتوا و بازاریابی موتور جست­وجو، مقاله را در صفحه اول گوگل قرار داد تا مورد توجه کاربران قرار بگیرد و آن­ها را به درون وبسایت بکشاند.

    • مرحله تبدیل: در این مرحله کاربران بعد از بازدید از سایت و قرار دادن اطلاعات تماسشان به عنوان کاربر و اعضای سایت، به یک مشتری احتمالی تبدیل می­شوند.

    • مرحله نهایی ­کردن خرید: در این مرحله باید با یک پیشنهاد ویژه یا ارائه کدهای تخفیفی متفاوت، مشتریان احتمالی را ترغیب به خرید کرد. بعد از آن که خرید توسط خریدار صورت گرفت، مشتری باید در لیست مشتریان وبسایت قرار گیرد.

    • خوشحال کردن مشتری: این مرحله بسیار با اهمیت است. باید در این مرحله مشتری را به مشتری خوشحال و راضی تبدیل کرد. برای خوشحال کردن مشتری باید در کیفیت محصول، خدمات و پشتیبانی، کاملا حرفه­ای بود تا مشتریِ راضی و خوشحال، به طرفدار دائم و ترویج­کننده آن تبدیل شود

منبع : http://journal.uin-alauddin.ac.id/index.php/biogenesis/comment/view/442/419/191561